Θάνατος Ζακ Κωστόπουλου: Προθεσμία πήρε ο κοσμηματοπώλης – Συγκέντρωση στην Ευελπίδων

Θάνατος Ζακ Κωστόπουλου: Προθεσμία πήρε ο κοσμηματοπώλης – Συγκέντρωση στην Ευελπίδων
News 24/7

Την πόρτα του ανακριτή περνάει σήμερα ο ιδιοκτήτης της επιχείρησης και ο δεύτερος άνδρας που καταγράφεται στην επίθεση, ενώ φίλοι και συγγενείς του Zακ Κωστόπουλου αναμένεται να πραγματοποιήσουν συγκέντρωση διαμαρτυρίας στα δικαστήρια της Ευελπίδων.

Εν αναμονή των τοξικολογικών εξετάσεων που ενδέχεται να βοηθήσει στο να βρεθούν τα αίτια θανάτου του Ζακ Κωστόπουλου, βρίσκεται η πολιτική αγωγή. Λίγο πριν τις 09:00 το πρωί έφτασε στα δικαστήρια της Ευελπίδων ο κοσμηματοπώλης που χτύπησε τον άτυχο ακτιβιστή, προκειμένου να παρουσιαστή ενώπιον του εισαγγελέα για να απολογηθεί.

Ο κοσμηματοπώλης πήρε προθεσμία για να απολογηθεί αύριο το πρωί. Τη νέα προθεσμία δεν τη ζήτησε ο κατηγορούμενος, αλλά ο ανακριτής, λόγω ελλείψεων στο κατηγορητηριο.

Έξω από το κτίριο 9 της Ευελπίδων βρίσκονται συγκεντρωμένα περίπου 100 άτομα φωνάζοντας συνθήματα και κάνοντας λόγο για δολοφονία του Ζακ Κωστοπούλου.

Στον εισαγγελέα οδηγείται και ο δεύτερος άνδρας, ηλικίας 55 ετών που συνελήφθη χθες.

Ο κοσμηματοπώλης συνελήφθη το περασμένο Σάββατο, μετά τη δημοσιοποίηση βίντεο που τον έδειχνε να χτυπά τον 33χρονο, μαζί με ακόμη ένα άτομο, που εντοπίστηκε χθες, Δευτέρα, και ομολόγησε την εμπλοκή του.

Όπως φαίνεται στο βίντεο, ο ιδιοκτήτης του κοσμηματοπωλείου και ακόμη ένα άτομο εμφανίζονται να χτυπούν τον 33χρονο, την ώρα που ήταν πεσμένος στο έδαφος αιμόφυρτος.

Σε βάρος του 73χρονου ιδιοκτήτη, οι εισαγγελικές αρχές άσκησαν ποινική δίωξη για τα αδικήματα της θανατηφόρας σωματικής βλάβης που είναι κακουργηματικού βαθμού και για το πλημμέλημα της επικίνδυνης σωματικής βλάβης.

Συγγενείς και φίλοι του Ζακ Κωστόπουλου θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από τα δικαστήρια της πρώην σχολής Ευελπίδων.

Σε δηλώσεις της στο News 24/7 η Άννυ Παπαρρούσου υποστηρίζει ότι “ως πολιτικής αγωγή θέλουμε να διευκρινιστεί πλήρως ο τρόπος θανάτου του Ζακ Κωστόπουλου με κάθε λεπτομέρεια για να αποδοθούν οι ορθές ποινικές κατηγορίες αλλά και να διευκρινιστεί ο ρόλος κάθε παρευρισκόμενου στο σημείο. Παράλληλα, θα πρέπει να αποσαφηνιστεί ή να καταγραφεί η αντίδραση των παρευρισκόμενων στο περιστατικό με κάθε λεπτομέρεια”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα