Θεσσαλονίκη: Οργή συγγενών του 16χρονου – “Και τι έγινε που δεν πλήρωσε, έπρεπε να τον σκοτώσουν;”

Θεσσαλονίκη: Οργή συγγενών του 16χρονου – “Και τι έγινε που δεν πλήρωσε, έπρεπε να τον σκοτώσουν;”
INTIME

Έξω από το νοσοκομείο όπου νοσηλεύεται σε ιδιαίτερα κρίσιμη κατάσταση ο 16χρονος στη Θεσσαλονίκη που δέχτηκε σφαίρα στο κεφάλι από αστυνομικό βρίσκονται συγγενείς του που αγωνιούν για την κατάσταση της υγείας του.

Στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Ιπποκράτειου νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση, μετά από πολύωρη επέμβαση κατά την οποία αφαιρέθηκε σφαίρα από το κεφάλι, ο 16χρονος που δέχθηκε πυροβολισμό από αστυνομικό τα ξημερώματα της Δευτέρας (5/12) στη Θεσσαλονίκη.

Ο 16χρονος Ρομ, πατέρας ενός παιδιού 1,5 χρονών υποβλήθηκε σε χειρουργείο όπου του αφαίρεσαν μία σφαίρα από το κεφάλι.

Συγγενείς του 16χρονου έχουν συγκεντρωθεί αυτή την ώρα έξω από το νοσοκομείο, ενώ ένας από αυτούς προχώρησε σε δήλωση στους δημοσιογράφους. Για την κατάσταση της υγείας του, είπε: “Για το παιδί οι γιατροί μας είπαν ότι του έβγαλαν τη σφαίρα από το κεφάλι, αλλά λένε ότι κρέμεται η ζωή του από μία κλωστή. Δεν ξέρω αν δεν θέλουν να μας το πούνε, μπορεί και να είναι νεκρό το παιδί.”

Παράλληλα, ισχυρίστηκε ότι το περιστατικό δεν συνέβη στη 1 τα ξημερώματα όπως υποστηρίζουν οι αρχές, και ότι ο 16χρονος μέχρι τις 2:30 διασκέδαζε με τους φίλους του και επικαλέστηκε αποδείξεις για αυτό και συνέχισε: “Το παιδί πήγε να βάλει βενζίνη, τίποτα δεν έκανε” ενώ για το ότι δεν πλήρωσε είπε: “Και τι έγινε που δεν πλήρωσε, έπρεπε να τον σκοτώσουν;“. Έπειτα είπε μάλιστα πως θα μπορούσαν να βρουν τον 16χρονο στην κατοικία του από τις πινακίδες, να γίνει καταγγελία και να εμπλακεί εισαγγελέας.

“Αυτό που έκαναν είναι απαράδεκτο. Μόνο στους τσιγγάνους γίνεται αυτό. Άλλος έριξε το γατί και το έκαναν θέμα, μεγάλο. Έχει και ένα μωράκι. Αυτό δεν το έχει δει όλη η πλάση; Γιατί να το κάνουν αυτό;” είπε.

Θεσσαλονίκη: Σφαίρα στο κεφάλι από αστυνομικό δέχτηκε ο 16χρονος

Υπενθυμίζεται πως ο νεαρός πήγε σε πρατήριο υγρών καυσίμων στην οδό Μοναστηριού, περίπου στη 1:00 σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, και αφού έβαλε καύσιμα αξίας 20 ευρώ, έφυγε δίχως να πληρώσει.

Κλήθηκε η Άμεση Δράση και σύντομα περιπολικό της Άμεσης Δράσης και Ομάδα ΔΙ.ΑΣ. εντόπισαν το όχημα και κάλεσαν τον οδηγό να σταματήσει. Εκείνος αρνήθηκε και ανέπτυξε ταχύτητα με αποτέλεσμα να ακολουθήσει καταδίωξη.

Ο 16χρονος, σύμφωνα με την Αστυνομία, επιχείρησε κατά τη διάρκεια της καταδίωξης τέσσερις φορές να εμβολίσει το περιπολικό και τις μοτοσικλέτες της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ.

Λίγο μετά τις Φυλακές Διαβατών επί της παλαιάς Συμμαχικής Οδού, ένας αστυνομικός της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. τράβηξε όπλο και πυροβόλησε δύο φορές, μία στον αέρα προς εκφοβισμό και μία προς το αυτοκίνητο με αποτέλεσμα η σφαίρα να καταλήξει στο κεφάλι του 16χρονου, να χάσει τον έλεγχο και το όχημα να προσκρούσει σε τοίχο.

Ο οδηγός του οχήματος μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο. Για το περιστατικό βρίσκεται σε εξέλιξη έρευνα και προανάκριση από την Ασφάλεια Θεσσαλονίκης, θα υποβληθεί η δικογραφία με όλο το υλικό που έχει συγκεντρωθεί στον Εισαγγελέα και θα αποφασίσει εκείνος αν θα ασκηθούν διώξεις σε βάρος του αστυνομικού που πυροβόλησε.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα