Θεσσαλονίκη: 66χρονος θύμα αστυνομικής βίας – “Με έπιασαν πισθάγκωνα και με παράτησαν στα σκαλιά να παρακαλώ για γιατρό”

Θεσσαλονίκη: 66χρονος θύμα αστυνομικής βίας – “Με έπιασαν πισθάγκωνα και με παράτησαν στα σκαλιά να παρακαλώ για γιατρό”
Αστυνομία στη Θεσσαλονίκη (ΑΡΧΕΙΟΥ) Eurokinissi

Αστυνομική βία καταγγέλλει ένας 66χρονος με χρόνια προβλήματα υγείας, ο οποίος βρέθηκε παρατημένος στα σκαλιά Τμήματος Ασφαλείας, να παρακαλάει για γιατρό.

Ένα νέο περιστατικό αστυνομικής αυθαιρεσίας και βίας, με θύμα αυτή τη φορά έναν 66χρονο με χρόνια προβλήματα υγείας, σημειώθηκε την περασμένη εβδομάδα στην Θεσσαλονίκη.

Όταν την Δευτέρα 31/1 ο Στέλιος Μπατσιούδης ξεκίνησε για να επισκεφτεί συμβολαιογράφο στο κέντρο της Θεσσαλονίκης για προσωπική του υπόθεση δεν μπορούσε να φανταστεί πως στο τέλος της ημέρας θα βρισκόταν στο τμήμα επειγόντων του νοσοκομείου Παπανικολάο.

“Γύρω στις 12 το μεσημέρι κατέβαινα την οδό Δωδεκανήσου και περνώντας έξω από το Τμήμα Ασφαλείας Λευκού Πύργου, που βρίσκεται εκεί, αναγκάστηκα να κατεβώ από το πεζοδρόμιο, καθώς υπάρχουν κάγκελα. Στο σημείο εκείνο, η σακούλα που κρατούσα και περιείχε κάποια έγγραφα μερικών σελίδων, ακούμπησε σε αυτοκίνητο που ήταν σταθμευμένο δίπλα στον πεζόδρομο”, αναφέρει μιλώντας στο NEWS 24/7.

Εκεί άκουσε κάποιον να του φωνάζει με έντονο και επιθετικό ύφος ότι χτύπησε το αυτοκίνητο. “Έκανα κάποια ζημιά;” ρώτησε ο 66χρονος με τον άνδρα να του απαντά στο ίδιο ύφος ότι το αυτοκίνητο είναι υπηρεσιακό. Ερωτηθείς από τον κ. Μπατσιούδη τι σημασία έχει αυτό, καθώς δεν υπήρξε καμία ζημιά στο αυτοκίνητο, ο άνδρας, ο οποίος ντυμένος με πολιτικά δεν έφερε κάποιο διακριτικό της ΕΛΑΣ, του φώναξε να τον ακολουθήσει στο τμήμα. Στην απολύτως φυσιολογική άρνηση του καταγγέλλοντος, ο αστυνομικός της ασφάλειας τον πλησίασε και του έπιασε το αριστερό χέρι, γυρνώντας το στην πλάτη με ένα ακόμη άτομο να πλησιάζει και να πιάνει το δεξί του χέρι με τον ίδιο τρόπο.

“Εγώ πονούσα, σφάδαζα από τον πόνο στην ωμοπλάτη γιατί έχω τενοντίτιδα και δέχομαι θεραπείες από φυσίατρο. Τους παρακαλούσα να με αφήσουν, ενώ τους είπα το όνομα και ότι είχα μαζί μου την ταυτότητά μου. Υποφέροντας από τους πόνους τους είπα ότι έχω προβλήματα υγείας, ότι έχω την καρδιά μου και είμαι με ένα νεφρό. Με βάλανε στο τμήμα και πριν με βάλουν στο ασανσέρ, δεν άντεξα και έπεσα κάτω από τον πόνο. Με παράτησαν εκεί, στα σκαλιά, ενώ τους παρακαλούσα να φέρουν έναν γιατρό. Δεν μου έδωσαν καμία σημασία και συνέχισαν την μέρα τους”.

“Μην μπορώντας να κάνω κάτι και κλαίγοντας κάλεσα τον δικηγόρο μου, ο οποίος φτάνοντας λίγο αργότερα με βρήκε στην ίδια θέση, αφού δεν μπορούσα να κουνηθώ”, συνεχίζει ο καταγγέλων.

“Όταν με πήρε ήταν σε άσχημη κατάσταση και δεν μπορούσα να καταλάβω τι ακριβώς συνέβη”, αναφέρει ο Δημήτρης Αρκούδης, δικηγόρος του καταγγέλλοντος. “Μετά από λίγο, όταν έφτασα στο σημείο, τον βρήκα ξαπλωμένο στα σκαλιά να φωνάζει από τον πόνο. Αφού κατάφερε να ηρεμήσει κάπως, μου εξήγησε τι συνέβη”.

Με την άφιξη του δικηγόρου, ο διοικητής του τμήματος, ο οποίος σύμφωνα με τον κ. Μπατσιούδη είχε ήδη περάσει από δίπλα του αδιαφορώντας, τους ζήτησε να πάνε στο γραφείο του, όπου έκανε λόγο για “παρεξήγηση” και “υπερβολή του συναδέλφου”.

Στο μεταξύ, ο διασώστης του ΕΚΑΒ που έφτασε στο τμήμα και εξέτασε τον καταγγέλλοντα, κάλεσε άμεσα ασθενοφόρο, προκειμένου να τον παραλάβει και να τον μεταφέρει σε εφημερεύον νοσοκομείο, αφού η υψηλή του πίεση, οι αυξημένοι παλμοί και οι συσπάσεις της καρδιάς του, σε συνδυασμό με την κατάσταση της υγείας του, αποτελούσαν αιτία ανησυχίας. Ο ίδιος ανέλαβε την ευθύνη να μην παραμείνει στο νοσοκομείο, παρά τις οδηγίες των γιατρών, μέχρι και σήμερα όμως υποβάλλεται σε σχετικές εξετάσεις.

Όπως αναφέρει ο Δημήτρης Αρκούδης,  η βεβαίωση συμβάντος που εξέδωσε το τμήμα Ασφαλείας περιλαμβάνει σημαντικές ανακρίβεις. Κάνει λόγο ασαφώς για προκλητική συμπεριφορά του 66χρονου προς τους αστυνομικούς, σχετικά με το περιστατικό με την σακούλα αναφέρει ότι ακούστηκε κάποιος “έντονος θόρυβος” από το χτύπημα, ενώ αποκρύπτει και την ύπαρξη του δεύτερου αστυνομικού που ενεπλάκη στο συμβάν.

Πλέον ο κ. Μπατσιούδης, μέσω του δικηγόρου του έχει προχωρήσει σε κατάθεση μήνυσης εναντίον του αστυνομικού που ονοματίζεται στη βεβαίωση αλλά και σε καταγγελία στο γραφείο πειθαρχικών υποθέσεων της ΓΑΔΘ, προκειμένου το ζήτημα να διερευνηθεί και πειθαρχικά.

“Ο λόγος που κινήθηκα νομικά, λέει ο 66χρονος, είναι για να σταματήσουν να τα κάνουν αυτά στους απλούς ανθρώπους. Πρέπει να τα κάνουν μόνο εκεί που έχουν δικαίωμα”.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα