Θεσσαλονίκη: Ανάληψη ευθύνης για την επίθεση με μολότοφ στην κλούβα των ΜΑΤ

Θεσσαλονίκη: Ανάληψη ευθύνης για την επίθεση με μολότοφ στην κλούβα των ΜΑΤ

"Εξεγερμένοι/εξεγερμένες", ανέλαβαν την ευθύνη για το κάψιμο της κλούβας των ΜΑΤ στην οδό Αγίου Δημητρίου

Την ευθύνη για την επίθεση του Σαββάτου με μολότοφ σε κλούβα των ΜΑΤ στην οδό Αγίου Δημητρίο στη Θεσσαλονίκη, ανέλαβαν με ανακοίνωση τους άτομα που υπογράφουν ως "Εξεγερμένοι/Εξεγερμένες".

Στην ανακοίνωση τους κάνουν λόγο για "ποινικοποίηση της ιδεολογίας, της αλληλεγγύης των προσωπικών σχέσεων" και για "σκληρή εκδικητικότητα που επιβάλλει(η εξουσία) σε όσους σηκώνουν κεφάλι", ενώ αναφέρονται και σε "γενικευμένη επίθεση που δέχονται οι πολιτικοί διωκόμενοι, όσοι και όσες βρίσκονται αντιμέτωποι και αντιμέτωπες με την κρατική καταστολή λόγω της ιδεολογίας τους".

ADVERTISING

Όπως αναφέρουν:

"Όλοι και όλες βιώνουμε μια πραγματικότητα στην οποία η εκμετάλλευση και η υποταγή έχουν εδραιωθεί σε κάθε πτυχή της κοινωνικής ζωής, πάνω στα θεμέλια που με επίδοξο τρόπο έχει θέσει η εξουσία. Βλέπουμε την καταστολή να παίρνει διάφορες μορφές. Από την ποινικοποίηση της ιδεολογίας, της αλληλεγγύης, των προσωπικών/συντροφικών σχέσεων μέχρι και την σκληρή εκδικητικότητα που επιβάλλει σε όσους και όσες σηκώνουν το κεφάλι.

[...]

Η γενικευμένη επίθεση που δέχονται οι πολιτικοί διωκόμενοι, όσοι και όσες βρίσκονται αντιμέτωποι και αντιμέτωπες με την κρατική καταστολή λόγω της ιδεολογίας τους, της ανατρεπτικής τους δράσης ή της αμετανόητης στάσης τους, δεν μένει μόνο σε αυτά τα πλαίσια. Βιώνοντας τον κύκλο του καπιταλισμού στην φάση της “κρίσης”, η εκμετάλλευση και η καταπίεση οξύνονται με αποδέκτη το σύνολο της κοινωνίας, τα μέλη της οποίας ανέκαθεν εσωτερικεύουν τις αξίες της κυριαρχίας και αφομοιώνουν την εξουσιαστική νοοτροπία. Πιστοί ακόλουθοι του καταναλωτισμού και της επίπλαστης υλικής ευδαιμονίας, επιδίδονται σε έναν ανελέητο αγώνα δρόμου με αφετερία την μισθωτή σκλαβιά και κινητήριο δύναμη την κοινωνική ανέλιξη. Ανταγωνιζόμενοι σκληρά ο ένας τον άλλον και πατώντας επί πτωμάτων προσπαθούν με μόχθο να αποκτήσουν μια αξιόλογη θέση στην καννιβαλιστική κοινωνία, για να καλύψουν τις επίπλαστες ανάγκες τους, τις κούφιες επιθυμίες τους.

[...]

Μέσα σε αυτήν την δυστοπική πραγματικότητα, ωστόσο, γεννήθηκαν κοινωνικές αντιστάσεις οι οποίες παρ’όλες τις αντιφάσεις και τις προβληματικές τους, έχουν δώσει μαχητικές απαντήσεις και βίωσαν την καταστολή γι’αυτόν τον λόγο. Κοινωνικές αντιστάσεις οι οποίες έδωσαν προοπτική για δυναμική σύγκρουση με τα συμφέροντα κράτους και κεφαλαίου, αλλά μέχρι στιγμής -κατά κύριο λόγο- έχουν αποδειχθεί ανεπαρκείς για να αναστρέψουν αυτήν την κατάσταση.

Από την άλλην επίσης υπάρχουν άτομα τα οποία όταν η κατάσταση φτάνει στο απροχώρητο, καταλαβαίνουν ότι κάτι πρέπει να κάνουν και εύστοχα συνειδητοποιούν ότι πρέπει να ριζοσπαστικοποιηθούν. Ωστόσο επιλέγουν μια διέξοδο που ευνοεί μόνο το αντίπαλο στρατόπεδο, το κράτος και τα αφεντικά, αφού επιλέγουν να ακολουθήσουν το παραμύθι για αναβίωση του εθνικού κορμού, για αναζοπύρωση της σάπιας πατριωτικής και εθνικιστικής “συνείδησης”. Νομίζουν ότι με αυτόν τον τρόπο προβάλουν μια αντίσταση σε ότι τους κλέβει την ζωή. Μια παράσταση που έχει διάρκεια στον χρόνο και πρόσφατα ξαναβγήκε στην επιφάνεια.

Εμείς από την άλλη επιλέγουμε να μην πάρουμε αυτόν τον ρόλο, τον ρόλο του ανθρωπάκου.

Επιλέγουμε να κοιτάξουμε τον πραγματικό εχθρό κατάματα, να κοιτάξουμε τους ένοπολους φρουρούς του στα μάτια και να τους κάψουμε.

Γι αυτό τον λόγο στις 2/6, επιτεθήκαμε σε κλούβα της αστυνομίας που μετέφερε τα σκουπίδια των ΜΑΤ.

Επιλέξαμε να περάσουμε στην δράση, να αφήσουμε το δικό μας, έστω και μικρό, στίγμα στην υπόθεση της επιθετικής προοπτικής

[...]".

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Θεσσαλονίκη
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Θεσσαλονίκη: Η στιγμή που αστυνομικοί βγαίνουν από τη φλεγόμενη κλούβα και οι αντιδράσεις

Θεσσαλονίκη: Επίθεση με βόμβες μολότοφ σε λεωφορείο των ΜΑΤ

SHARE:

24Media Network