Θεσσαλονίκη: Δεκάδες κλήσεις για αντλήσεις υδάτων και διασώσεις από αυτοκίνητα και σπίτια

Θεσσαλονίκη: Δεκάδες κλήσεις για αντλήσεις υδάτων και διασώσεις από αυτοκίνητα και σπίτια
Πλημμυρισμένοι δρόμοι Eurokinissi

Έως 150 κλήσεις δέχτηκε η Πυροσβεστική μέσα σε μία ώρα, εξαιτίας της σφοδρής καταιγίδας που πλημμύρισε δρόμους και σπίτια σε διάφορες περιοχές. Κάτοικοι ανέβηκαν σε ταράτσες σπιτιών για να προστατευτούν και απεγκλωβίστηκαν από την Πυροσβεστική.

Με σφοδρότητα χτύπησε η κακοκαιρία την Βόρεια Ελλάδα και ιδιαίτερα την περιοχή της Θεσσαλονίκης, απ’ όπου η Πυροσβεστική δέχτηκε 150 κλήσεις για αντλήσεις υδάτων και διασώσεις ατόμων από αυτοκίνητα και σπίτια.

Δρόμοι πλημμύρισαν ενώ τα σοβαρότερα προβλήματα από την κακοκαιρία σημειώθηκαν στον Δήμο Παύλου Μελά, στον Λαγκαδά, στους Αμπελόκηπους και στο Ωραιόκαστρο.

Η Πυροσβεστική προχώρησε σε τρεις επιχειρήσεις διάσωσης κατά τις οποίες μεταφέρθηκαν σε ασφαλές σημείο συνολικά 9 άτομα.

Δύο νεαροί 18 και 20 ετών, απεγκλωβίστηκαν από αυτοκίνητο που είχε ακινητοποιηθεί σε πλημμυρισμένο δρόμο, ενώ απεγκλωβίστηκαν από σπίτια και από ταράτσες σπιτιών, ένα ζευγάρι 60 και 65 ετών, μία 80χρονη και ένας 35χρονος πατέρας με την μόλις 5 ετών κορούλα του.

Υπάρχουν αναφορές ακόμα και για την κατάρρευση τοίχου σε σπίτι από την πλημμύρα. Η ένταση του φαινομένου κράτησε κάτι παραπάνω από μία ώρα, που ήταν αρκετή όμως για να προκαλέσει δεκάδες προβλήματα στην ευρύτερη περιοχή και στο οδικό δίκτυο.

Ευκαρπία: Επιχείρηση απεγκλωβισμού σε μονοκατοικία

Δύο άτομα και ένας σκύλος εγκλωβίστηκαν σε μονοκατοικία στην Ευκαρπία όταν λόγω της πλημμύρας κατέρρευσε τοίχος. Στο σημείο έσπευσαν πυροσβέστες για τον απεγκλωβισμό τους.


Πλημμύρισε ρεύμα στην Ευκαρπία – Στις ταράτσες οι κάτοικοι

Ρεύμα ξεχείλισε στην Ευκαρπία και πλημμύρισε δρόμους, ισόγεια και υπόγεια. Ένοικοι σπιτιών βλέποντας την στάθμη του νερού να ανεβαίνει ραγδαία ανέβηκαν στις ταράτσες τους για να προφυλαχθούν.

“Βυθισμένα” αυτοκίνητα στο νερό

Οδηγός ΙΧ κόλλησε στο ύψος του Ευόσμου στο ρεύμα προς δυτικά, καθώς ο δρόμος στο σημείο είχε πλημμυρίσει λόγω της έντονης βροχής. Δύο οχήματα με έξι πυροσβέστες και οδική βοήθεια μετέβησαν στην περιοχή για να βοηθήσουν στην ανάσυρση του ΙΧ και να βοηθήσουν την οδηγό/ Σε ποτάμι μετατράπηκε ο κεντρικός δρόμος στην περιοχή του Ωραιοκάστρου με αποτέλεσμα αυτοκίνητα να βυθίζονται μέσα στα νερά και να απαιτείται αρκετή προσοχή στη διέλευση πεζών και οχημάτων.


Το “έστρωσε” σε χωριά των Τρικάλων

Απίστευτη καταιγίδα έπληξε το βράδυ της Πέμπτης την περιοχή της Φαρκαδόνας. Όπως καταγράφει το trikalavoice.gr εκδηλώθηκε σφοδρή χαλαζόπτωση στο χωριό της Φανερωμένης και στις γύρω εκτάσεις, ενώ έπεσε απίστευτης ένταση βροχή στο κέντρο της Φαρκαδόνας και στα υπόλοιπα χωριά. Στη Φανερωμένη οι κάτοικοι μιλούν για πρωτόγνωρες καταστάσεις, με το χαλάζι να έχει σκεπάσει δρόμους και καλλιέργειες. Εκτιμάται ότι η καταστροφή είναι ολοκληρωτική καθώς το χαλάζι χτύπησε και σκέπασε και τα χωράφια.


Σοβαρά προβλήματα στην ηλεκτροδότηση χωριών των Τρικάλων προκάλεσε η χθεσινοβραδινή καταιγίδα. Το ρεύμα επανήλθε σταδιακά και αφού τα όποια προβλήματα αντιμετωπίστηκαν.

“Δίπλωσε” νταλίκα

Στο μεταξύ, με μεγάλη δυσκολία και χαμηλές ταχύτητες διεξάγεται η κίνηση στην περιφερειακή οδό της Θεσσαλονίκης, στο ρεύμα προς ανατολικά, εξαιτίας πολλαπλών συγκρούσεων οχημάτων που συνέβησαν από το πρωί και αποδίδονται στην ολισθηρότητα του οδοστρώματος μετά την βροχόπτωση, αλλά και την περιορισμένη ορατότητα. Τα περιστατικά -μόνο με υλικές ζημιές- έγιναν στο τμήμα της περιφερειακής από Τούμπα έως την Πυλαία, ενώ το μποτιλιάρισμα φτάνει έως την Τριανδρία, όπου υπάρχουν τροχονόμοι που κάνουν εν μέρει εκτροπή της κυκλοφορίας. Πιο χαρακτηριστικό είναι το ατύχημα στο οποίο ενεπλάκη νταλίκα η οποία προσέκρουσε σε προστατευτικό στηθαίο δεξιά του δρόμου κι «έγειρε», ενώ στη συνέχεια έπεσε πάνω της άλλο όχημα. Το βαρύ όχημα εξακολουθεί να βρίσκεται στο οδόστρωμα και αναμένεται ειδικό μηχάνημα να το απομακρύνει.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα