Τροχαίο δυστύχημα στον Άγιο Βασίλειο: Στα δύο κόπηκε το ένα ΙΧ – Δεν υπήρξε καταδίωξη, λέει η ΕΛΑΣ

Τροχαίο δυστύχημα στον Άγιο Βασίλειο: Στα δύο κόπηκε το ένα ΙΧ – Δεν υπήρξε καταδίωξη, λέει η ΕΛΑΣ
oraiokastro24.gr

Σύμφωνα με την Αστυνομία το περιπολικό ακολουθούσε μεν το όχημα που μετέφερε τους 12 μετανάστες όμως δεν το κατεδίωκε. - Ο διακινητής φαίνεται πως παραβίασε ερυθρό σηματοδότη και διέλυσε διερχόμενο αυτοκίνητο.

Ακόμη ένα αιματηρό τροχαίο δυστύχημα προκλήθηκε στην Βόρεια Ελλάδα εξαιτίας της ανεξέλεγκτης δράσης των διακινητών που μεταφέρουν μετανάστες μέσω Έβρου στην ενδοχώρα.

Νωρίτερα το πρωί, ένας 25χρονος Μολδαβός διακινητής που μετέφερε 12 μετανάστες σε Ι.Χ. αυτοκίνητο έγινε αντιληπτός από την Αστυνομία επί της Παλαιάς Εθνικής Οδού Θεσσαλονίκης-Καβάλας στο ύψος του Αγίου Βασιλείου και ξεκίνησε από περιπολικό η επιτήρησή του όπως τονίζουν οι τοπικές αστυνομικές Αρχές και όχι η καταδίωξή του.

Δηλαδή όπως τονίζουν, ακριβώς επειδή είχε εισέλθει σε κατοικημένη περιοχή προτίμησαν απλά να τον ακολουθήσουν και όταν θα έβρισκαν την κατάλληλη ευκαιρία θα επιχειρούσαν να τον σταματήσουν. Ο διακινητής όμως αντιλήφθηκε ότι τον ακολουθούσε περιπολικό και ανέπτυξε ταχύτητα.

Εκείνη την στιγμή έβγαινε από διασταύρωση του χωριού ένας άτυχος 64χρονος και ο διακινητής φέρεται να παραβίασε ερυθρό σηματοδότη, με αποτέλεσμα κυριολεκτικά να εμβολίσει και εκτινάξει το όχημα του 64χρονου διαδοχικά σε ένα όχημα που βρισκόταν σε προσωρινή στάση και στο κράσπεδο του πεζοδρομίου, κυριολεκτικά κόβοντας στη μέση το όχημα και διαλύοντάς το.

Από την σφοδρότατη σύγκρουση ο 64χρονος έχασε την ζωή του, ενώ τραυματίστηκαν άλλοι ελαφρά και άλλοι σοβαρότερα, σχεδόν όλοι οι επιβαίνοντες στο όχημα του διακινητή. Όλοι τους έχουν μεταφερθεί σε νοσοκομεία και ακόμα δεν υπάρχει σαφής απολογισμός τραυματιών, μέχρι να κρίνουν οι γιατροί τα τραύματά τους.

Ο Μολδαβός διακινητής που προκάλεσε αυτή την τραγωδία, ακινητοποιήθηκε και συνελήφθη, ενώ διενεργείται προανάκριση για να διαπιστωθούν οι ακριβείς συνθήκες και τα ακριβή αίτια που οδήγησαν σε αυτό ο νέο αιματηρό τροχαίο δυστύχημα.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα