Θεσσαλονίκη: Επεισόδια με μολότοφ και χημικά εντός του ΑΠΘ μετά το τέλος της πορείας

Θεσσαλονίκη: Επεισόδια με μολότοφ και χημικά εντός του ΑΠΘ μετά το τέλος της πορείας
Επεισόδια με μολότοφ και χημικά στο ΑΠΘ μετά το τέλος της πορείας Voria.gr

Μετά το τέλος της πορείας διαμαρτυρίας για τα επεισόδια στο ΑΠΘ που εκτυλίχθηκαν νωρίτερα, άτομα με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά τους επιτέθηκαν με μολότοφ και πέτρες κατά των ΜΑΤ.

Επεισόδια ξέσπασαν μετά το τέλος της πορείας διαμαρτυρίας που πραγματοποίησαν στη Θεσσαλονίκη φοιτητικοί σύλλογοι και άτομα του αναρχικού χώρου, ως ένδειξη διαμαρτυρίας για τα περιστατικά αστυνομικής βίας εντός του ΑΠΘ το μεσημέρι της Πέμπτης (26/05) και εν γένει την παρουσία ΜΑΤ εντός του campus.

Σύμφωνα με το Voria.gr, όταν ο κύριος όγκος των διαδηλωτών επέστρεψε στο ΑΠΘ, άτομα με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά τους επιτέθηκαν μπροστά στη Γεωπονική Σχολή με δεκάδες μολότοφ, φωτοβολίδες και πέτρες κατά των αστυνομικών δυνάμεων που περιφρουρούσαν την περιοχή εντός του campus. Οι δυνάμεις της ΕΛΑΣ απάντησαν με χειροβομβίδες κρότου λάμψης και ρίψη δακρυγόνων.

Νωρίτερα, ομάδα κουκουλοφόρων προκάλεσε φθορές σε τραπεζικά υποκαταστήματα και σε εμπορικό κατάστημα σε κεντρικές οδούς της πόλης.

Σύμφωνα με το Αθηναϊκό και Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, αργότερα η ένταση και τα επεισόδια μεταφέρθηκαν εκτός του πανεπιστημιακού campus.

Ομάδες κουκουλοφόρων κινήθηκαν προς την Εγνατία οδό και τα γύρω στενά της πλατείας Καμάρας, όπου ακολούθησαν νέες ρίψεις μολότοφ και πετρών προς τις διμοιρίες των ΜΑΤ. Οι αστυνομικοί απάντησαν εκ νέου με βομβίδες κρότου λάμψης και χημικών, ενώ έγιναν προσαγωγές.

Στο σημείο βρίσκονται και πυροσβεστικές δυνάμεις για να σβήσουν φωτιές που προκλήθηκαν σε κάδους απορριμμάτων. Η κυκλοφορία στην Εγνατία οδό έχει διακοπεί.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα
Exit mobile version