Θεσσαλονίκη: Κανονικά τελικά η Δοξολογία στον Άγιο Δημήτριο

Θεσσαλονίκη: Κανονικά τελικά η Δοξολογία στον Άγιο Δημήτριο

Με την καθιερωμένη Δοξολογία θα πραγματοποιηθεί ο εορτασμός της ημέρας του Πολιούχου στις 26 Οκτωβρίου στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου.

Παρά τις αρχικές πληροφορίες που ήθελαν την ακύρωσή της, εν τέλει η Δοξολογία για τον εορτασμό του Αγίου Δημητρίου στις 26 Οκτωβρίου στη Θεσσαλονίκη θα πραγματοποιηθεί κανονικά.

Ο εορτασμός της ημέρας του Πολιούχου θα τελεστεί με αυστηρά μέτρα, αλλά και σε άλλη ώρα (1 μ..μ.), χωρίς την παρουσία πιστών, όπως αναφέρει και η σχετική ανακοίνωση:

“Η Δοξολογία θα τελεσθεί κεκλεισμένων των θυρών και με την αυστηρή τήρηση των μέτρων για την προστασία από τη διασπορά του κορονοιού. Μάλιστα, παρούσα φαίνεται ότι θα είναι και η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελλαροπούλου.

Βάσει του προγράμματος των εορταστικών εκδηλώσεων, τη Δευτέρα 26 Οκτωβρίου, στις 8 π.μ. θα γίνει η έπαρση της σημαίας στον Λευκό Πύργο, ενώ στη 1 μ.μ. θα τελεστεί η επίσημη Δοξολογία για την εορτή του Πολιούχου της Θεσσαλονίκης Αγίου Δημητρίου και τις ιστορικές Επετείους της απελευθέρωσης της Θεσσαλονίκης το 1912 και της 28ης Οκτωβρίου 1940, χοροστατούντος του Παναγιωτάτου Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης κ.κ. Ανθίμου, παρουσία της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα