Θεσσαλονίκη: Κηδεύεται την Τετάρτη η τρανς γυναίκα που είχε μείνει στα αζήτητα νοσοκομείου

Θεσσαλονίκη: Κηδεύεται την Τετάρτη η τρανς γυναίκα που είχε μείνει στα αζήτητα νοσοκομείου
Φωτογραφία αρχείου INTIME NEWS

Μετά από κινητοποίηση και σχετικές πρωτοβουλίες ιδιωτών αλλά και του Δημάρχου Θεσσαλονίκης, η τρανς γυναίκα θα κηδευτεί κανονικά.

Επρεπε να δημοσιοποιηθεί η ιστορία της τρανς γυναίκας που παραμένει στα αζήτητα του νοσοκομείου Παπαγεωργίου πέντε ημέρες μετά το θάνατό της για να γίνει το αυτονόητο.

Οπως έγινε γνωστό από το χρήστη του facebook Eυθύμιο Σαββάκη ο οποίος έχει γνώση της υπόθεσης η τελετή ταφής της γυναίκας θα λάβει τελικά χώρα την Τετάρτη στις 16:30 στον Ιερό Ναό Αναστάσεως του Κυρίου στη Θεσσαλονίκη.

Σχετικές πρωτοβουλίες γι’ αυτό ανέλαβε, όπως προκύπτει από τις ίδιες πληροφορίες, ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Ζέρβας.

Η Μελίνα, όπως καταλήγει στο σχετικό ποστάρισμά του ο κ. Σαββάκης “θα κηδευτεί με κάθε τιμή, όπως αξίζει σε ΚΑΘΕ άνθρωπο που φεύγει από τη ζωή. Δίπλα σε αυτούς που αποδείχτηκαν οι πραγματικοί συγγενείς της”.

Τα διαδικαστικά της τελετής ανέλαβε το γραφείο “Φάνης Μπαμπούλας και Υιός”.

Η πλήρης ανάρτηση του κ. Σαββάκη

Για την Μελίνα από τη Θεσσαλονίκη

Υπάρχει μία πολύ πικρή ιστορία από τη Θεσσαλονίκη τις τελευταίες (αρκετές) ημέρες. Μία τρανς γυναίκα έχασε τη ζωή της και παρέμενε στα αζήτητα του νοσοκομείου Παπαγεωργίου γιατί κανένας συγγενής της δεν ενδιαφερόταν για την ταφή της. Προτιμούσαν να μείνει σε ένα ψυγείο, παρά να έχουν την οποιαδήποτε ανάμειξη στο τελευταίο της ταξίδι. Και δεν είναι κάτι σπάνιο. Δυστυχώς. Ξέρετε σε αυτή τη χώρα σε εχθρεύονται για το πώς αποφάσισες να ζήσεις ακόμα και μετά τον θάνατό σου. Σοκαριστικό ε;

Κι εκεί αγαπητοί μου, αρχίζει μία σπουδαία αλυσίδα. Οι κυρίες Ελευθερία Κουφοπούλου και Βανέσσα Βενέτη (την οποία ευχαριστώ και προσωπικά γιατί από την Παρασκευή ήταν η πηγή ενημέρωσής μου) γνωστοποιούν την ιστορία στα social media, η κινητοποίηση του κόσμου είναι τεράστια, βάζουν πλάτη βοηθώντας σημαντικά το σπουδαίο “Thessaloniki Pride”, η “Θετική Φωνή” της Θεσσαλονίκης που ξέρει όσο λίγοι τί σημαίνει αλληλεγγύη, ο καλός δημοσιογράφος Κωνσταντίνος Τσακίρης, συλλογικότητες και άλλοι τόσοι και τόσοι απλοί άνθρωποι. Το κύμα γιγαντώνεται και φτάνει στον Δήμαρχο Θεσσαλονίκης, που δείχνει τεράστιο ενδιαφέρον από την πρώτη στιγμή και με προσωπική του παρέμβαση (και μπράβο του) βοηθάει σημαντικά να λυθούν όλα τα διαδικαστικά – γραφειοκρατικά της υπόθεσης που κρατούσαν τη Μελίνα τόσο καιρό σε ένα ψυγείο, με δεκάδες αναπάντητες κλήσεις στον περίγυρό της.

Θέλω, λοιπόν, να σας ενημερώσω ότι εδώ και λίγη ώρα, ύστερα από πρωινή συνεννόησή μας με τον κύριο Ζέρβα, ο Βασίλης και ο Φάνης Μπαμπούλας έχουν αναλάβει όλα τα διαδικαστικά της τελετής και αύριο στις 16:30 στον Ιερό Ναό Αναστάσεως του Κυρίου στη Θεσσαλονίκη η Μελίνα θα κηδευτεί με κάθε τιμή, όπως αξίζει σε ΚΑΘΕ άνθρωπο που φεύγει από τη ζωή. Δίπλα σε αυτούς που αποδείχτηκαν οι πραγματικοί συγγενείς της.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα