Θεσσαλονίκη: Το ΚΙΣΕ καταδικάζει “το κύμα βανδαλισμών που εξαπολύουν οι οπαδοί του φανατισμού”

Θεσσαλονίκη: Το ΚΙΣΕ καταδικάζει “το κύμα βανδαλισμών που εξαπολύουν οι οπαδοί του φανατισμού”
MotionTeam

Tο Κεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο Ελλάδος καταδίκασε με ανακοίνωσή του τη Δευτέρα το μπαράζ βεβηλώσεων εβραϊκών μνημείων και νεκροταφείων.

Το «νέο κύμα βανδαλισμών που εξαπολύουν οι οπαδοί της μισαλλοδοξίας και του φανατισμού προκειμένου να δηλώσουν την παρουσία τους σε μια περίοδο που η Πολιτεία, η κοινωνία και πρόσφατα η Ελληνική Δικαιοσύνη καταδίκασαν τα νεοναζιστικά μορφώματα ως εγκληματικές οργανώσεις», καταδικάζει, με ανακοίνωσή του, τη Δευτέρα το Κεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο Ελλάδος όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Από την Κυριακή 18/10 στις 07:00 το πρωί και για 72 ώρες δείτε εντελώς ΔΩΡΕΑΝ στο News 24/7 το συγκλονιστικό ντοκιμαντέρ “Golden Dawn Girls” (Τα Κορίτσια της Χρυσής Αυγής)

«Δεν μας φοβίζουν!», τονίζει το ΚΙΣΕ για τους δράστες των επιθέσεων και σημειώνει πως «η ανοχή στον βανδαλισμό νεκροταφείων και μνημείων είναι ανοχή στον βανδαλισμό της μνήμης και του πολιτισμού, είναι ανοχή στον αντισημιτισμό».

Kαλεί, δε, τις διωκτικές αρχές να προβούν στη σύλληψη των υπευθύνων «για να παραπεμφθούν επιτέλους στη Δικαιοσύνη» και υπογραμμίζει πως δεν πρέπει να υπάρξει ανοχή σε συμπεριφορές που επιχειρούν να επιβάλλουν το σκοταδισμό στη χώρα μας.

Υπενθυμίζεται ότι στο μπαράζ βεβηλώσεων εβραϊκών μνημείων και νεκροταφείων προστέθηκε, την περασμένη Παρασκευή (16/10) ο βανδαλισμός του Μνημείου Ολοκαυτώματος στη Θεσσαλονίκη, όπου άγνωστοι έγραψαν το σύνθημα «With Jews you lose». Είχαν προηγηθεί τα επαίσχυντα γκράφιτι «Juden Raus» στο εβραϊκό νεκροταφείο της Αθήνας, «Death to Israel» στο εβραϊκό νεκροταφείο της Θεσσαλονίκης και τέσσερις τάφοι σπασμένοι στο εβραϊκό νεκροταφείο της Ρόδου.

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα