Θεσσαλονίκη: Κοσμοσυρροή στην κηδεία ιερέα που πέθανε από κορονοϊό

Θεσσαλονίκη: Κοσμοσυρροή στην κηδεία ιερέα που πέθανε από κορονοϊό
voria.gr

Πλήθος κόσμου στον Χορτιάτη για την κηδεία ιερέα που έφυγε νικημένος από τον κορονοϊό. Συνωστισμός για το τελευταίο αντίο.

Σε κλίμα οδύνης κηδεύτηκε την Κυριακή 9/5 ο ιερέας Χαράλαμπος Αντωνάρας, στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Χορτιάτη, στη Θεσσαλονίκη, που πέθανε από κορονοϊό σε ηλικία 66 ετών.

Στην κηδεία του βρέθηκε πλήθος κόσμου με αποτέλεσμα να τηρούνται με δυσκολία (ή και καθόλου) οι απαραίτητες αποστάσεις ασφαλείας. Κάποιοι, μάλιστα, από τους παρευρισκόμενους δεν φορούσαν προστατευτικές μάσκες, όπως αναφέρει το voria.gr.

voria.gr

 

Αρκετοί ήταν αυτοί που λόγω και της βροχής, συγκεντρώθηκαν στο υπόστεγο της εκκλησίας, μπροστά από την είσοδο, με συνέπεια να βρεθούν ο ένας δίπλα στον άλλον.

Όταν ολοκληρώθηκε η τελετή και το φέρετρο βγήκε από την εκκλησία, για να ξεκινήσει η πομπή προς το νεκροταφείο, παρατηρήθηκε συνωστισμός, παρά τις εκκλήσεις των παριστάμενων αστυνομικών να τηρηθούν οι σχετικές αποστάσεις.

Στο μήνυμά του ο Μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως Βαρνάβας έστειλε ηχηρό μήνυμα στους αρνητές της πανδημίας καλώντας τον κόσμο να ακούει μόνο τους ειδικούς και τους γιατρούς και όχι τις φήμες. «Το θέμα είναι ιατρικό και όχι εκκλησιαστικό» είπε και με συγκίνηση και ανέφερε: «Δουλειά, εμβόλια, αποστάσεις, μάσκα για να περάσουμε στη δική μας έξοδο και στο δικό μας Πάσχα».

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα