Θεσσαλονίκη: Μεγάλος συνωστισμός σε εμβολιαστικό κέντρο

Θεσσαλονίκη: Μεγάλος συνωστισμός σε εμβολιαστικό κέντρο

Για τουλάχιστον δύο ώρες ανέμεναν ηλικιωμένοι (κάποιοι και όρθιοι) στο νοσοκομείο Άγ. Δημήτριος για να κάνουν το εμβόλιο - Ασφυκτικά γεμάτη η αίθουσα.

Απίστευτη ταλαιπωρία υπέστησαν σήμερα οι ηλικιωμένοι που πήγαν για τον προγραμματισμένο εμβολιασμό τους ενάντια στον κορονοϊό στο νοσοκομείο Άγιος Δημήτριος της Θεσσαλονίκης.

Η αίθουσα αναμονής ήταν ασφυκτικά γεμάτη, χωρίς να τηρούνται οι αποστάσεις ασφαλείας, με τους ηλικιωμένους άνω των 85 ετών να περιμένουν ακόμα και όρθιοι για περισσότερες από δύο ώρες μέχρι να έρθει η σειρά τους. Προκειμένου μάλιστα να αποφύγουν τον απίστευτο συνωστισμό, πολλοί υπερήλικες προτίμησαν να περιμένουν στο κρύο.


Όπως κατήγγειλε στη Voria.gr η Φ.Ι., η οποία συνόδευσε τη γιαγιά της στο εμβολιαστικό κέντρο, η κατάσταση ήταν απαράδεκτη. «Πήγαν οι άνθρωποι, όλοι άνω των 85, δηλαδή από τους πλέον ευπαθείς και τους είχαν να περιμένουν πάνω από δύο ώρες για τον εμβολιασμό που είναι μία διαδικασία μισής ώρας.

Μέσα οι καρέκλες ήταν όλες γεμάτες συν τους όρθιους. Και φυσικά αποστάσεις δεν υπήρχαν λόγω χώρου. Ακόμα κι αυτοί που κάθονταν ήταν εξαντλημένοι. Άλλοι πάλι που βγήκαν έξω να περιμένουν, μπορεί να αρρωστήσουν από το κρύο. Είναι ντροπή. Δεν σέβονται την τρίτη ηλικία», τόνισε.

Όπως ανέφερε η ίδια, αρχικά το ραντεβού είχε προγραμματιστεί να γίνει στο νοσοκομείο Γ. Γεννηματάς, αλλά τρεις μέρες νωρίτερα ενημερώθηκε μέσω SMS ότι το κέντρο άλλαξε. «Πολλοί από αυτούς που περίμεναν σήμερα είχαν επίσης αρχικά προγραμματίσει εμβολιασμό στο Γεννηματάς. Δεν ξέρω αν οφείλεται σε αυτό ο συνωστισμός. Αν όντως είναι έτσι, θα ήταν καλύτερα να άλλαζαν μέρα από το να τους βάλουν όλους μαζί», υπογράμμισε.

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα
Exit mobile version