Θεσσαλονίκη: Ποδηλατοπορεία στη μνήμη της Δήμητρας Ιορδανίδου

Θεσσαλονίκη: Ποδηλατοπορεία στη μνήμη της Δήμητρας Ιορδανίδου
Η αδικοχαμένη αθλήτρια Δήμητρα Ιορδανίδου Facebook

Ποδηλατοπορεία Μνήμης & Διεκδίκησης στη μνήμη της αδικοχαμένης Δήμητρας Ιορδανίδου θα πραγματοποιηθεί στο κέντρο της Θεσσαλονίκης το απόγευμα της Παρασκευής, "για μία πόλη για ανθρώπους και όχι για μηχανοκίνητα".

Ποδηλατοπορεία στη μνήμη της ποδηλάτισσας και μαραθωνοδρόμου, Δήμητρας Ιορδανίδου που παρασύρθηκε από φορτηγό στο κέντρο της Θεσσαλονίκης και έχασε τη ζωή της, θα πραγματοποιηθεί το απόγευμα της Παρασκευής (5/11) στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.

Όπως αναφέρει το thestival.gr, το κάλεσμα για την ποδηλατοπορεία είναι στις 19:00 στον Λευκό Πύργο, ενώ σε σχετική ανακοίνωση αναφέρεται πως η Ποδηλατοπορεία Μνήμης & Διεκδίκησης πραγματοποιείται αρχικά με αφορμή τον τραγικό θάνατο της μαραθωνοδρόμου, το πρωί της περασμένης Τρίτης στο κέντρο της Τούμπας, αλλά και “για μία πόλη για ανθρώπους και όχι για μηχανοκίνητα, με ασφαλής ποδηλοτόδρομους και Όραμα Μηδέν θυμάτων στους δρόμους”.

«Με αφορμή ένα ακόμη θλιβερό τροχαίο έγκλημα, αυτή την φορά με θύμα ποδηλάτισσα-μαραθωνοδρόμο που παρασύρθηκε από οδηγό φορτηγού στην περιοχή της Τούμπας, καλούμε σε Ποδηλατοπορεία Μνήμης & Διεκδίκησης, μιας πόλης για ανθρώπους και όχι για μηχανοκίνητα, με ασφαλής ποδηλοτόδρομους και Όραμα Μηδέν θυμάτων στους δρόμους», αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.

Το χρονικό

Το τραγικό τροχαίο δυστύχημα σημειώθηκε στις 8 το πρωί στη συμβολή των οδών Λαμπράκη και Κατσιμίδη, όταν η ποδηλάτισσα παρασύρθηκε με το ποδήλατό της από φορτηγό με αποτέλεσμα μάλιστα να εγκλωβιστεί κάτω από τις ρόδες του και να χάσει τη ζωή της.

GRTimes.gr

GRTimes.gr

Η άτυχη αθλήτρια μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο όπου και διαπιστώθηκε επίσημα ο θάνατός της.

Σοκαριστικές είναι και οι εικόνες που κατέγραψαν οι κάμερες από το σημείο καθώς όπως φαίνεται το ποδήλατο έχει συνθλιβεί κάτω από τις ρόδες του φορτηγού.

GRTimes.gr

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα