Θεσσαλονίκη: Συγκέντρωση και πορεία κατά της Συμφωνίας των Πρεσπών

Θεσσαλονίκη: Συγκέντρωση και πορεία κατά της Συμφωνίας των Πρεσπών

Τον φραγμό της αστυνομίας συνάντησαν οι περίπου 300 διαδηλωτές που επιχείρησαν να προσεγγίσουν το ξενοδοχείο όπου πραγματοποιείται η τετραμερής σύνοδος κορυφής.

Φραγμό από κλούβες της αστυνομίας συνάντησαν οι περίπου 300 διαδηλωτές που συγκεντρώθηκαν νωρίτερα στην Θεσσαλονίκη, στον τερματικό σταθμό του ΙΚΕΑ, προκειμένου να διαμαρτυρηθούν στο πρωθυπουργό για την συμφωνία των Πρεσπών για το όνομα της πΓΔΜ.

Οι διαδηλωτές σκόπευαν να κατευθυνθούν προς το ξενοδοχείο Hyatt, όπου πραγματοποιείται η τετραμερής σύνοδος Ελλάδας, Ρουμανίας, Βουλγαρίας και Σερβίας με τις αστυνομικές δυνάμεις να τους κλείνουν τον δρόμο στα “πράσινα φανάρια”.

Οι διαδηλωτές κρατώντας ελληνικές σημαίες και πανό παρέμειναν στο σημείο φωνάζοντας συνθήματα, όπως “Την υπογραφή τη βάζει ο λαός και όχι ο προδότης ο πρωθυπουργός” και “Η Μακεδονία είναι ελληνική, Τσίπρα προδότη κομιτατζή”, ενώ πριν λίγο ο κύριος όγκος της επέστρεψε στο ΙΚΕΑ από όπου πραγματοποιεί μηχανοκίνητη πορεία μέχρι τον Λευκό Πύργο, όπου θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση κατά της συμφωνίας.

 

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα