Θεσσαλονίκη: Συναγερμός στο ΑΧΕΠΑ - Θετικοί στον κορονοϊό τουλάχιστον δέκα εμβολιασμένοι υγειονομικοί

Θεσσαλονίκη: Συναγερμός στο ΑΧΕΠΑ - Θετικοί στον κορονοϊό τουλάχιστον δέκα εμβολιασμένοι υγειονομικοί
MOTIONTEAM

Ανάμεσα στα κρούσματα είναι γιατροί, εργαζόμενοι από διάφορες ειδικότητες του νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ και έξι νοσηλεύτριες. Σε σοβαρή κατάσταση μια νοσηλεύτρια.

Συναγερμός έχει σημάνει τις τελευταίες ώρες στο νοσοκομείο «ΑΧΕΠΑ», στη Θεσσαλονίκη, εξαιτίας συρροής κρουσμάτων κορονοϊού σε ιατρικό-νοσηλευτικό προσωπικό.

Όπως αναφέρει το ThessToday.gr, τουλάχιστον δέκα υγειονομικοί εμφάνισαν συμπτώματα κορονοϊού και μεταφέρθηκαν στο Τμήμα Λοιμώξεων, όπου και προχώρησαν σε PCR test, το οποίο σε όλες τις περιπτώσεις, βγήκε θετικό. Άμεσα κινήθηκαν οι προβλεπόμενες διαδικασίες και απομακρύνθηκαν από την υπηρεσία τους.

ADVERTISING

Οι μισοί από τους εργαζόμενους που βρέθηκαν θετικοί στον κορονοϊό ασκούσαν τα καθήκοντά τους σε Covid ασθενείς, ενώ, οι άλλοι μισοί, δούλευαν στο Ακτινοδιαγνωστικό Κέντρο. Ανάμεσα στους θετικούς εργαζομένους βρίσκονται γιατροί, εργαζόμενοι από διάφορες ειδικότητες του νοσοκομείου και νοσηλεύτριες. Σε σοβαρή κατάσταση νοσηλεύεται μια νοσηλεύτρια πλήρως εμβολιασμένη.

Την είδηση επιβεβαίωσε και ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων ΑΧΕΠΑ, Χαράλαμπος Κοροξενός.

Τι γίνεται αν εντοπιστεί θετικός πλήρως εμβολιασμένος εργαζόμενος σε νοσοκομείο

Ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων ΑΧΕΠΑ μιλώντας στο ThessToday.gr τόνισε ότι όταν οι εμβολιασμένοι εργαζόμενοι εμφανίσουν συμπτώματα κορονοϊού, ή έχουν έρθει σε επαφή με θετικό κρούσμα, τότε οδηγούνται στο Τμήμα Λοιμώξεων και υποβάλλονται σε PCR test. Αν διαπιστωθεί ότι είναι θετικοί, απομακρύνονται από το χώρο της εργασίας τους και ενημερώνεται άμεσα το οικογενειακό περιβάλλον τους.

Και με γνώμονα την αλλαγή καθεστώτος στα νοσοκομεία και τη λειτουργία τους μόνο με εμβολιασμένο προσωπικό, ο Χαράλαμπος Κοροξενός σημείωσε ότι «δεν γίνεται πλέον καμία απολύμανση -αυτό ίσχυε όταν υπήρχαν και ανεμβολίαστοι-, απλά, τα άτομα που έχουν έρθει σε στενή επαφή, υποβάλλονται σε τεστ και γενικώς τους ενημερώνουν να βρίσκονται σε εγρήγορση».

Την ίδια ώρα ασφυκτική είναι η κατάσταση στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του ΑΧΕΠΑ. Την προηγούμενη εβδομάδα και συγκεκριμένα την Τρίτη 31 Αυγούστου, ένας άνδρας ο οποίος διεκομίσθη στο ΑΧΕΠΑ με κορονοϊό, έχρηζε νοσηλείας σε ΜΕΘ και παρέμεινε εκτός Εντατικής μέχρι το νοσοκομείο να ανταποκριθεί στις ανάγκες του για να του βρει κρεβάτι.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Θεσσαλονίκη, Κορονοϊός, Covid-19
SHARE:

24Media Network