Θήβα: Σοβαρά επεισόδια ως αντίποινα για αστυνομική επιχείρηση σε καταυλισμό Ρομά

Θήβα: Σοβαρά επεισόδια ως αντίποινα για αστυνομική επιχείρηση σε καταυλισμό Ρομά

Γυαλιά-καρφιά έκαναν μία επιχείρηση εμπορίας αυτοκινήτων στο Πυρί Θήβας οι Ρομά ως αντίποινα για αστυνομική επιχείρηση, κατά την οποία έγιναν περισσότερες από 10 συλλήψεις για ληστείες, κλοπές και αντίσταση κατά της Αρχής. Την προηγούμενη εβδομάδα για παρόμοιο λόγο, επιτέθηκαν με πέτρες εναντίον διερχόμενων οδηγών, με αποτέλεσμα να διακοπεί η κυκλοφορία στον δρόμο για πολλές ώρες

Ευρεία αστυνομική επιχείρηση πραγματοποιήθηκε στον καταυλισμό Πυρί Θήβας με ισχυρές δυνάμεις από ολόκληρη την Στερεά Ελλάδα, κατά την οποία συνελήφθησαν περισσότερα από 10 άτομα, που συμμετείχαν σε ληστείες και κλοπές σε βάρος διερχόμενων οδηγών από την γέφυρα του Πυρίου που συνδέει την Επαρχιακή Οδό Θηβών-Λιβαδειάς.

Επίσης έγιναν συλλήψεις σε βάρος ατόμων που εκκρεμούσαν καταδικαστικές αποφάσεις και αντίσταση κατά της Αρχής.

Θήβα: Σοβαρά επεισόδια ως αντίποινα για αστυνομική επιχείρηση σε καταυλισμό Ρομά

Μόλις αποχώρησε όμως η αστυνομική δύναμη, 30-40 Ρομά, για αντίποινα, βγήκαν πάλι στην γέφυρα του Πυρίου, την έκλεισαν με πύρινα οδοφράγματα και πετούν πέτρες προς κάθε κατεύθυνση, ενώ προκάλεσαν ζημιές και σε παρακείμενη επιχείρηση εμπορίας αυτοκινήτων προκαλώντας ζημιές στους υαλοπίνακες και στα αυτοκίνητα της έκθεσης.

Αυτή την στιγμή έχει κλείσει ο δρόμος και κυκλοφορία διεξάγεται από παρακαμπτηρίους στην περιοχή μέχρι να εξομαλυνθεί η κατάσταση.

Ακριβώς την προηγούμενη εβδομάδα είχε επαναληφθεί το ακριβώς ίδιο σκηνικό, όπου μετά από αστυνομική επιχείρηση εντοπίστηκε και συνελήφθη εντός του καταυλισμού ένας 24χρονος Ρομά, κατηγορούμενος για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής, ο οποίος μαζί με συνεργό του που αναζητείται, ενέχονται σε κλοπές μπαταριών από οικίσκους της ΕΥΔΑΠ, σε περιοχές της Βοιωτίας.

Μετά και την δική του σύλληψη και πάλι τότε, πλήθος Ρομά από τον καταυλισμό, έκλεισαν τον δρόμο στη γέφυρα βάζοντας φωτιά σε λάστιχα και πετώντας πέτρες προς διερχόμενους οδηγούς, με αποτέλεσμα να διακοπεί η κυκλοφορία μέχρι αργά το βράδυ.

Αυτή την στιγμή υπάρχει διακριτική παρακολούθηση των όσων συμβαίνουν από την τοπική αστυνομική δύναμη και δεν γίνεται επέμβαση σε μία προσπάθεια να εξομαλυνθεί η κατάσταση, αλλά ακόμα και αξιωματικοί της Αστυνομίας στην Στερεά Ελλάδα εκφράζουν την απορία τους, για την πρακτική που ακολουθούν οι Ρομά του συγκεκριμένου καταυλισμού, κάθε φορά που συλλαμβάνεται κάποιος εκεί για πλήθος παράνομων δραστηριοτήτων να προκαλούν αντίποινα στην περιοχή και μάλιστα σε βάρος των κατοίκων…

Φωτογραφίες - Βίντεο: tvstar.gr

SHARE: