Θρίλερ με τη σύλληψη Τούρκων πραξικοπηματιών στην Ορεστιάδα

Θρίλερ με τη σύλληψη Τούρκων πραξικοπηματιών στην Ορεστιάδα

Μέλη της ομάδας θανάτου με στόχο τον Ερντογάν, κρατούνται στην Ορεστιάδα. Πέρασαν μέσω του Έβρου στην Ελλάδα στα μέσα Φεβρουαρίου και παραδόθηκαν για να συλληφθούν

Δύο στρατιωτικοί, που διαφεύγουν της σύλληψης στην Τουρκία, ως συμμετέχοντες στην απόπειρα πραξικοπήματος και στην απόπειρα δολοφονίας του Τούρκου προέδρου, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, φέρονται να βρίσκονται και να κρατούνται εδώ και λίγες μέρες στη χώρα μας κι ενώ είναι σε εξέλιξη η δίκη 45 εκ των 47 κατηγορουμένων στην Άγκυρα.

Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται το Έθνος, πρόκειται για τους Χαλίτ Τσετίν και Φατίχ Αρίκ, μέλη της "Διμοιρίας Θανάτου", η οποία αποτελεί ειδική ομάδα βατραχανθρώπων,εκπαιδευμένων να κάνουν δολοφονίες.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, οι δύο στρατιωτικοί πέρασαν μέσω του Εβρου στην Ελλάδα στις 15 Φεβρουαρίου. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές δύο ημέρες αργότερα, στις 17 Φεβρουαρίου, παραδόθηκαν στο ΑΤ Ορεστιάδας αναφέροντας ότι εισήλθαν παράνομα στη χώρα ώστε να συλληφθούν.

Στις 20 του μήνα, μάλιστα, υπέβαλαν αίτημα για άσυλο στην αρμόδια υπηρεσία της Αλεξανδρούπολης, ενώ δικηγόρος τους είναι ένας 35χρονος νομικός ο οποίος έχει αναλάβει κατά το παρελθόν υποθέσεις χορήγησης ασύλου.

Κυβερνητικός αξιωματούχος σχολιάζοντας τη συγκεκριμένη υπόθεση επισήμανε στο «Εθνος» ότι οι γκιουλενιστές προσπαθούν να καταστήσουν την Ελλάδα ως πεδίο επίλυσης των διαφορών τους με τον Ερντογάν.

Όπως τόνισε, η ελληνική κυβέρνηση παρακολουθεί στενά τις ενέργειες αυτές και είναι αυτονόητο ότι δεν θα επιτρέψει να «μεταφερθούν» στη χώρα οι εσωτερικές έριδες της Τουρκίας.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Τουρκία, Πραξικόπημα στην Τουρκία
SHARE: