Θρίλερ στο Σούνιο: Πιθανόν σε άντρα ανήκει ο σκελετός

Θρίλερ στο Σούνιο: Πιθανόν σε άντρα ανήκει ο σκελετός
eurokinissi

Το μακάβριο εύρημα εντοπίστηκε μέσα σε ταξιδιωτικό σάκο, όταν ένας κάτοικος της περιοχής και περιηγητής που καταγράφει τα αρχαία μεταλλευτικά πηγάδια της Λαυρεωτικής εισήλθε στο άνοιγμά του πυθμένα που έχει δημιουργήσει σπηλιά. Οριστικές απαντήσεις την Δευτέρα

Σε εξέλιξη βρίσκεται το θρίλερ με τον εντοπισμό ανθρώπινου σκελετού μέσα σε ταξιδιωτικό σάκο σε γαλαρία σπηλιάς στο Σούνιο, στην περιοχή Άσπρο Λιθάρι, κοντά σε γνωστό ξενοδοχείο της περιοχής.

Σύμφωνα με μία πρώτη ανεπίσημη εκτίμηση των οστών από τον ιατροδικαστή, είναι πιο πιθανόν να πρόκειται για άντρα παρά για γυναίκα τελικά, αλλά και πάλι είναι επιφυλακτικός και σαφή εικόνα θα έχει γι αυτό την Δευτέρα τόσο για το φύλο όσο και για τυχόν ίχνη από πλήγματα που έχουν ή δεν έχουν τα οστά και αυτό το χρονικό διάστημα το χρειάζεται για να καθαριστούν και να πλυθούν προσεκτικά όλα τα οστά και μετά να εξάγει ασφαλή συμπεράσματα.

Το μακάβριο εύρημα εντόπισε ένας κάτοικος της περιοχής και περιηγητής που καταγράφει τα αρχαία μεταλλευτικά πηγάδια της Λαυρεωτικής ο οποίος εισήλθε στο άνοιγμά του πυθμένα που έχει δημιουργήσει σπηλιά.

Στην γαλαρία αυτής της σπηλιάς ή αλλιώς στον πυθμένα του πηγαδιού υπήρχε ο ταξιδιωτικός σάκος από τον οποίο εξείχαν μακριά μαύρα μαλλιά και γύρω υπήρχε ένας σκουπιδότοπος από κάθε λογής σκουπίδι που όποιος περνούσε φαίνεται από πάνω, το έριχνε στην τρύπα του πηγαδιού.

Παρόμοιες τρύπες και χάσματα που ήταν αρχαία μεταλλευτικά πηγάδια υπάρχουν άπειρα στην Λαυρεωτική και μάλιστα σε ένα παρόμοιο πηγάδι είχε σφηνώσει στο παρελθόν ένα μπαούλο με την σορό του άγρια δολοφονημένου Εβραίου εμπόρου διαμαντιών Λεβί, από τους δολοφόνους του, που το είχαν ρίξει τότε εκεί και αργότερα συνελήφθησαν.

Έτσι λοιπόν, οι Αρχές εικάζουν ότι οι δράστες πέταξαν τον σάκο από ψηλά και συγκεκριμένα από το στόμιο αυτού του πηγαδιού για να καταλήξει εκεί που βρέθηκε.

Στο βάθος της γαλαρίας και ανάμεσα στα υπόλοιπα σκουπίδια, οι αστυνομικοί του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ζωής εντόπισαν δύο αλλοιωμένες πιστωτικές κάρτες, οι οποίες είναι άγνωστο ακόμα αν ανήκουν στο θύμα αλλά συνελέγησαν από το σημείο μαζί με κάτι σόλες από αλλοιωμένα παπούτσια για να εξεταστούν στα Εγκληματολογικά Εργαστήρια.

Αυτά τα ευρήματα μπορεί και να μην έχουν σχέση βεβαίως με το θύμα, αφού δεν βρέθηκαν μέσα στην τσάντα με τον σκελετό αν και η τσάντα είχε λιώσει σε πολλά σημεία, ωστόσο επειδή έχουν αντρικά στοιχεία ερευνώνται και αυτές για να διαπιστωθεί εάν υπάρχει η παραμικρή σχέση.

Η σορός που εικάζεται με μία πρώτη ματιά πως πιθανόν να είναι τουλάχιστον 5ετίας, ίσως είχε τεμαχισθεί για να χωρέσει στον ταξιδιωτικό σάκο και είχε κάποια υπολείμματα μαύρου υφάσματος.

Αρχικά, εκτιμήθηκε ότι ίσως να ήταν γυναίκα καθώς από το κρανίο εξείχαν μακριές μαύρες τρίχες, αλλά όπως προαναφέρθηκε ο ιατροδικαστής με μία πρώτη εκτίμηση θεωρεί ότι είναι άντρας κρατώντας όμως τις επιφυλάξεις του έως ότου καθαριστούν καλά τα οστά και την Δευτέρα πλέον θα έχει σαφή εικόνα. Επίσης κάποια χτυπήματα που έχει το κρανίο δεν γνωρίζει κανείς ακόμα αν για παράδειγμα ήταν από όπλο ή από την πτώση της σορού στο χάσμα.

Ο σκελετός βρίσκεται στο εργαστήριο Ιατροδικαστικής της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών για τη διενέργεια ιατροδικαστικής και ανθρωπολογικής εξέτασης, σε μία προσπάθεια να διαπιστωθεί με βεβαιότητα το φύλο, να υπάρξει μία εκτίμηση παλαιότητας των οστών, προσδιορισμός ηλικίας του θύματος στο μέτρο το δυνατού κλπ. εκτίμηση τυχόν προθανάτιων και μεταθανάτιων τραυμάτων και βεβαίως θα ληφθεί γενετικό υλικό για τυχόν διασταύρωση και ταυτοποίηση με περιπτώσεις εξαφανισμένων ατόμων. Μία διαδικασία που συνολικά θα πάρει αρκετές ημέρες ώστε να μπορούν οι επιστήμονες να εξάγουν ασφαλή συμπεράσματα για όλα τα ερωτηματικά που υπάρχουν.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα