Τι αποκαλύπτει γείτονας του Μαζιώτη: Μπαινόβγαινε μόνο τις νύχτες στο κρησφύγετο

Τι αποκαλύπτει γείτονας του Μαζιώτη: Μπαινόβγαινε μόνο τις νύχτες στο κρησφύγετο
5-10-2011-Ξεκινά σήμερα στην ειδικά διαμορφωμένη αίθουσα των φυλακών Κορυδαλλού η δίκη για την υπόθεση της οργάνωσης του Επαναστατικού Αγώνα// ΣΤΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΟΙ ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΜΕΝΟΙ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ ΡΟΥΠΑ ΚΑΙ ΝΙΚΟΣ ΜΑΖΙΩΤΗΣ.(EUROKINISSI-ΓΙΑΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ) Eurokinissi

Συνεπείς στις υποχρεώσεις τους στην πολυκατοικία Νίκος Μαζιώτης και Πόλα Ρούπα. Έδιναν μια φυσικολογική εικόνα

Για τον “νομοταγή” γείτονα Νίκο Μαζιώτη μιλάει άτομο που μένει στην Υψηλάντου εκεί που ήταν το σπίτι-κρησφύγετο του τρομοκράτη, το οποίο εντοπίστηκε την περασμένη Παρασκευή.

Όπως αποκαλύπτει αποκλειστικά στο Έθνος, η οικογένεια που έμενε στον 5ο όροφο της πολυκατοικίας στο Μαρούσι, φέρεται να χρησιμοποιούσε το επώνυμο Παπαδημητρίου. Με αυτά τα στοιχεία φέρεται να είχε νοικιάσει και το σπίτι η επικηρυγμένη με 1 εκατ. ευρώ Πόλα Ρούπα.

Η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία δεν έχει επιβεβαιώσει αν το επώνυμο που αναγραφόταν στο κουδούνι του διαμερίσματος Μαζιώτη είναι το ίδιο με το οποίο υπέγραψαν το ενοικιαστήριο. Φέρεται να προσπαθεί να εξακριβώσει αν τα στοιχεία είναι πλαστά ή αν έχουν να κάνουν με μία δεύτερη περίπτωση «Μιχάλη Μιχελάκη».

Δηλαδή, αν ο Μαζιώτης είχε υποκλέψει και τα συγκεκριμένα στοιχεία ταυτότητας εν αγνοία του πραγματικού προσώπου ή αν είναι «αχυράνθρωπος» και… αδιέξοδο.

Ωστόσο, το επώνυμο Παπαδημητρίου αναγραφόταν σύμφωνα με πληροφορίες και στην έκδοση των κοινοχρήστων, οπότε το πιο πιθανό είναι να πρόκειται για τη δεύτερη «πλαστή ταυτότητα» των τρομοκρατών και ειδικότερα της Π. Ρούπα.

Απορίας άξιον παραμένει πως κανείς από τους ενοίκους δεν είχε αντιληφθεί το παραμικρό για τους καταζητούμενους και επικηρυγμένους με 2 εκατ. ευρώ τρομοκράτες.

Μάλιστα, φέρονται, σύμφωνα με το γειτονικό πρόσωπο, να ήταν και συνεπείς στις υποχρεώσεις τους απέναντι στους λογαριασμούς της πολυκατοικίας και να πληρώνουν κανονικά τα κοινόχρηστα.

Την ίδια στιγμή, έφτανε και η αλληλογραφία τους -κυρίως λογαριασμοί ΔΕΚΟ μαζί με των άλλων ενοίκων την οποία μερικές φορές δεν έπαιρναν για μέρες.

“Στην πολυκατοικία μένουν δέκα οικογένειες και αρκετά παιδάκια. Η εικόνα μιας μητέρας με το παιδί της δεν μας είχε παραξενέψει” σημειώνει το γειτονικό πρόσωπο του Νίκου Μαζιώτη.

Το δίδυμο του Επαναστατικού Αγώνα επί ενάμιση χρόνο που έμενε στο Μαρούσι είχε καταφέρει να περνά απαρατήρητο και να μην κινεί τις υποψίες. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Νίκος Μαζιώτης επέλεγε να μπαίνει ή να βγαίνει από το διαμέρισμα μόνο βραδινές ώρες.

Πηγή: Έθνος

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα