Τι πιστεύουν οι Γερμανοί για τους Έλληνες;

Τι πιστεύουν οι Γερμανοί για τους Έλληνες;
YOUTUBE

Γερμανοί δημοσιογράφοι βγαίνουν στους δρόμους του Βερολίνου και ρωτούν τους πολίτες ποια είναι η γνώμη τους για τη χώρα μας και τους Έλληνες. Τελικά ισχύουν τα στερεότυπα;

Μέσα από την πορεία της Ιστορίας, τα γεγονότα δείχνουν πως οι Γερμανοί και οι Έλληνες είχαν μια "άβολη" σχέση μεταξύ τους, η οποία ξεκίνησε με τον βαυβαρό βασιλιά Όθωνα, ενώ η εχθρότητα κορυφώθηκε κατά τη διάρκεια της βίαιης κατοχής της ναζιστικής Γερμανίας μεταξύ 1941-1944.

Ωστόσο, μια έρευνα ου έγινε για λογαριασμό της τηλεοπτικής εκπομπής "Easy German", δείχνει ότι παρά τις εχρότητες του παρελθόντος, οι περισσότεροι Γερμανοί έχουν αρκετά θετική άποψη για τους Έλληνες.

ADVERTISING

Δημοσιογράφοι της εκπομπής βγαίνουν στους δρόμους του Βερολίνου και ρωτούν τους πολίτες ποια είναι οι γνώμη τους για την Ελλάδα και τον ελληνικό λαό και εκείνοι απαντούν θετικά, καταρρίπτοντας τα στερότυπα.

"Οι Έλληνες έχουν όρεξη για ζωή"

Πολλοί απο τους πολίτες αναφέρονται στην φιλοξενία και στη "ζεστασιά" του ελληνικού λαού. Οι Έλληνες είναι πολύ «φιλικοί άνθρωποι», «ανοιχτοί, ζεστοί και διασκεδαστικοί» και «φιλόξενοι» είναι μερικές από τις πιο συχνές απαντήσεις.

«Μου φαίνεται περίεργη η γλώσσα», λέει μια από τις κοπέλες όταν την ρωτά ο δημοσιογράφος Ποιο είναι το πρώτο πράγμα που σου έρχεται στο μυαλό όταν ακούς τη λέξη Ελλάδα. «Με τις άλλες γλώσσες καταλαβαίνεις λίγο, αλλά δεν μπορείς να καταλάβεις τίποτα με τα ελληνικά».

Μιλώντας για τις διαφορές στην κουλτούρα μεταξύ Γερμανών και Ελλήνων, οι ερωτηθέντες λένε ότι οι Έλληνες είναι «πιο συναισθηματικοί» και ότι «οι Γερμανοί είναι πιο συγκρατημένοι».

«Οι Γερμανοί είναι πιο ακριβείς, δίνουν περισσότερη προσοχή σε μικρά, ασήμαντα πράγματα, ενώ οι Έλληνες έχουν μάτι για σημαντικά πράγματα και επομένως έχουν περισσότερη διάθεση για ζωή», λέει ένας Βερολινέζος.

«Οι Έλληνες δεν είναι τόσο ιδιότροποι και τόσο αυστηροί όσο οι Γερμανοί. Η κουλτούρα τους είναι πιο χαλαρή», λέει ένας άλλος.

Ένας άλλος ερωτώμενος περιγράφει εντυπωσιασμένος πώς είχε παρακολούθησε ένα φοιτητικό πάρτι σε μια παμπ στη Θεσσαλονίκη όπου τραγουδούσαν όλοι μαζί. «Δύσκολα μπορείτε να φανταστείτε αυτό να συμβαίνει στη Γερμανία».

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Γερμανία
SHARE:

24Media Network