Τηλεκπαίδευση: Μαθητής δημοτικού έκανε μάθημα από το κρεοπωλείο των παππούδων του

Τηλεκπαίδευση: Μαθητής δημοτικού έκανε μάθημα από το κρεοπωλείο των παππούδων του

Ένας μαθητής 9 ετών στην Πάτρα αναγκάστηκε να χρησιμοποιήσει το κινητό της γιαγιάς του και να βρεθεί στο κρεοπωλείο των παππούδων του για να μπει στην πλατφόρμα τηλεκπαίδευσης.

Την ώρα που το υπουργείο Παιδείας κάνει λόγο για “μεμονωμένα” προβλήματα στην πλατφόρμα τηλεκπαίδευσης, παρά την παραδοχή της Cisco για δυσλειτουργία στο Webex meetings, ουδείς φαίνεται να ασχολείται με περιπτώσεις οικογενειών που αδυνατούν να υποστηρίξουν αυτά τα μοντέλα εκπαίδευσης, είτε γιατί δεν διαθέτουν ίντερνετ στο σπίτι, ή γιατί δεν έχουν την κατάλληλη τεχνολογία (smartphones, tablets).

Τρανταχτό παράδειγμα, αυτό του μικρού Βασίλη, μαθητή του δημοτικού στην Πάτρα, ο οποίος αναγκάστηκε να φύγει από το σπίτι του και να βρεθεί στο κρεοπωλείο του παππού και της γιαγιάς του για να παρακολουθήσει το μάθημά του. Ο 9χρονος μαθητής μάλιστα, δεδομένου ότι οι γονείς του εργάζονταν την ώρα εκείνη, ήταν υποχρεωμένος να χρησιμοπιήσει το κινητό της γιαγιάς του, χωρίς αν έχει καμία βοήθεια για να συνδεθεί και αντιμετωπίζοντας πληθώρα προβλημάτων συνδεσιμότητας.

Η πρώτη μέρα τηλεκπαίδευσης, λοιπόν, τον βρήκε στο κρεοπωλείο των παππούδων του, εν μέσω πελατών και οχλαγωγίας να προσπαθεί να συνδεθεί.

Όπως είπε και ο ίδιος ο μικρός μαθητής: “Δεν τα κατάφερα. Επειδή ήμουν σπίτι μου δεν είχα wifi, δεν έπιανα και δεν μπορούσα να κάνω το μάθημά μου. Από το ίντερνετ δεν πρόλαβα να παρακολουθήσω καθόλου μάθημα επειδή είχαμε τα προβλήματα αυτά. Δεν μπορούσα να συνδεθώ, ενώ η γιαγιά μου δεν ξέρει και δεν μπορεί να με βοηθήσει”.

Από την πλευρά της, η γιαγιά του ανήλικου μαθητή τόνισε: “Είπαμε να βάλουμε ίντερνετ στο σπίτι, αλλά τώρα με την οικονομική κατάσταση και λόγω του lockdown δεν τα καταφέραμε. Και αναγκαστικά προσπαθούμε να διαβάσει στο μαγαζί ο μικρός. Εγώ δεν ξέρω καθόλου από τηλεκπαίδευση και ίντερνετ, ότι μπορέσει μόνος του“.

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα