Τηλεκπαίδευση: Πρεμιέρα σε Δημοτικά και Νηπιαγωγεία

Τηλεκπαίδευση: Πρεμιέρα σε Δημοτικά και Νηπιαγωγεία
Φωτογραφία αρχείου Eurokinissi

Αρχίζει η τηλεκπαίδευση για μαθητές και μαθήτριες σε δημοτικά και νηπιαγωγεία. Ανησυχία για το αν θα αντέξει το σύστημα.

Πρεμιέρα στην υποχρεωτική σύγχρονη εξ αποστάσεως εκπαίδευση έχουν σήμερα οι μικροί μαθητές και οι μικρές μαθήτριες των δημοτικών και των νηπιαγωγείων της χώρας.

Για τα δημοτικά σχολεία, το ωράριο καθημερινά θα είναι από τις 14:00 έως τις 17:00 και για τα νηπιαγωγεία από τις 14:00 έως τις 16:30, ενώ η κάθε διδακτική ώρα θα διαρκεί 30 λεπτά και μεταξύ των μαθημάτων θα μεσολαβεί δεκάλεπτο διάλειμμα.

Στην τηλεκπαίδευση, η οποία θα λειτουργεί συμπληρωματικά με την εκπαιδευτική τηλεόραση για όσο θα διαρκέσει η αναστολή λειτουργίας των δομών της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, η ύλη σύμφωνα με το υπουργείο Παιδείας θα προχωράει κανονικά.

Οι ανησυχίες είναι πάντως έντονες για το αν θα αντέξει το σύστημα, μετά τα συνεχή προβλήματα που παρουσιάστηκαν την περασμένη εβδομάδα.

Το υπουργείο Παιδείας έχει ανακοινώσει ότι παρέχεται δωρεάν χρήση δεδομένων (data) για όποιον συνδέεται στις πλατφόρμες, με τις οποίες συνεργάζεται, για την τηλεκπαίδευση. Αν κάποιος δεν έχει δυνατότητα σύνδεσης μέσω διαδικτύου, μπορεί να συνδεθεί στην ψηφιακή τάξη και μέσω τηλεφώνου, με αστική χρέωση.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα