Τηλεοπτικές άδειες: Ειδικό δικαστήριο για Παππά – Καλογρίτσα

Τηλεοπτικές άδειες: Ειδικό δικαστήριο για Παππά – Καλογρίτσα
Νίκος Παππάς - Χρήστος Καλογρίτσας eurokinissi

Το δικαστικό Συμβούλιο, με βούλευμά του, προχώρησε στην παραπομπή του Νίκου Παππά και του Χρήστου Καλογρίτσα σε ειδικό δικαστήριο για την υπόθεση των τηλεοπτικών αδειών.

Ενώπιον του Ειδικού Δικαστηρίου θα βρεθεί τελικά ο πρώην υπουργός Νίκος Παππάς και ο επιχειρηματίας, Χρήστος Καλογρίτσας. Με βούλευμα του αρμόδιου δικαστικού συμβουλίου, θα δικαστούν κατά περίσταση για τα πλημμελήματα της παράβασης καθήκοντος και συνέργειας σε αυτή για την υπόθεση των τηλεοπτικών αδειών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι ανώτατοι δικαστές στο υπ’αριθμ. 4/2022 παραπεμπτικό βούλευμα, υιοθέτησαν εξολοκλήρου την εισήγηση της αντεισαγγελέως του Αρείου Πάγου, Γεωργίας Αδειλίνη, ως προς τους χειρισμούς των δύο κατηγορούμενων για τον διαγωνισμό των τηλεοπτικών αδειών.

Πλέον το λόγο έχει η Βουλή, ενώπιον της οποίας θα κληρωθούν οι δικαστές των ανώτατων δικαστηρίων που θα σχηματίσουν το Ειδικό Δικαστήριο. Όπως όλα δείχνουν πάντως, η ακροαματική διαδικασία αναμένεται να ξεκινήσει μετά τις καλοκαιρινές διακοπές.

Υπενθυμίζεται ότι η υπόθεση γύρω από τους χειρισμούς για την αλλαγή στο τηλεοπτικό πεδίο είχε πρώτος αποκαλύψει ο ίδιος ο Χρήστος Καλογρίτσας, ο οποίος είχε καταγγείλει τη σύμβαση με τη λιβανέζικη εταιρεία CCC για τη δημιουργία mall στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα ως εικονική.

Συγκεκριμένα, είχε υποστηρίξει ότι ο λόγος κατάρτισής της ήταν για να μπορέσει να εισέλθει στον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες η εταιρεία του. Μάλιστα, ο επιχειρηματίας μέχρι και σήμερα αποδίδει κεντρικό ρόλο στον Νίκο Παππά, αναφέροντας ότι εκείνος έφερε σε επαφή όλα τα εμπλεκόμενα μέρη και οργάνωσε τις κινήσεις.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα