Το News 24/7 στον Έβρο: Η εικόνα στις Καστανιές – Σε επιφυλακή στρατός και ΕΛ.ΑΣ.

Το News 24/7 στον Έβρο: Η εικόνα στις Καστανιές – Σε επιφυλακή στρατός και ΕΛ.ΑΣ.
Μετανάστες στα ελληνοτουρκικά σύνορα AP

Χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες για δεύτερο βράδυ παραμένουν στα ελληνοτουρκικά σύνορα κάνοντας απόπειρες να περάσουν στη χώρα μας. Έκτακτα μέτρα και ενισχύσεις από στρατό και αστυνομία. Το News 24/7 μεταδίδει από τα ελληνοτουρκικά σύνορα.

Πάνω από 4.000 πρόσφυγες και μετανάστες συνωστίζονται από την Παρασκευή στο επίσημο διασυνοριακό τελωνειακό πέρασμα στις Καστανιές του Έβρου αλλά και κατά μήκος ολόκληρης της συνοριογραμμής, αφού η Τουρκία δεν τους σταματά πλέον αντιθέτως τους παροτρύνει και τους διευκολύνει. Η Ελλάδα με έκτακτα μέτρα της αστυνομίας και του στρατού απέτρεψε την παραβίαση των συνόρων ξεκαθαρίζοντας πως δεν θα επιτραπεί η είσοδος σε όσους δεν έχουν νόμιμα ταξιδιωτικά έγγραφα.

Το News 24/7 βρίσκεται στις Καστανιές και παρακολουθεί από κοντά τις εξελίξεις:

Την ίδια ώρα η επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φορ ντερ Λάιεν εξέφρασε την υποστήριξή της προς την Ελλάδα και την Βουλγαρία και υποσχέθηκε επιπλέον βοήθεια. 

Εν τω μεταξύ, αναμένεται και ενέργεια από την Υπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες η οποία τόνισε στο News247 ότι “οι χώρες έχουν δικαίωμα προφανώς να διαφυλάττουν τα σύνορά τους και την εδαφική τους κυριαρχία αλλά από την άλλη όμως έχουν και την υποχρέωση να δίνουν προστασία σε ανθρώπους που τη δικαιούνται και θέλουν να ζητήσουν άσυλο”.

Ολα αυτά εν μέσω φημών και πληροφοριών από τη γείτονα ότι στον Εβρο αναμένονται τις επόμενες ώρες και μέρες ακόμη περισσότεροι μετανάστες και πρόσφυγες παρά το γεγονός ότι η Ελλάδα έχει καταστήσει σαφές ότι ουδείς μπορεί να μπει σε ελληνικό έδαφος χωρίς τα απαραίτητα έγγραφα. 

Ιδού και η σχετική δήλωση του Μιχάλη Χρυσοχοϊδη. 

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα