Το “ραντεβού της συμφιλίωσης” Αρχιεπισκόπου και Οικουμενικού Πατριάρχη την Τετάρτη στην Αθήνα

Το “ραντεβού της συμφιλίωσης” Αρχιεπισκόπου και Οικουμενικού Πατριάρχη την Τετάρτη στην Αθήνα
ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΙΕΡΩΝΥΜΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟ Eurokinissi

Η Εκκλησία της Ελλάδος στηρίζει το Φανάρι στην απόφασή του για παραχώρηση αυτοκεφαλίας στην Ουκρανική Εκκλησία. Όλο το παρασκήνιο

Σπάνε οι πάγοι –που κρατούσαν χρόνια- στις σχέσεις του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμου και του Οικουμενικού Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίου.

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης επισκέπτεται την Αθήνα από την Τετάρτη έως την Παρασκευή, ξεκινώντας το πρόγραμμά του με συνάντηση με τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών, καθώς, όπως όλα δείχνουν, ξεκινά μια νέα περίοδος στις μεταξύ τους σχέσεις.

Πιθανόν και την ίδια ημέρα, σίγουρα πάντως το επόμενο διάστημα οι δυο συνοδικές επιτροπές που έχουν συγκροτηθεί για το θέμα, θα εισηγηθούν θετικά στην απόφαση του Οικουμενικού Πατριαρχείου να παραχωρήσει αυτοκεφαλία στην Εκκλησία της Ουκρανίας. Η απόφαση αναγνώρισης της αυτοκεφαλίας της Εκκλησίας της Ουκρανίας αποτελεί μια τεράστια στήριξη στο Φανάρι και προσωπικά στον κ. Βαρθολομαίο, ενώ συμβάλλει ώστε και άλλες Εκκλησίες να λάβουν παρόμοιες αποφάσεις.

Την Πέμπτη ο κ. Ιερώνυμος και ο κ. Βαρθολομαίος, παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου, θα εγκαινιάσουν στο Δήλεσι της Βοιωτίας, τη γενέτειρα περιοχή του Αρχιεπισκόπου Αθηνών, το Κέντρο Γεροντολογίας, ενός πολύ σημαντικού έργου της Εκκλησίας της Ελλάδος. Ενδιαφέρον έχει, μάλιστα, ποιοι Μητροπολίτες θα παραστούν, καθώς έχουν προσκληθεί όλοι, πλην όμως ορισμένοι δεν φαίνεται να έχουν και την καλύτερη γνώμη για το Οικουμενικό Πατριαρχείο.

Την Παρασκευή ο Αρχιεπίσκοπος και η Ιερά Σύνοδος θα παραθέσουν γεύμα προς τιμήν του κ. Βαρθολομαίου, ενώ αμέσως μετά ο Οικουμενικός Πατριάρχης θα αναχωρήσει για το Φανάρι.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα