Τουλάχιστον 10 καταγγελίες παρενόχλησης κατά σεναριογράφου

Τουλάχιστον 10 καταγγελίες παρενόχλησης κατά σεναριογράφου
Στιγμιότυπο από θέατρο shutterstock

Στα χέρια των εισαγγελικών αρχών βρίσκονται νέες καταγγελίες σεξουαλικής παρενόχλησης και κακοποίησης σε βάρος γνωστού σεναριογράφου, ωστόσο μία έχει ξεχωρίσει ως προς το περιεχόμενο της.

Σε νέο κύκλο ερευνών μπαίνουν οι εισαγγελικές αρχές, οι οποίες έχουν από την Παρασκευή στα χέρια τους περισσότερες από 10 καταγγελίες σεξουαλικής κακοποίησης κατά συγκεκριμένου προσώπου. Πρόκειται για σεναριογράφο γνωστό τόσο για τη δράση του στον καλλιτεχνικό χώρο, όσο και για την επαγγελματική του σταδιοδρομία.

Τα πρώτα “καμπανάκια” σε βάρος του ήχησαν για πρώτη φορά από τον περασμένο Φεβρουάριο, όπου μέσα από δημοσιεύματα έγινε γνωστό ότι το Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών είχε ξεκινήσει να λαμβάνει καταγγελίες γυναικών -στην πλειοψηφία τους ηθοποιού– σε βάρος του συγκεκριμένου προσώπου. Τελικά, την Παρασκευή, ο πρόεδρος του πειθαρχικού οργάνου του ΣΕΗ, Πασχάλης Τσαρούχας, πέρασε την πύλη των δικαστηρίων της πρώην Σχολής Ευελπίδων, υποβάλλοντας το φάκελο που είχε στη διάθεση του.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο λόγος που η διαβίβαση του φακέλου καθυστέρηση ήταν το γεγονός ότι στην πλειοψηφία τους οι καταγγελίες δεν έχουν κάποια ποινική αξία, καθώς έχουν ήδη παραγραφεί και κατ’ επέκταση οι εισαγγελικές αρχές δεν είναι σε θέση να προχωρήσουν στην διερεύνηση τους. Ωστόσο, κατά τις ίδιες πηγές, υπάρχει μία καταγγελίες η οποία ενδέχεται να στοιχειοθετεί κάποιο αδίκημα που σχετίζεται με την προσβολή της γενετήσιας αξιοπρέπειας.

Δεν αποκλείεται μάλιστα, να είναι κακουργηματικής φύσεως, με αποτέλεσμα αν και η πράξη φέρεται να τελέστηκα το 2007, ακόμη να μην έχει παραγραφεί. Βέβαια, σε αυτή την περίπτωση η Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας θα πρέπει να λειτουργήσει άμεσα και δίχως χρονοτριβές, αφού η πράξη θα βρίσκεται μία “ανάσα” πριν την παραγραφή κι έτσι θα πρέπει να κινηθούν άμεσα οι διαδικασίες.

Οι καταγγελίες

Στο σύνολο τους οι καταγγελίες φαίνεται πως περιγράφουν ένα άτομο το οποίο έδινε υποσχέσεις για επαγγελματική ανέλιξη, ζητώντας σεξουαλικά ανταλλάγματα. Μάλιστα, ηθοποιός σε συνέντευξη σε κυριακάτικη εφημερίδα αναφέρθηκε στην προσωπική της εμπειρία με τον σεναριογράφο, δίχως όμως να τον κατονομάζει.

Η γυναίκα υποστήριξε ότι το περιστατικό έλαβε χώρα το 2016, κατά τη διάρκεια επαγγελματικής συνάντησης. Σύμφωνα με την ίδια, εκείνος ουσιαστικά της πρότεινε να συνάψουν σεξουαλική σχέση από την οποία κι εκείνη θα είχε οφέλη. Η γυναίκα εμφανίζεται να αρνήθηκε την πρόταση, βάζοντας τέλος στις επαφές τους.

Αντίθετα με αυτή την καταγγελία, εκείνη που έχει μπει στο “μικροσκόπιο” της Εισαγγελίας Πρωτοδικών της Αθήνας δεν αναφέρεται σε προτάσεις. Η γυναίκα που προχώρησε σε αναφορά στο ΣΕΗ, εμφανίζεται να μιλά για συνάντηση της με τον σεναριογράφο, κατά τη διάρκεια της οποίας ο τελευταίος φέρεται να της επιτέθηκε, σε μία προσπάθεια να την κακοποιήσει σεξουαλικά. Ωστόσο, οι λεπτομερείς για τη φύση του αδικήματος, αναμένεται να εξακριβωθούν εφόσον εκείνη κληθεί να καταθέσει ενώπιον των εισαγγελικών αρχών, που θα κρίνουν αν και ποιο αδίκημα τελικά μπορεί να στοιχειοθετηθεί.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα