Τουρκικά μαχητικά παρενόχλησαν ελικόπτερο όπου επέβαινε ο αρχηγός ΓΕΣ

Τουρκικό F-16 εν πτήσει (AP Photo/Anatolia, Kenan Gurbuz)
Τουρκικό F-16 εν πτήσει (AP Photo/Anatolia, Kenan Gurbuz) ASSOCIATED PRESS

Δύο τουρκικά αεροσκάφη παραβίασαν τον ελληνικό εναέριο χώρο και αναχαιτίστηκαν από αεροσκάφη της Πολεμικής Αεροπορίας, που συνόδευσαν τα F-16 ώσπου εξήλθαν του FIR Αθηνών

Δύο μαχητικά της τουρκικής αεροπορίας, παραβίασαν τον ελληνικό εναέριο χώρο και επεχείρησαν να παρενοχλήσουν ελικόπτερο στο οποίο επέβαινε ο αρχηγός ΓΕΣ, Αντιστράτηγος Αλκιβιάδης Στεφανής το απόγευμα της Πέμπτης. Ο Έλληνας στρατιωτικός μετέβαινε από τη Ρω στη Ρόδο με ελικόπτερο CH-47 του Ελληνικού Στρατού.

Ελληνικά F-16 αναχαίτισαν τα τουρκικά ως και την έξοδό τους από το FIR Αθηνών.

Διαβάστε την ανακοίνωση του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας:

Το Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας ανακοινώνει ότι, την Πέμπτη 22 Μαρτίου 2018 και ώρα 17:29 πραγματοποιήθηκε είσοδος δύο (2) αεροσκαφών F-16 της Τουρκικής Αεροπορίας στο FIR Αθηνών, τα οποία απογειώθηκαν από το αεροδρόμιο του Dalaman, με πρόθεση παρενόχλησης ελικοπτέρου CH-47 του Ελληνικού Στρατού, το οποίο πετούσε από τη νήσο Ρω προς τη νήσο Ρόδο σε πολύ χαμηλό ύψος και στο οποίο επέβαινε ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Στρατού.

Από το σημείο εισόδου και καθ' όλη τη διάρκεια παραμονής τους στο FIR Αθηνών και μέχρι την έξοδό τους από αυτό, τα εν λόγω αεροσκάφη ήταν συνεχώς κάτω από τη συνοδεία ελληνικών αεροσκαφών F-16, τα οποία απογειώθηκαν από την 115 Πτέρυγα Μάχης/Αεροπορική Βάση Σούδας. Λόγω της παρουσίας των ελληνικών αεροσκαφών, δεν υπήρξε αναφορά παρενόχλησης του ελικοπτέρου του Ελληνικού Στρατού.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Άμυνα, Τουρκία
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Συνετρίβη τουρκικό F-16

SHARE:

24Media Network