Τις πληγές της μετρά η Δ. Αττική - Πάνω από 500 σπίτια και καταστήματα κατεστραμμένα

ΜΑΝΔΡΑ//ΠΛΗΜΜΥΡΕΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΕΣ.ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI
ΜΑΝΔΡΑ//ΠΛΗΜΜΥΡΕΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΕΣ.ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI EUROKINISSI

Αγωνία για τον αγνοούμενο, σοκ για τους 15 νεκρούς - Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην περιοχή της Μάνδρας και της Νέας Περάμου - Καταστροφές και στην Κεντρική Μακεδονία από την κακοκαιρία

Δυστυχώς οι φόβοι και για άλλα θύματα από αυτό το σφοδρό χτύπημα της κακοκαιρίας επιβεβαιώθηκαν αφού μέχρι στιγμής έχουν εντοπιστεί 15 νεκροί και συνεχίζονται οι έρευνες για τουλάχιστον έναν αγνοούμενο στην περιοχή Γεφυράκι στη Νέα Πέραμο, όπου συνεχίζεται η άντληση των υδάτων από το σπίτι του για να μπορέσουν να μπουν μέσα οι Πυροσβέστες.

Μάλιστα, μέσα από το συγκεκριμένο σπίτι επί ώρες περνούσε ένας από τους χείμαρρους που έπληξε την περιοχή.

ADVERTISING

Λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων που εκδηλώθηκαν από τις πρώτες πρωινές ώρες χθες στην ευρύτερη περιοχή των Μεγάρων και της Μάνδρας Αττικής, η Πυροσβεστική έχει μέχρι στιγμής λάβει 660 κλήσεις εκ των οποίων 450 για αντλήσεις υδάτων σε ισόγεια και υπόγεια κατοικιών και καταστημάτων καθώς και 210 κλήσεις για απεγκλωβισμούς ατόμων (στην ευρύτερη περιοχή της Μάνδρας) από σπίτια και αυτοκίνητα.

Τις τοπικές Πυροσβεστικές δυνάμεις συνδράμουν δυνάμεις από όλη την Αττική καθώς και από όμορους νομούς και στο σύνολό τους είναι 190 άντρες με 55 οχήματα. Συνολικά έχουν σχηματιστεί 70 σωστικά συνεργεία για την αντιμετώπιση των συμβάντων. Σε επιφυλακή παραμένουν όλες οι Υπηρεσίες της Αττικής, λόγω και των καιρικών προγνώσεων.

Πρόσθετα, αποφασίστηκε από χθες το βράδυ να ενισχυθούν οι αστυνομικές δυνάμεις που επιχειρούν στην περιοχή για την περιφρούρηση των σπιτιών των πληγέντων και των επιχειρήσεων, την αποφυγή πλιάτσικου από επιτήδειους και την τόνωση του αισθήματος ασφάλειας των πληγέντων κατοίκων, εκ των οποίων όσοι επιθυμούν μπορούν να απευθύνονται στους Δήμους τους για την μεταφορά τους και φιλοξενία τους σε ασφαλείς χώρους για την διανυκτέρευσή τους.

Έχουν ανοίξει για αυτό τον λόγο άλλωστε και υποδομές του Στρατού, ενώ συνεχίζονται οι προσπάθειες για την αποκατάσταση των υποδομών και του οδικού δικτύου αφού ειδικά η Παλαιά Εθνική Οδός Μάνδρας-Θηβών μέχρι την Αγιά Σωτήρα έχει σχεδόν καταστραφεί.

Η τραγική λίστα των θυμάτων

Μέχρι στιγμής έχουν ανασυρθεί 15 νεκρά άτομα εκ των οποίων (5 γυναίκες και 10 άντρες)-Ηλικίες αναφέρονται μόνο σε όσους έχουν ταυτοποιηθεί ή για όσους υπάρχει κατά προσέγγιση εικόνα:

- Νεκρή γυναίκα εντοπίστηκε ίσως από ιδιώτες και μεταφέρθηκε στο Θριάσιο (Δεν εντοπίστηκε από Πυροσβεστική, Αστυνομία ή Λιμενικό)

- Νεκρός άνδρας 30-35 ετών εντοπίστηκε και ανασύρθηκε από εξωτερικό χώρο στο 5-6 χλμ. Μάνδρας -Θηβών, στη Μάνδρα Αττικής.

- Νεκρός άνδρας εντοπίστηκε και ανασύρθηκε από υπόγειο οικίας στη συμβολή των οδών Παπαδιαμάντη και Ομήρου, στη Μάνδρα Αττικής (είναι το σπίτι που ο χείμαρρος πέρασε κυριολεκτικά μέσα από αυτό)

- Νεκρή ηλικιωμένη γυναίκα ανασύρθηκε από εσωτερικό χώρο επιχείρησης στην συμβολή Αγ. Αικατερίνης και Ρόκα, στη Μάνδρα Αττικής

- Νεκρός άνδρας εντοπίστηκε και ανασύρθηκε από εξωτερικό χώρο στην περιοχή Αγ. Σωτήρα, στη Μάνδρα Αττικής

- Νεκρός άνδρας περίπου 30 ετών ανασύρθηκε από εξωτερικό χώρο στο 26 χλμ., της Παλαιάς Εθνικής Οδού Μάνδρας –Θηβών.

- Νεκρός άνδρας εντοπίστηκε και ανασύρθηκε από εξωτερικό χώρο στην περιοχή Ψαλίδι, στη Μάνδρα Αττικής

- Νεκρή γυναίκα 95 ετών ανασύρθηκε από οικία επί της οδού Στρατηγού Ρόκα στη Μάνδρα Αττικής.

- Νεκρός άντρας περίπου 50 ετών ανασύρθηκε από το Λιμενικό στην θαλάσσια περιοχή του Λιμένα Ελευσίνας.

- Νεκρός άντρας περίπου 80 ετών ανασύρθηκε από το Λιμενικό από την θαλάσσια περιοχή των ΕΛ.ΠΕ. στο Ασπρόπυργο.

- Νεκρός άντρας περίπου 45-50 ετών ανασύρθηκε από προαύλιο χώρο επιχείρησης στο 2–3 χλμ της Παλαιάς Εθνικής Οδού Μάνδρας – Θηβών.

- Νεκρός άντρας περίπου 60-65 ετών ανασύρθηκε από προαύλιο χώρο επιχείρησης επί της οδού Λεωνίδα Στάμου στη Μάνδρα Αττικής.

- Νεκρή γυναίκα 90 ετών εντοπίστηκε και ανασύρθηκε από εξωτερικά της οικία της επί της οδού Αίαντος στη Μάνδρα Αττικής.

- Νεκρός ηλικιωμένος άνδρας 89 ετών εντοπίστηκε και ανασύρθηκε μέσα από την οικία του επί της οδού Αγαμέμνονος στη Μάνδρα Αττικής.

- Νεκρή ηλικιωμένη γυναίκα 82 ετών εντοπίστηκε και ανασύρθηκε από το υπόγειο της οικίας της επί της οδού Κοροπούλη, στη Μάνδρα Αττικής.

Με ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ μεταφέρθηκαν στο Θριάσιο Νοσοκομείο 17 τραυματίες από την ευρύτερη περιοχή, εκ των οποίων 6 γυναίκες και 11 άντρες. Μία γυναίκα νοσηλεύεται διασωληνωμένη στην ΜΕΘ του Θριάσιου και 9 άτομα από τους τραυματίες παραμένουν και νοσηλεύονται στην Παθολογική και την Ορθοπεδική μονάδα αντίστοιχα.

Οι καταστροφές στην ευρύτερη περιοχή της Μάνδρας, των Μεγάρων και της Νέας Περάμου μπορούν να χαρακτηριστούν μόνο ως βιβλικές. Εγκλωβισμένοι ήταν και οι εργαζόμενοι του εργοστασίου της Τζόνσον στην Μάνδρα που είχε πλημμυρίσει και έσπευσαν να προστατευτούν σε υπερκείμενους ορόφους, αναμένοντας βοήθεια. Αυτή δυστυχώς η εικόνα αφορά την πλειονότητα των κατοίκων στην ευρύτερη περιοχή, ενώ ακόμα και επιβάτες λεωφορείου των ΚΤΕΛ απεγκλωβίστηκαν από τα παράθυρα.

Από τις Αρχές παρακαλούνται και σήμερα όσοι οδηγοί έχουν την δυνατότητα να μην μετακινηθούν προς την περιοχή για την διευκόλυνση τους και την διευκόλυνση του έργου της Πυροσβεστικής και της Αστυνομίας.

Παραμένουν κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην περιοχή

Διακοπή στην κυκλοφορία των οχημάτων παραμένει στο 39 χλμ., της Παλαιάς Εθνικής Οδού Αθηνών-Κορίνθου, στην περιοχή των Μεγάρων και στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Νέα Πέραμο, στο 35 χλμ. της Παλαιάς Εθνικής Οδού Αθηνών-Κορίνθου, στη Νέα Πέραμο και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας και στον κόμβο διυλιστηρίων προς Νέα Πέραμο.

Επίσης, διακοπή στην κυκλοφορία εντοπίζεται στο 4 χλμ. της Παλαιάς Εθνικής Οδού Μάνδρας-Θηβών και στον κόμβο της Μάνδρας, ενώ παραδόθηκε στην κυκλοφορία πλέον το 23 χλμ., της Νέας Εθνικής Οδού Αθηνών-Κορίνθου, στον κόμβο Παραδείσου και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας.

Ενημερώθηκε για τις εξελίξεις στην Μάνδρα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας από τον Αρχηγό της Πυροσβεστικής

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος ενημερώθηκε από τον Αρχηγό του Πυροσβεστικού Σώματος Αντιστράτηγο ΠΣ Βασίλειο Καπέλιο για την κατάσταση που επικρατεί στην ευρύτερη περιοχή των Μεγάρων – Μάνδρας και για τις ενέργειες στις οποίες έχει προβεί η Πυροσβεστική για διασώσεις και απεγκλωβισμούς ατόμων, καθώς και για αντλήσεις υδάτων.

Καταστροφές και στην Κεντρική Μακεδονία από την κακοκαιρία-Έως και 240 κλήσεις

Λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων που εκδηλώθηκαν σήμερα στην ευρύτερη περιοχή της Κεντρικής Μακεδονίας, η Πυροσβεστική έχει μέχρι στιγμής λάβει 240 κλήσεις για αντλήσεις υδάτων σε υπόγεια κατοικιών και καταστημάτων. Αναλυτικότερα:

- Η Π.Υ Αλεξάνδρειας δέχθηκε 100 κλήσεις και συγκρότησε πέντε συνεργεία με δέκα πυροσβεστικούς υπαλλήλους.

- Η Π.Υ Γιαννιτσών 50 κλήσεις και συγκρότησε τρία συνεργεία με έξι πυροσβεστικούς υπαλλήλους.

- Η Π.Υ Κατερίνης 80 κλήσεις και συγκρότησε τρία συνεργεία με έξι πυροσβεστικούς υπαλλήλους.

- Η Π.Υ Γουμένισσας δέκα κλήσεις και συγκρότησε τρία συνεργεία με έξι πυροσβεστικούς υπαλλήλους.

Όλα τα περιστατικά αντιμετωπίστηκαν άμεσα και χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Κακοκαιρία, Φονικές πλημμύρες στην Αττική, θεομηνία στη δυτική Αττική
SHARE:

24Media Network