Τραγωδία στην Ερέτρια: Τρεις προσαγωγές για τον θάνατο των εργατών

Τραγωδία στην Ερέτρια: Τρεις προσαγωγές για τον θάνατο των εργατών
Εναερίτης της ΔΕΗ Eurokinissi

Στην προσαγωγή τριών ανθρώπων προχώρησαν οι αρχές για το δυστύχημα στο Γυμνό Ευβοίας. Έρευνα της ΕΛ.ΑΣ για τη φύση του αδικήματος.

Σε τρεις προσαγωγές προχώρησε η ελληνική αστυνομία για το τραγικό δυστήμα που σημειώθηκε το μεσημέρι της Πέμπτης στο Γυμνό Ευβοίας, όπου τρία μέλη συνεργείου εργολάβου έχασαν τη ζωή τους όταν χτυπήθηκαν από ρεύμα, ενώ ένας ακόμη τραυματίστηκε σοβαρά.

Συγκεκριμένα, πραγματοποιήθηκε προσαγωγή ενός εργοδηγού, ενός μηχανικού καθώς και της επιβλέπουσας του έργου. Η ΕΛ.ΑΣ πρόκειται να διερευνήσει αν έχει διαπραχθεί αδίκημα ανθρωποκτονίας ή εξ αμελείας.

Παράλληλα, διερευνάται αν είχε ζητηθεί από τον ΔΕΔΔΗΕ να γίνει διακοπή ρεύματος στην περιοχή για να προχωρήσουν οι εργασίες.

Υπενθυμίζεται ότι οι τρεις εργαζόμενοι που έκαναν εργασίες σε κολώνα της ΔΕΗ βρήκαν ακαριαίο θάνατο όταν τους χτύπησε το ρεύμα. Μάλιστα ένας εκ των τριών βρέθηκε να κρέμεται από στύλο της ΔΕΗ, ενώ ακόμη 2 βρίσκονταν στο σημείο κάτω από την κολώνα φέροντας σοβαρά εγκαύματα σε όλο το σώμα. Ένας ακόμη συνάδελφός τους τραυματίστηκε σοβαρά και μεταφέρθηκε στο κέντρο Υγείας στο Αλιβέρι.

Όπως ανέφερε στο NEWS 24/7 ο πρόεδρος του ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ, Γιώργος Αδαμίδης, φθορά στο σύστημα τάνυσης και επαφή με ηλεκτροφόρα σύρματα προκάλεσε τον θάνατο των εργατών. “Κατά την τάνυση του καλωδίου, κόπηκε το σύστημα της τάνυσης, ίσως το παλάγκο, ή μπορεί να μην άντεξε το καλώδιο, έκανε μία ταλάντωση και ακούμπησε σε ηλεκτροφόρα σύρματα με αποτέλεσμα να μεταφέρει το ρεύμα της μέσης τάσης στους άτυχους εργαζόμενους εκεί”, είπε ο κ. Αδαμίδης.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα