Τραγωδία στην Κατερίνη. Ένας νεκρός από πυρκαγιά

Τραγωδία στην Κατερίνη. Ένας νεκρός από πυρκαγιά

Πυρκαγιά ξέσπασε στον δεύτερο όροφο πολυκατοικίας που πιθανόν νοικιάζει διαμερίσματα τους θερινούς μήνες σε τουρίστες, στην παραλία Κατερίνης. Ένας νεκρός και τέσσερις απεγκλωβισμοί

Τραγωδία εξελίχθηκε το πρωί της Παρασκευής στην παραλία Κατερίνης, όταν ξέσπασε πυρκαγιά κάτω από αδιευκρίνιστες μέχρι στιγμής συνθήκες σε διαμέρισμα δευτέρου ορόφου πολυκατοικίας, πιθανόν με ενοικιαζόμενα δωμάτια για τους θερινούς μήνες. Από το διαμέρισμα ανασύρθηκε νεκρός και με εγκαύματα σε όλο του το σώμα ένας άντρας αγνώστων μέχρι στιγμής στοιχείων και ηλικίας 60-70 ετών.

Από το διπλανό διαμέρισμα οι πυροσβέστες που έφτασαν στο σημείο απεγκλώβισαν εγκαίρως τέσσερις 18χρονες κοπέλες που κινδύνευαν άμεσα από τις φλόγες, και οι οποίες είναι σώες.

Η φωτιά που επεκτάθηκε σύντομα σε όλο τον χώρο του διαμερίσματος που έμενε ο ηλικιωμένος άντρας περιορίστηκε από την ισχυρή δύναμη της Πυροσβεστικής που έφτασε στο σημείο, ενώ σε εξέλιξη βρίσκεται η έρευνα του Ανακριτικού Τμήματος της Πυροσβεστικής τόσο για την ταυτοποίηση των στοιχείων του θύματος όσο και για να διαπιστωθεί τι οδήγησε σε αυτή την τραγωδία.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η ένταση της πυρκαγιάς που προκλήθηκε δημιούργησε υψηλό θερμικό φορτίο εντός του διαμερίσματος με αποτέλεσμα να προκληθεί ακόμα και έκρηξη, ωστόσο δεν βρέθηκε κάτι άλλο στον χώρο που να δικαιολογεί με άλλον τρόπο για την Πυροσβεστική, την πρόκληση της έκρηξης.

SHARE:

24Media Network