Τραυματισμός 8χρονης σε παιδική χαρά: Παρέμβαση εισαγγελέα – Η μαρτυρία του γιατρού που έδωσε τις πρώτες βοήθειες

Τραυματισμός 8χρονης σε παιδική χαρά: Παρέμβαση εισαγγελέα – Η μαρτυρία του γιατρού που έδωσε τις πρώτες βοήθειες
Η παιδική χαρά στη Θεσσαλονίκη όπου χτύπησε το μικρό παιδί thestival.gr

Το δρόμο της δικαιοσύνης παίρνει η υπόθεση του σοβαρού τραυματισμού 8χρονης σε παιδική χαρά στη Θεσσαλονίκη. Ελεύθερος αφέθηκε ο 62χρονος υπεύθυνος του δήμου.

Προκαταρκτική εξέταση διέταξε ο εισαγγελέας για το περιστατικό με τον τραυματισμό του 8χρονου κοριτσιού σε παιδική χαρά στη Νέα Παραλία της Θεσσαλονίκης, την ώρα που έκανε τσουλήθρα.

Ενόψει της έρευνας ο εισαγγελικός λειτουργός έδωσε εντολή να αφεθεί ελεύθερος ο 62χρονος προϊστάμενος του Τμήματος Συντήρησης Δημοτικών Κτιρίων και Κοινοχρήστων Χώρων του Δήμου Θεσσαλονίκης, ο οποίος κρατείτο από τη Δευτέρα το βράδυ, όταν παρουσιάστηκε αυτοβούλως στο αστυνομικό τμήμα Τούμπας – Τριανδρίας, στο πλαίσιο της μήνυσης που είχαν καταθέσει οι γονείς του κοριτσιού κατά παντός υπευθύνου.

Όπως έγινε γνωστό και μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ στο πλαίσιο της αναζήτησης ποινικών ευθυνών προς κάθε κατεύθυνση ο εισαγγελέας ζήτησε να διερευνηθεί εάν τηρήθηκαν οι διαδικασίες που προβλέπει υπουργική απόφαση για τη συντήρηση των παιδικών χαρών και την πρόληψη ελέγχων. Επίσης ζήτησε να προσκομιστεί το πιστοποιητικό καταλληλότητας από την κατασκευάστρια εταιρεία της παιδικής χαράς και να συμπεριληφθούν στη δικογραφία η έκθεση αυτοψίας και η ιατροδικαστική έρευνα της 8χρονης.

Εκτός από την εισαγγελική έρευνα, και ο δήμος Θεσσαλονίκης εξετάζει τι συνέβη με τη συντήρηση της συγκεκριμένης παιδικής χαράς, όπως ανέφερε σε δηλώσεις του ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων Μάκης Κυριζίδης, που με την ιδιότητα του δικηγόρου συνόδευσε τον 62χρονο συλληφθέντα στην Εισαγγελία Πρωτοδικών.

Ο κ. Κυριζίδης επισήμανε πως η παιδική χαρά έχει την απαραίτητη πιστοποίηση και σε έλεγχο που έγινε λίγα 24ωρα πριν το ατύχημα είχε αποφασιστεί να αφαιρεθεί ένα άλλο παιχνίδι που θεωρήθηκε επικίνδυνο. «Μένει η έρευνά μας να αποδείξει αν ήταν αντιληπτό και ορατό κατά την έρευνα, αν δημιουργήθηκε εκ των υστέρων και το τι έχει γίνει πραγματικά σε αυτή την ιστορία» σημείωσε.

Πρόσθεσε δε ότι το συγκεκριμένο πάρκο δέχεται καθημερινά πολλά παιδιά και είναι ένα από αυτά που αναμένεται να ανακαινιστεί ολικώς.

Πώς σώθηκε το παιδί

Τα κρίσιμα λεπτά μετά το ατύχημα στην παιδική χαρά με την 8χρονη, σημαντικό ρόλο έπαιξε ένας γιατρός που έτυχε να βρίσκεται στο σημείο αλλά η συμβολή του ήταν τόσο σημαντική για την εξέλιξη της υγεία της. Ο χειρουργός ΩΡΛ του στρατιωτικού νοσοκομείου 424 Σαράντης Μπλιόσκας ήταν στην νέα παραλία, όταν άκουσε φωνές στην παιδική χαρά και ζητούσαν βοήθεια για την 8χρονη που έκοψε το δάκτυλο της στην τσουλήθρα.

Σύμφωνα με τη Μακεδονία, οι κινήσεις του γιατρού ήταν σωτηρίες για την 8χρονη, καθώς καθοδήγησε τους γονείς και τους παρευρισκόμενους για τη συντήρηση του δακτύλου και την μεταφορά της 8χρονης.

«Γυρνώντας από ένα αναψυκτήριο που είχα πάει με τον γιο μου, με ειδοποίησαν ότι ένα παιδάκι είχε χτυπήσει στην τσουλήθρα. Φτάνοντας εκεί είδα αποκομμένο το μικρό δάκτυλο του δεξιού χεριού της. Είχε αποκοπεί στις δυο από τις τρεις φάλαγγες, δηλαδή υπέστη πλήρη αποκοπή» αναφέρει ο κ. Μπλιόσκας.

Με την ψυχραιμία του γιατρού αλλά και την αγωνία ενός γονέα άρχισε αμέσως να περιποιείται την ανήλικη.

«Ζήτησα από μια γυναίκα να φέρει πάγο για να βάλουμε το αποκομμένο δάκτυλο και φρόντισα το τραύμα.

Προσπάθησα να κάνω ο,τι μπορώ ώστε οι συνάδελφοι που θα έκαναν επανασυγκόληση να έχουν τις καλύτερες συνθήκες. Ευτυχώς βοήθησε» σημειώνει.

Όπως τονίζει ο γιατρός, τα πρώτα λεπτά σε αυτές τις περιπτώσεις είναι σημαντικά για την συγκόλληση. «Δυστυχώς σε αυτές τις περιπτώσεις τα πρώτα λεπτά είναι τα πιο σημαντικά, γιατί πρέπει να συντηρηθεί σωστά το σκέλος που θα συγκολληθεί».

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα