Βαγγέλης Γιακουμάκης: Ανοίγει ξανά ο φάκελος της υπόθεσης

Βαγγέλης Γιακουμάκης: Ανοίγει ξανά ο φάκελος της υπόθεσης
ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΟΝ ΗΣΑΠ ΠΕΙΡΑΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΤΟΥ ΕΞΑΦΑΝΙΣΜΕΝΟΥ ΒΑΓΓΕΛΗ ΓΙΑΚΟΥΜΑΚΗ (EUROKINISSI/ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΝΟΜΙΚΟΥ) Eurokinissi

Η δικογραφία βρίσκεται στα χέρια νέου ανακριτή, ενώ ο δικηγόρος της οικογένειας δεν αποκλείει το ενδεχόμενο να ασκηθούν συμπληρωματικές διώξεις

Στο μικροσκόπιο της Δικαιοσύνης μπαίνει εκ νέου η υπόθεση του Βαγγέλη Γιακουμάκη, του αδικοχαμένου νεαρού φοιτητή της Γαλακτοκομικής Σχολής Ιωαννίνων, που βρέθηκε νεκρός στις αρχές του 2015, έπειτα από μέρες εξαφάνισης.

Η δικογραφία άλλαξε για τρίτη φορά χέρια, καθώς από την περασμένη Παρασκευή την έχει αναλάβει νέος ανακριτής, ο οποίος αναμένεται να δώσει νέα πνοή στις έρευνες.

Ο δικηγόρος της οικογένειας, Δημήτρης Μπούκας, αποκαλύπτει στην εφημερίδα “Έθνος”, πως δεν αποκλείει το γεγονός να ασκηθούν νέες διώξεις στους φοιτητές που κατηγορούνται για πρόκληση επικίνδυνων σωματικών βλαβών σε βάρος του Βαγγέλη, αυξάνοντας το μυστήριο που καλύπτει από την πρώτη στιγμή τα όσα γίνονταν στην Γαλακτοκομική Σχολή Ιωαννίνων.

«Η υπόθεση έχει ακόμη πολύ δρόμο και δεν έχουν διαλευκανθεί όλες οι πτυχές της. Εκτίμησή μου είναι ότι θα ασκηθούν διώξεις και για άλλα αδικήματα τα οποία δεν έχουν γίνει γνωστά ως τώρα. Μιλάμε για μια τεράστια δικογραφία. Υπάρχουν σημεία στη δικογραφία που μπορεί να οδηγήσουν την κύρια ανάκριση και προς άλλες κατευθύνσεις» σημειώνει ο κ. Μπούκας.

Η δικογραφία αποκαλύπτει ότι ο Βαγγέλης Γιακουμάκης δεχόταν άγρια βασανιστήρια μέχρι και λίγα 24ωρα πριν από την εξαφάνισή του

Στις 15 Σεπτεμβρίου άλλαξε για τρίτη φορά ανακριτής. Την πρώτη φορά, η ανακρίτρια έμεινε έγκυος και δεν μπόρεσε να διεκπεραιώσει το έργο της. Τη δεύτερη φορά ο ανακριτής που πήρε τη θέση της μετατέθηκε εκτός Ιωαννίνων, κάτι που συνέβη προ ημερών και με τον αντικαταστάτη του. Έτσι ο νέος ανακριτής, ο τέταρτος που αναλαμβάνει την υπόθεση στη σειρά, καλείται να διαβάσει από την αρχή την ογκωδέστατη δικογραφία, προσπαθώντας να ρίξει φως στα σημεία που έμειναν ανεξερεύνητα.

Η καθυστέρηση στη δικαστική εξέλιξη (σ.σ.: φέτος “τρέχει” ο τρίτος χρόνος) οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στο γεγονός ότι στα Ιωάννινα υπηρετεί μόνο ένας ανακριτής, ο οποίος μέσα σε διάστημα ενός έτους χειρίζεται εκατοντάδες κακουργήματα. Ενδεικτικό είναι ότι, σύμφωνα με πληροφορίες ο απερχόμενος δικαστικός λειτουργός χειρίστηκε μέσα σε έναν χρόνο 400 κακουργηματικού χαρακτήρα υποθέσεις.

ΑΘΗΝΑ-17032015-Συγκέντρωση για τον Βαγγέλη Γιακουμάκη στο Σύνταγμα.(EUROKINISSI-ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ) Eurokinissi

 

Βασανιστήρια

Η επίμαχη δικογραφία είναι μεν ενιαία, αλλά στην ουσία της διακρίνεται σε δύο μέρη. Το πρώτο αφορά στους τραμπουκισμούς και στο buillying σε βάρος του νεαρού φοιτητή. Για αυτό κατηγορούνται επτά συμφοιτητές του, από την Κρήτη, για πρόκληση επικίνδυνων σωματικών βλαβών από κοινού. Το δεύτερο κομμάτι της δικογραφίας αφορά στην ασκηθείσα δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση «εν τοις πράγμασι» (κατ’ αγνώστου).

Η δικογραφία αποκαλύπτει ότι ο Βαγγέλης Γιακουμάκης δεχόταν άγρια βασανιστήρια μέχρι και λίγα 24ωρα πριν από την εξαφάνισή του. Οι καταθέσεις αποκαλύπτουν για δύο χρόνια, ο Βαγγέλης ήταν ένα παιδί ανυπεράσπιστο, το οποίο έδεναν με σχοινιά από τον λαιμό μέσα στην ίδια του τη σχολή.

Τα περιστατικά εκφοβισμού εντάθηκαν τον Ιανουάριο του 2015, διάστημα κατά το οποίο υπήρξαν και μυστικοί τραμπουκισμοί με πρόφαση το γεγονός ότι ο «Βαγγέλης μιλάει πολύ». Όπως περιγράφουν συμφοιτητές του, «ο Γιακουμάκης πέρασε πολλά πέρυσι, δεν θα αντέξει άλλο». 

Ο ίδιος δύο μόλις μέρες πριν την εξαφάνισή του είχε εκμυστηρευτεί σε συμφοιτητή του το δράμα που περνούσε με σκληρές μορφές bulling, βασανιστηρίων ακόμα και σεξουαλικά πειράγματα που οδήγησαν τον Γιακουμάκη σε απόγνωση.

Στη δικογραφία της υπόθεσης ερωτηματικά προκαλεί και η περίπτωση φοιτήτριας που επιχείρησε να αποκρύψει σκληρό δίσκο αλλά και μια ανώνυμη επιστολή που καταγγέλλει τους βασανισμούς και απειλεί με αποκαλύψεις.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα