Βαρβιτσιώτης για Nour-M: Μεταφέρει οπλισμό σε εμπόλεμες ζώνες, αλλά είναι αναξιόπλοο

Ο Υφυπουργός Εξωτερικών Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης μιλάει κατά την διάρκεια του Σερβο-Ελληνικού Επιχειρηματικού Συνεδρίου στο Βελιγράδι, Παρασκευή 3 Ιουλίου 2009. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στην Σερβία από τις 2 έως τις 4 Ιουλίου 2009. (EUROKINISSI // ΗΛΙΑΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ)
Ο Υφυπουργός Εξωτερικών Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης μιλάει κατά την διάρκεια του Σερβο-Ελληνικού Επιχειρηματικού Συνεδρίου στο Βελιγράδι, Παρασκευή 3 Ιουλίου 2009. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στην Σερβία από τις 2 έως τις 4 Ιουλίου 2009. (EUROKINISSI // ΗΛΙΑΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ) EUROKINISSI

Τι δήλωσε ο αρμόδιος υπουργός Ναυτιλίας, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης για το πλοίο "Nour-M" με πυρομαχικά που ελέγχεται στη Ρόδο

«Είναι ένα πλοίο που κρίνεται αναξιόπλοο. Έχει δηλαδή πολλές παρατηρήσεις και κρατείται γι' αυτό σε λιμάνι της Ρόδου. Μεταφέρει οπλισμό και αφορά στις εμπόλεμες ζώνες της Μεσογείου.

Σύμφωνα με τα παραστατικά, μεταφέρει όπλα στη Λιβύη. Κατά δήλωση του καπετάνιου και μελών του πληρώματος - που είναι αντιφατικές μεταξύ τους - το πλοίο κατευθυνόταν είτε στη Συρία, είτε στην Τουρκία, κοντά στα σύνορα με τη Συρία», δήλωσε στο «Βήμα FM», ο υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης για το πλοίο “Nour-M” με πυρομαχικά, που ελέγχεται στη Ρόδο.

Ο κ. Βαρβιτσιώτης σημείωσε πως «εάν κατευθύνεται προς το λιμάνι της Ταρτούς, το οποίο είναι υπό τον έλεγχο του καθεστώτος Άσαντ, ο οπλισμός αυτός πήγαινε για να ενισχύσει το καθεστώς, αν όμως πήγαινε στην Τουρκία, αυτό σημαίνει ότι θα προσπαθούσαν να περάσουν τον οπλισμό για όφελος των ανταρτών στη Συρία» και προσέθεσε:

«Πάντως, τα παραστατικά λένε ότι πάει στη Λιβύη το πλοίο. Εντολέας ήταν το υπουργείο Άμυνας της Λιβύης, όμως, δεν έχουμε καμία ενόχληση μέχρι στιγμής ούτε από τη Λιβύη ούτε από την πλοιοκτήτρια εταιρεία, τουρκικών συμφερόντων. Έχουμε καταφέρει να διαπιστώσουμε, ανοίγοντας όσα κοντέινερ είχαμε πρόσβαση, ότι είναι φυσίγγια που χρησιμοποιούνται από Καλάσνικοφ, αντιαεροπορικά βλήματα και βλήματα των 50 mm που χρησιμοποιούνται από πυροβόλα όπλα. Έχουν ανοιχθεί περίπου εννέα κοντέινερ σε σύνολο 55. Τα υπόλοιπα δεν είναι προσβάσιμα για να ανοιχθούν, πρέπει να ξεφορτωθούν. Έχουν έρθει πυροτεχνουργοί, ώστε να μην ανοιχθούν σε περίπτωση που υπάρχει παγίδευση, και μετά θα γίνει ο έλεγχος για το τι υπάρχει μέσα», επισήμανε ο υπουργός.

Πηγή: ΑΠΕ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

"Πέπλο μυστηρίου" για το ύποπτο πλοίο με τον οπλισμό

SHARE: