Βασιλακόπουλος: Είναι λάθος το μήνυμα ότι τελειώσαμε με τον κορονοϊό

Κόσμος στο κέντρο της Αθήνας
Κόσμος στο κέντρο της Αθήνας EUROKINISSI

Για μια "μάχη" που δεν έχει τελειώσει ακόμα, έκανε λόγο ο Θεόδωρος Βασιλακόπουλος. Τι είπε για το Πάσχα και το τείχος ανοσίας.

"Λάθος μήνυμα" χαρακτήρισε ο καθηγητής Πνευμονολογίας, Εντατικής Θεραπείας, Θεόδωρος Βασιλακόπουλος την πεποίθηση πολλών ότι έχουμε τελειώσει με τον κορονοϊό.

"Θα πρέπει να μάθουμε να ζούμε με αυτό τον ιό. Αυτό δείχνουν και τα μέτρα που έχουμε υιοθετήσει μέχρι σήμερα", τόνισε ο καθηγητής, μιλώντας στο Mega.

ADVERTISING

Μίλησε για την κόπωση των πολιτών με τους περιορισμούς, λέγοντας ότι ήταν διαφορετικά τα πράγματα πριν από τα μέτρα.

"Ο κόσμος πια δεν φοράει τη μάσκα όπως παλαιότερα. Βέβαια, δεν έχει κανένα λόγο να φοράμε τη μάσκα όταν είμαστε μόνοι στο δρόμο. Ο λόγος που τη φοράμε είναι για να μας γίνει συνήθεια και δυστυχώς θα πρέπει να μας μείνει ακόμα αυτή η συνήθεια.

Τώρα να πούμε ότι τα γήπεδα αυξήθηκαν για ένα λόγο. Για ένα δυο ματς το χρόνο. Και 100% να ήταν η πληρότητα, το επιδημιολογικό αποτύπωμα θα ήταν πολύ μικρό", δήλωσε.

Σε ό,τι αφορά τη σωστή εφαρμογή των μέτρων, ο κ. Βασιλακόπουλος χρησιμοποίησε ως παράδειγμα τη χωρητικότητα των γηπέδων, λέγοντας τα εξής: "Εάν εφαρμοζόταν ο προηγούμενος νόμος που έλεγε, να μπαίνουν μέσα σε αυτά, μόνο οι εμβολιασμένοι, τότε δεν θα υπήρχε πρόβλημα να αυξηθεί στο 100% η χωρητικότητα.

Επειδή όμως δεν τηρείται τις περισσότερες φορές ο νόμος, πολύ συχνά μπαίνουν και ανεμβολίαστοι, άρα είναι ένα μέτρο με μικρότερη αποτελεσματικότητα, από το να το εφαρμόζαμε σωστά".

"Θα κάνουμε καλό Πάσχα"

Όσον αφορά το Πάσχα, σύμφωνα με τον καθηγητή, "θα κάνουμε καλό Πάσχα. Με τον αριθμό των μολύνσεων που έχουμε έως τώρα, που είναι πάνω από ένα εκατομμύριο από την αρχή του χρόνου, μέσα σε ενάμιση μήνα και το ποσοστό εμβολιαστικής κάλυψης που δεν είναι το καλύτερο δυνατό αλλά τέλος πάντων, δεν είναι και μικρό, είμαστε κάπου στη μέση της Ευρώπης, έχω την εντύπωση πως αν συνεχίσουμε έτσι και με 15.000- 20.000 κρούσματα τη μέρα, μέχρι το καλοκαίρι θα κάνουμε πολύ υψηλά ποσοστά ανοσίας".

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Κορονοϊός, Εμβόλιο κορονοϊού
SHARE:

24Media Network