Βασιλακόπουλος: “Πρέπει να κλείσουν τα σύνορα και να περιοριστεί η μετακίνηση στη Β. Ελλάδα”

Βασιλακόπουλος: “Πρέπει να κλείσουν τα σύνορα και να περιοριστεί η μετακίνηση στη Β. Ελλάδα”
Έλεγχος ταξιδιώτη από εργαζόμενο σε υγειονομικό φορέα. Eurokinissi

Όλα όσα δήλωσε ο καθηγητής για τις εξελίξεις στο μέτωπο της πανδημίας του κορονοϊού και την ανησυχητική κατάσταση που έχει δημιουργηθεί στη Βόρεια Ελλάδα.

Στην εκπομπή Κοινωνία Ώρα MEGA βρέθηκε καλεσμένος ο καθηγητής Πνευμονολογίας και Εντατικής Θεραπείας του ΕΚΠΑ, Θεόδωρος Βασιλακόπουλος. Ο καθηγητής μίλησε για τις εξελίξεις στο μέτωπο της πανδημίας του κορονοϊού και την ανησυχητική κατάσταση που έχει δημιουργηθεί στη Βόρεια Ελλάδα.

“Οι διασωληνωμένοι και οι θάνατοι που βλέπετε αντικατοπτρίζουν την εικόνα της επιδημίας, περίπου 2-3 βδομάδες πριν. Να μην απογοητευτούμε από τα νούμερα. Να έχουμε ένα λογικό φόβο, που μας οδηγεί σε πιο προσεκτικές συμπεριφορές. Πιστεύω ότι την Άνοιξη είχαμε πετυχημένη αντιμετώπιση γιατί και η κυβέρνηση πήρε νωρίς τα μέτρα, και γιατί οι Έλληνες είχαν φοβηθεί από τις εικόνες που έφταναν από την Ιταλία. Το Σεπτέμβριο υπήρξε εφησυχασμός αφού η επιδημιολογική εικόνα το καλοκαίρι ήταν καλή”, ανέφερε ο καθηγητής.

“Η κατάσταση στη Β. Ελλάδα θα πρέπει να αντιμετωπιστεί διαφορετικά από την υπόλοιπη χώρα. Κατά την άποψή μου θα χρειαστεί πιο παρατεταμένο lockdown και πιο αυστηρά μέτρα. Άκουσα ότι θα απαγορευτεί η είσοδος στη χώρα, ή θα υπάρξει πολύ πιο αυστηρός έλεγχος, για τους εργάτες γης. Τα πιστοποιητικά υγείας που προσκομίζουν όσοι μπαίνουν στην Ελλάδα δε είμαι σίγουρος ότι είναι πραγματικά αληθή. Κατά τη γνώμη μου πρέπει να κλείσουν τα σύνορα και να περιοριστεί περαιτέρω η μετακίνηση στη Β. Ελλάδα”, είπε αναφερόμενος στην ανησυχητική κατάσταση της περιοχής.

ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΩ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΟΝΟΪΟ

Ενώ σχετικά με τους κλάδους που έχουν πληγεί από την πανδημία ανέφερε: “Πολλά επαγγέλματα που έχουν πληγεί προσπαθούν να ξεπεράσουν τις απαγορεύσεις με την ελληνική ευρηματικότητα. Είναι ανθρώπινο να θέλει ο κόσμος να δουλέψει, υπάρχουν άνθρωποι που έχουν πληγεί σοβαρά. Όμως η υγεία είναι πάνω από όλα”.

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα