Βατόπουλος: Πιθανή η παράταση του lockdown – “Κριτής” η επόμενη εβδομάδα

Βατόπουλος: Πιθανή η παράταση του lockdown – “Κριτής” η επόμενη εβδομάδα

Ο καθηγητής Αλκιβιάδης Βατόπουλος έδωσε αρκετές πιθανότητες στην παράταση του lockdown στη χώρα μας, πράγμα ωστόσο που θα καθοριστεί από αρκετούς παράγοντες και όχι μόνο τα κρούσματα.

Ορατό είναι το ενδεχόμενο να παραταθεί το ολικό lockdown που βρίσκεται σε ισχύ από τις 7 Νοεμβρίου στη χώρα μας σύμφωνα με όσα είπε ο Αλκιβιάδης Βατόπουλος.

Ο καθηγητής μικροβολιογίας μίλησε στο ΣΚΑΪ αναφέροντας πως είναι πιθανό να υπάρξει παράταση του καθεστώτος, πολλώ δε στη Θεσσαλονίκη, ωστόσο υποστήριξε πως αυτό θα φανεί την επόμενη βδομάδα, η οποία θα κρίνει εν πολλοίς αν θα υπάρξει απόφαση για να παραταθεί το lockdown.

Αναφορικά με τη Θεσσαλονίκη, ο κ. Βατόπουλος εξήγησε πως το 32% θετικότητας του ιού στην Θεσσαλονίκη δείχνει μεγάλη διασπορά στην κοινότητα και λιγότερη ευκολία στο να φύγει.

ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΩ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΟΝΟΪΟ

Να σημειωθεί πάντως πως, σύμφωνα με τον καθηγητή, οι παράγοντες που θα κρίνουν το αν θα υπάρξει παράταση του lockdown ή όχι δεν αφορούν μόνο στα κρούσματα, αλλά και στους θανάτους, όσο και τον δείκτη R.

Τέλος,, ο κ. Βατόπουλος τόνισε πως τόσο η μάσκα όσο και τα ευρύτερα μέτρα θα συνεχίσουν να συνοδεύουν την καθημερινότητά μας για όλο τον χειμώνα, αφού θα χρειαστεί πολύς καιρός μέχρι να εμβολιαστεί όλος ο κόσμος. Σχετικά με το εμβόλιο μάλιστα, είπε πως φυσικά και θα το κάνω. Είμαι υγειονομικός και ανήκω στις ευπαθείς ομάδες”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα