Βελτιωμένη η επιβατική κίνηση στο αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος το πρώτο δίμηνο του 2022

Το αεροδρόμιο του Ελ. Βενιζέλος
Το αεροδρόμιο του Ελ. Βενιζέλος EUROKINISSI

Καλύτερη είναι η εικόνα της κίνησης στο αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος το πρώτο δίμηνο του 2022. Τι δείχνουν τα νέα στοιχεία.

Βελτιωμένη δείχνει να είναι η επιβατική κίνηση στο αεροδρόμιο Ελ.Βενιζέλος το πρώτο δίμηνο του 2022. Ωστόσο, η επιρροή της πανδημίας για ένα ακόμα μήνα καταγράφηκε στα στατιστικά στοιχεία του αεροδρομίου της Αθήνας. Σύμφωνα με αυτά, το πρώτο δίμηνο του έτους διακινήθηκαν 1,6 εκατ. επιβάτες αριθμός μειωμένος κατά 40,9% σε σχέση με το 2019 όταν στο ίδιο διάστημα διακινήθηκαν 2,7 εκατ. επιβάτες.

Σε αυτό το διάστημα παρατηρήθηκε μείωση σε σχέση με το 2019 κατά 31,9% στους επιβάτες εσωτερικές (607 χιλιάδες) και 45,3% στους επιβάτες εξωτερικού (1 εκατ. επιβάτες). Ωστόσο, αξίζει να αναφερθεί ότι σε σχέση με το πρώτο δίμηνο του 2021 έχουμε 1,15 εκατ. περισσότερους επιβάτες. Αυτή η σημαντική αύξηση θα μπορούσε να οφείλεται τόσο στην μειωμένη επιθετικότητα της παραλλαγής Όμικρον, όσο και στους μειωμένους περιορισμούς που επιβλήθηκαν στο τελευταίο δίμηνο.

ADVERTISING

Αναφορικά με την κίνηση του Φεβρουαρίου, και σε αυτόν τον μήνα το αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος, εξακολούθησε να επηρεάζεται σημαντικά από την πανδημία COVID-19 και τις επιπτώσεις της στο αεροπορικό ταξίδι, με την επιβατική κίνηση του αεροδρομίου να ανέρχεται σε 835 χιλιάδες και να εμφανίζεται μειωμένη κατά 37,1% σε σχέση με την κίνηση του Φεβρουαρίου 2019. Ειδικότερα, σε σύγκριση με το 2019, η κίνηση εσωτερικού ήταν μειωμένη κατά 27,5%, ενώ η διεθνής επιβατική κίνηση παρουσίασε μείωση κατά 41,9%.

Με την έλευση του Μαρτίου και στη συνέχεια του Απριλίου θα δούμε πως θα ανταποκριθεί το επιβατικό κοινό στους ολοένα και μικρότερους περιορισμούς αλλά και στον πόλεμο που εξελίσσεται στην Ουκρανία.

Αυτό που φαίνεται με τα μέχρι σήμερα στοιχεία είναι πως η ανάκαμψη του αεροδρομίου παραμένει σταθερή αλλά απαιτεί περαιτέρω χρόνο για να μπορέσει να φτάσει στα επίπεδα προ κορονοϊου, δηλαδή στα επίπεδα του 2019. Οι καλοκαιρινοί μήνες που πάντα αποτελούν την δυνατή περίοδο για τον ΔΑΑ θα είναι εκείνοι που θα κρίνουν πόσο μπορεί να κλείσει η ψαλίδα που δημιούργησε δραστικά η πανδημία το 2020.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Κορονοϊός, Covid-19
SHARE:

24Media Network