Βιασμός 10χρονης στη Νέα Σμύρνη: Έρευνα για τον ρόλο των δασκάλων

Βιασμός 10χρονης στη Νέα Σμύρνη: Έρευνα για τον ρόλο των δασκάλων
Φωτογραφία Αρχείου istockphoto

Προκαταρκτική έρευνα για ενδεχόμενες ποινικές ευθύνες των εκπαιδευτικών του σχολείου της 10χρονης που κακοποιούνταν κατ' εξακολούθηση από τον πατέρα της.

Στο «μικροσκόπιο» των εισαγγελικών αρχών μπαίνουν οι δάσκαλοι του 10χρονου κοριτσιού, το οποίο φέρεται να κακοποιήθηκε κατ’ εξακολούθηση από τον πατέρα του, στη Νέα Σμύρνη.

Η Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας παρήγγειλε τη διενέργεια προκαταρκτικής έρευνας για ενδεχόμενες ποινικές ευθύνες των εκπαιδευτικών του σχολείου του παιδιού. Όπως έχει γίνει γνωστό, το κορίτσι πήγαινε καθημερινά στο σχολείο έχοντας εμφανή στα χέρια του τα σημάδια κακοποίησης, δίχως να υπήρξε κάποια παρέμβαση από την πλευρά του σχολείου. Στόχος των εισαγγελικών αρχών είναι να διαπιστωθεί αν έχει διαπραχθεί το αδίκημα της έκθεσης σε κίνδυνο.

Η έρευνα διενεργείται παράλληλα με την κύρια υπόθεση, που αφορά σε αυτή καθαυτή την κακοποίηση της 10χρονης. Στο πλαίσιο της τακτικής ανάκρισης, ήδη ο κατηγορούμενος Ρουμάνος έχει κριθεί προσωρινά κρατούμενος μετά την απολογία του για τα κακουργήματα της έκθεσης ανηλίκου και της βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης.

Παράλληλα, έχουν ήδη κινηθεί οι απαραίτητες διαδικασίες έτσι ώστε να αφαιρεθεί η επιμέλεια του παιδιού από τον 47χρονο κατηγορούμενο, ενώ το κορίτσι εξακολουθεί να νοσηλεύεται για την αποκατάσταση των βλαβών που έχει υποστεί.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα