Βιασμός 24χρονης: “Οι τοξικολογικές ανοίγουν την πόρτα της φυλακής”

Βιασμός 24χρονης: “Οι τοξικολογικές ανοίγουν την πόρτα της φυλακής”
Η Γεωργία Μπίκα με τον δικηγόρο της Αθανάσιο Ζιώγα Konstantinos Tsakalidis / SOOC

Τι αναμένεται να δείξουν οι τοξικολογικές εξετάσεις της 24χρονης Γεωργίας και τι θα αλλάξει στην υπόθεση βιασμού, σύμφωνα με τον δικηγόρο της. Συνελήφθη βασικός κατηγορούμενος για το κύκλωμα μαστροπείας.

Καταιγιστικές εξελίξεις αναμένονται την ερχόμενη βδομάδα στην υπόθεση βιασμού της 24χρονης στη Θεσσαλονίκη τα ξημερώματα της Πρωτοχρονιάς, μέσα σε σουίτα γνωστού ξενοδοχείου της πόλης.

Η υπόθεση που έχει συγκλονίσει την Ελλάδα, ακολουθεί πλέον τον δρόμο της Δικαιοσύνης και μάλιστα ραγδαία μετά και τη συμπληρωματική κατάθεση της Γεωργίας Μπίκα χθες, Παρασκευή (21/01), στο πλαίσιο της οποίας προσκόμισε SMS και άλλα αποδεικτικά στοιχεία που θα διευκολύνουν την έρευνα.

Αυτή τη στιγμή αναμένονται τα αποτελέσματα από τις τοξικολογικές εξετάσεις της 24χρονης, τα οποία κανονικά θα έβγαιναν μέχρι το τέλος της εβδομάδας που μας πέρασε.

Δικηγόρος 24χρονης: Η βία είναι αποδεδειγμένη

Ο κ. Ζιώγας εξέφρασε την δυσαρέσκειά του για την καθυστέρηση των τοξικολογικών εξετάσεων, τονίζοντας πως αυτές θα επιβεβαιώσουν τη βία που υπέστη η Γεωργία Μπίκα και η οποία έχει ήδη αποδειχθεί από την ιατροδικαστική εξέταση.

“Για εμάς η βία είναι αποδεδειγμένη. Φαίνεται από την ιατροδικαστική έκθεση ότι υπάρχει βία και περιμένουμε το αποτέλεσμα των τοξικολογικών εξετάσεων, προκειμένου να επικυρωθεί. Όταν επικυρωθεί, από εκεί αλλάζουν όλα. Περιμένουμε τις τοξικολογικές και μια ολόκληρη χώρα τις περιμένει, η κοινωνία αγωνιά για αυτό το αποτέλεσμα”.

“Όσα συνέβησαν ή δεν συνέβησαν κατά την προδιαδικασία ήδη διερευνώνται από τις αρχές. Και, φυσικά, αν υπάρχουν ευθύνες, θα αναζητηθούν. Ωστόσο, όπως και αν έγιναν τα πράγματα, δεν αλλοιώνεται κανένα αποτέλεσμα. Οι τοξικολογικές θα ολοκληρωθούν. Δεν έχω κανέναν προβληματισμό ότι δεν θα επικυρωθεί η βία, την οποία απέδειξε η ιατροδικαστική εξέταση. Έχω την άποψη ότι άμεσα θα γίνει μετατροπή κατηγορίας και στα πλαίσια της προφυλάκισης οι ένοχοι θα οδηγηθούν στη φυλακή”.

Ο κ. Ζιώγας υπογράμμισε πως κατά την χθεσινή συμπληρωματική κατάθεση που έδωσε η Γεωργία Μπίκα, επιβεβαιώθηκαν όλα όσα είχε πει εξαρχής. Παράλληλα, τόνισε πως η 24χρονη κάνει έκκληση να βγουν και να μιλήσουν και άλλα κορίτσια και ότι σκοπός του ίδιου και της κοπέλας είναι να λάμψει η αλήθεια.

Θέλω να μιλήσω για το ψυχικό σθένος και θάρρος της Γεωργίας. Η στάση της να βγει και να μιλήσει τόσο ανοιχτά, άμεσα και ευθέως, συνιστά μια αλλαγή στον τρόπο που αντιμετωπίζονται αυτά τα ποινικά αδικήματα. Οι βιαστές ποντάρουν στην κουλτούρα της ντροπής του θύματος. Η Γεωργία τα έχει καταρρίψει όλα αυτά”, κατέληξε ο κ. Ζιώγας.

Μετατροπή της κατηγορίας μετά τις τοξικολογικές

Μιλώντας σε πρωινή εκπομπή του ΣΚΑΙ, ο κ. Ζιώγας αποκάλυψε ότι κατέθεσε ο βασικός κατηγορούμενος για το κύκλωμα μαστροπείας, ο οποίος και συνελήφθη. Όπως πρόσθεσε, κατασχέθηκαν το τηλέφωνο και το λάπτοπ του από ενέργειες που γίνονται από το αστυνομικό μέγαρο Θεσσαλονίκης, κατόπιν εισαγγελικής παραγγελίας.

Επίσης, εξήγησε πως αφότου βγουν τα αποτελέσματα από τις τοξικολογικές εξετάσεις, αλλάζει το σκηνικό, αφού θα μπορεί να υπάρξει μετατροπή της κατηγορίας.

“Τότε θα αλλάξει η κατηγορία και θα ανοίξουν δυο δρόμοι: Αυτός της φυλακής για τους υπαίτιους και αυτός της ζωής για τη συνέχιση της ζωής της Γεωργίας. Είχε το θάρρος να δει την ζωή κατάματα, να βγει στην κοινωνία και να ζητήσει βοήθεια και το πέτυχε. Είναι το κορίτσι του καθενός, του δικού μας σπιτιού, του δικού μας περιβάλλοντος”, δήλωσε χαρακτηριστικά.

Στις τοξικολογικές εξετάσεις, όπως είπε, αναμένεται να βρεθεί υπνωτική ουσία από το ποτό το οποίο προσφέρθηκε στη Γεωργία: “Με το χάπι αυτό δεν καταλαβαίνεις καθόλου τι σου γίνεται ούτε μπορείς να αντιδράσεις και δεν θυμάσαι τίποτα”, σημείωσε ο δικηγόρος.

Τόνισε χαρακτηριστικά πως “ανοίγει η πόρτα της φυλακής” και είπε πως η 24χρονη Γεωργία Μπίκα είναι αποφασισμένη να φτάσει μέχρι το τέλος με την υπόθεση βιασμού της και να δικαιωθεί.

“Η Γεωργία έχει συνεχή επικοινωνία μαζί μου. Είναι πολύ συγκινημένη, με τις εκδηλώσεις αγάπης προς το πρόσωπό της. Είναι μια απλή κοπέλα. μια κοπέλα της διπλανής πόρτας. Είναι αποφασισμένη, θα πάει ευθεία, όπως πάει η σφαίρα. Θα ολοκληρώσει αυτή την αποστολή που έχει. Η δικαίωσή της θα είναι να μπουν στην φυλακή οι ένοχοι και σύντομα”, ανέφερε χαρακτηριστικά.

“Οι τοξικολογικές ανοίγουν την πόρτα της φυλακής”, υπογράμμισε ο κ. Ζιώγας.

Βιασμός 24χρονης: Γιατί αργούν οι τοξικολογικές

Για το θέμα της καθυστέρησης των τοξικολογικών εξετάσεων μίλησε και ο δικηγόρος Νίκο Διαλυνά, εκφράζοντας τους προβληματισμούς του. Απαντώντας στο γιατί αργούν τόσο πολύ, είπε:

“Αυτό είναι ένα μεγάλο ερώτημα και ερωτηματικό κατ’ εμέ. Αποτελεί ένα αρνητικό παράγοντα στην όλη υπόθεση. Γιατί όλοι ξέρουμε ότι τα αποτελέσματα από τις τοξικολογικές εξετάσεις στα ούρα το αργότερο σε μία εβδομάδα έχουν βγει. Εδώ υπάρχει μία καθυστέρηση που δημιουργεί εντυπώσεις, φήμες, ερωτήματα. Χθες πληροφορήθηκα ότι θα σταλούν, ή εστάλησαν μέρος των δειγμάτων και σε ένα εργαστήριο στη Βέρνη. Αυτό τώρα εμένα με ξενίζει πάρα πολύ ξέρετε. Και με ξενίζει διότι με ανακριτική εντολή στέλνονται τα ούρα για εξέταση σε τοξικολογικό εργαστήριο του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου της Θεσσαλονίκης. Ή λοιπόν το εργαστήριο αυτό μπορεί να τα εξετάσει ή δεν μπορεί να τα εξετάσει. Αν δεν μπορεί όμως να τα εξετάσει υπάρχει το τοξικολογικό εργαστήριο του υπουργείου Δικαιοσύνης. Υπάρχει της Διεύθυνσης Εγκληματικών Ερευνών. Και στο κάτω κάτω πως παρακάμπτουμε σοβαρές και υπεύθυνες υπηρεσίες του ελληνικού κράτους”.

“Ο ρόλος μου στην υπόθεση αυτή ήταν και είναι συμβουλευτικός. Δεν είναι θεσμικός. Και γι’ αυτό με βλέπετε και μιλάω με μεγαλύτερη ελευθερία. Εδώ έχουμε ένα αδίκημα που τελέστηκε με ιδιαίτερο τρόπο. Ο ιδιαίτερος τρόπος και ευαίσθητος τρόπος, ότι χρησιμοποιήθηκε μία ουσία, το λεγόμενο χάπι του βιασμού αυτό σημαίνει ότι τα αντανακλαστικά όλων των υπηρεσιών έπρεπε να είναι άμεσα και γρήγορα. Διότι αλλιώς χάνονται ουσίες”, συμπλήρωσε σχετικά.

Δεύτερη δικογραφία για το κύκλωμα μαστροπείας

Για το κύκλωμα μαστροπείας έχουν κατασχεθεί κινητά τηλέφωνα, τάμπλετ και ηλεκτρονικοί υπολογιστές όλων των εμπλεκομένων, καθώς και του μετρ του “Αχίλλειον”, του ανθρώπου που προσκάλεσε την Γεωργία στο πάρτι. Οι αρχές ψάχνουν να βρουν στοιχεία, τα οποία ενδεχομένως να αποδεικνύουν το κύκλωμα μαστροπείας, ενώ θα αναζητήσουν και στοιχεία που μπορεί να έχουν διαγραφεί από τις συσκευές, όπως ίχνη φωτογραφιών.

Για το θέμα αυτό, ο κ. Ζιώγας ανέφερε, μιλώντας σε πρωινή εκπομπή του ΣΚΑΙ, πως έχει ανοίξει μία δεύτερη δικογραφία η οποία ασχολείται με τη διερεύνηση του κυκλώματος μαστροπείας.

“Άνοιξε μία νέα δικογραφία για το κύκλωμα της μαστροπείας. Αυτή την έρευνα την διεξάγει η αστυνομία, δεν γνωρίζω πολλά. Μπορεί να έχει συνάφεια, αλλά είναι μια άλλη δικογραφία. Εκεί κλήθηκε ο μετρ του “Αχίλλειον” για να παραδώσει τις ηλεκτρονικές του συσκευές”, είπε ο δικηγόρος και πρόσθεσε πως: “η επόμενη εβδομάδα, θα είναι εβδομάδα καταιγιστικών εξελίξεων”, κατέληξε.

Σημειώνεται πως αναμένεται να κληθούν για συμπληρωματική κατάθεση η 17χρονη φίλη της Γεωργίας και ο φίλος του εργοδότη της, με τον οποίον παρέλαβαν την 24χρονη την επόμενη μέρα από το ξενοδοχείο.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα