Βιασμός 24χρονης: Μέσα στην εβδομάδα το τελικό πόρισμα των τοξικολογικών

Βιασμός 24χρονης: Μέσα στην εβδομάδα το τελικό πόρισμα των τοξικολογικών
Η Γεωργία Μπίκα μετά την κατάθεσή της Konstantinos Tsakalidis / SOOC

Τις επόμενες ημέρες αναμένεται το τελικό πόρισμα των τοξικολογικών εξετάσεων της 24χρονης. Εκκρεμούν τα αποτελέσματα από την Ελβετία.

Μέσα στην επόμενη εβδομάδα αναμένεται το τελικό πόρισμα των τοξικολογικών εξετάσεων της 24χρονης Γεωργίας Μπίκα που κατήγγειλε ότι έπεσε θύμα βιασμού τα ξημερώματα της Πρωτοχρονιάς, μέσα σε σουίτα γνωστού ξενοδοχείου της Θεσσαλονίκης.

Σύμφωνα με το thesstoday.gr, όλο αυτό το διάστημα το Εργαστήριο Ιατροδικαστικής και Τοξικολογίας βρίσκεται σε πλήρη συνεργασία και καθημερινή επικοινωνία με τις ανακριτικές αρχές και ενημερώνει συνεχώς για το σκέλος των αναλύσεων που έχουν γίνει στα δικά του εργαστήρια.

Παράλληλα, έστειλαν δείγματα σε εξειδικευμένο εργαστήριο στη Βέρνη της Ελβετίας για να διερευνήσουν ενδελεχώς την ύπαρξη ή όχι νέων ναρκωτικών.

Μετατροπή της κατηγορίας μετά τις τοξικολογικές

Μιλώντας σε πρωινή εκπομπή του ΣΚΑΙ, ο κ. Ζιώγας αποκάλυψε ότι κατέθεσε ο βασικός κατηγορούμενος για το κύκλωμα μαστροπείας, ο οποίος και συνελήφθη. Όπως πρόσθεσε, κατασχέθηκαν το τηλέφωνο και το λάπτοπ του από ενέργειες που γίνονται από το αστυνομικό μέγαρο Θεσσαλονίκης, κατόπιν εισαγγελικής παραγγελίας.

Επίσης, εξήγησε πως τα αποτελέσματα από τις τοξικολογικές εξετάσεις, θα αλλάξουν το σκηνικό, αφού θα μπορεί να υπάρξει μετατροπή της κατηγορίας.

“Τότε θα αλλάξει η κατηγορία και θα ανοίξουν δυο δρόμοι: Αυτός της φυλακής για τους υπαίτιους και αυτός της ζωής για τη συνέχιση της ζωής της Γεωργίας. Είχε το θάρρος να δει την ζωή κατάματα, να βγει στην κοινωνία και να ζητήσει βοήθεια και το πέτυχε. Είναι το κορίτσι του καθενός, του δικού μας σπιτιού, του δικού μας περιβάλλοντος”, δήλωσε χαρακτηριστικά.

Τόνισε χαρακτηριστικά πως με τις τοξικολογικές εξετάσεις “ανοίγει η πόρτα της φυλακής” κει είπε πως η 24χρονη Γεωργία Μπίκα είναι αποφασισμένη να φτάσει μέχρι το τέλος με την υπόθεση βιασμού της και να δικαιωθεί.

“Η Γεωργία έχει συνεχή επικοινωνία μαζί μου. Είναι πολύ συγκινημένη, με τις εκδηλώσεις αγάπης προς το πρόσωπό της. Είναι μια απλή κοπέλα. μια κοπέλα της διπλανής πόρτας. Είναι αποφασισμένη, θα πάει ευθεία, όπως πάει η σφαίρα. Θα ολοκληρώσει αυτή την αποστολή που έχει. Η δικαίωσή της θα είναι να μπουν στην φυλακή οι ένοχοι και σύντομα”, ανέφερε χαρακτηριστικά.

Δεύτερη δικογραφία για το κύκλωμα μαστροπείας

Για το κύκλωμα μαστροπείας έχουν κατασχεθεί κινητά τηλέφωνα, τάμπλετ και ηλεκτρονικοί υπολογιστές όλων των εμπλεκομένων, καθώς και του μετρ του “Αχίλλειον”, του ανθρώπου που προσκάλεσε την Γεωργία στο πάρτι. Οι αρχές ψάχνουν να βρουν στοιχεία, τα οποία ενδεχομένως να αποδεικνύουν το κύκλωμα μαστροπείας, ενώ θα αναζητήσουν και στοιχεία που μπορεί να έχουν διαγραφεί από τις συσκευές, όπως ίχνη φωτογραφιών.

Για το θέμα αυτό, ο κ. Ζιώγας ανέφερε, μιλώντας σε πρωινή εκπομπή του ΣΚΑΙ, πως έχει ανοίξει μία δεύτερη δικογραφία η οποία ασχολείται με τη διερεύνηση του κυκλώματος μαστροπείας.

“Άνοιξε μία νέα δικογραφία για το κύκλωμα της μαστροπείας. Αυτή την έρευνα την διεξάγει η αστυνομία, δεν γνωρίζω πολλά. Μπορεί να έχει συνάφεια, αλλά είναι μια άλλη δικογραφία. Εκεί κλήθηκε ο μετρ του “Αχίλλειον” για να παραδώσει τις ηλεκτρονικές του συσκευές”, είπε ο δικηγόρος και πρόσθεσε πως: “η επόμενη εβδομάδα, θα είναι εβδομάδα καταιγιστικών εξελίξεων”, κατέληξε.

Σημειώνεται πως αναμένεται να κληθούν για συμπληρωματική κατάθεση η 17χρονη φίλη της Γεωργίας και ο φίλος του εργοδότη της, με τον οποίον παρέλαβαν την 24χρονη την επόμενη μέρα από το ξενοδοχείο.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα