Βιασμός 24χρονης: Ολοκληρώθηκε η ανάλυση των τοξικολογικών εξετάσεων

Βιασμός 24χρονης: Ολοκληρώθηκε η ανάλυση των τοξικολογικών εξετάσεων
Η 24χρονη Γεωργία INTIME NEWS

Ολοκληρώθηκε η ανάλυση των τοξικολογικών εξετάσεων της 24χρονης κοπέλας, που είχαν σταλθεί σε ειδικό εργαστήριο στην Ελβετία.

Σχεδόν στο 100% ολοκληρώθηκε από τους ειδικούς επιστήμονες του Ινστιτούτου Ιατροδικαστικής του Πανεπιστημίου της Βέρνης η διαδικασία ανίχνευσης επιπρόσθετων στοιχείων στις τοξικολογικές εξετάσεις της 24χρονης κοπέλας οπότε, μέσα στην εβδομάδα, αναμένεται να φθάσουν τα αποτελέσματα στο Εργαστήριο Τοξικολογίας του ΑΠΘ.

Επί μέρες αναλυτές και ειδικοί επιστήμονες μελετούσαν προσεκτικά στο υπερσύγχρονα εξοπλισμένο εργαστήριο με ειδικά όργανα ανίχνευσης νέων ναρκωτικών ουσιών ή φαρμάκων τα δείγματα της 24χρονης που κατήγγειλε ότι έπεσε θύμα βιασμού σε σουίτα πεντάστερου ξενοδοχείου.

Σύμφωνα με το ThessToday.gr οι Ελβετοί επιστήμονες έως την περασμένη Παρασκευή ολοκλήρωσαν σχεδόν στο 100% την έρευνά τους και τα ευρήματά της θα συμπεριληφθούν στο τελικό πόρισμα το οποίο θα παραδοθεί στην ανακρίτρια.

Οι τοξικολογικές εξετάσεις έχουν μπει στην τελική φάση, απομένουν μόνο κάποιες λεπτομέρειες οι οποίες «τρέχουν» αυτή τη στιγμή, ενώ σε διαρκή επικοινωνία με τις ανακριτικές αρχές για την πορεία των ερευνών βρίσκονται οι επιστήμονες.

Γιατί έχουν σταλθεί στην Ελβετία οι τοξικολογικές

Ο λόγος που εστάλησαν οι εξετάσεις από τη χώρα μας σε εξειδικευμένο εργαστήριο της Ελβετίας οφείλεται στον εξοπλισμό που κατέχει το εν λόγω εργαστήριο, ο οποίος είναι σαφώς πιο σύγχρονος από τον απαρχαιωμένο του Εργαστηρίου Ιατροδικαστικής και Τοξικολογίας του τμήματος Ιατρικής του ΑΠΘ.

Μάλιστα, σημειώνεται ότι υπάρχουν καινούργια φάρμακα, τα οποία μπορεί να ανιχνεύει ο εξοπλισμός άλλων ευρωπαϊκών εργαστηρίων, αλλά όχι του ΑΠΘ, και για αυτόν τον λόγο οι υπεύθυνοι επέλεξαν να σταλούν στην Ελβετία, ώστε να εξεταστούν όλα τα ενδεχόμενα.

Υπογραμμίζεται ότι δεν πρόκειται για το μοναδικό περιστατικό, καθώς αποστολή εξετάσεων στο εξωτερικό έχει ξαναγίνει και για άλλες υποθέσεις.

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί πως ο εξοπλισμός εργαστηρίων του εξωτερικού κοστίζει σχεδόν τριπλάσια χρήματα από τον υφιστάμενο του ΑΠΘ και πρόκειται για προηγμένης τεχνολογίας.

H γνώμη σου μετράει! Απάντησε εδώ στην έρευνα της aboutpeople και μπες στην κλήρωση για ένα ρολόι Xiaomi Mi Smart 5

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα