Βιασμός 24χρονης: Στην Ελβετία οι τοξικολογικές – Απαρχαιωμένος ο εξοπλισμός της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Θεσσαλονίκης

Βιασμός 24χρονης: Στην Ελβετία οι τοξικολογικές – Απαρχαιωμένος ο εξοπλισμός της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Θεσσαλονίκης
iStock

Ο απαρχαιωμένος εξοπλισμός της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Θεσσαλονίκη αναγκάζει τις αρχές να στέλνουν τις εξετάσεις σε άλλες χώρες.

Τις τοξικολογικές εξετάσεις της 24χρονης που κατήγγειλε ότι έπεσε θύμα βιασμού στη Θεσσαλονίκη το βράδυ της Πρωτοχρονιάς, έλαβαν οι Ελβετοί.

Όπως αναφέρει ρεπορτάζ της Voria, ο λόγος που εστάλησαν οι εξετάσεις από τη χώρα μας σε εξειδικευμένο εργαστήριο της Ελβετίας οφείλεται στον εξοπλισμό που κατέχει το εν λόγω εργαστήριο, ο οποίος είναι σαφώς πιο σύγχρονος από τον απαρχαιωμένο του Εργαστηρίου Ιατροδικαστικής και Τοξικολογίας του τμήματος Ιατρικής του ΑΠΘ.

Μάλιστα, σημειώνεται ότι υπάρχουν καινούργια φάρμακα, τα οποία μπορεί να ανιχνεύει ο εξοπλισμός άλλων ευρωπαϊκών εργαστηρίων, αλλά όχι του ΑΠΘ, και για αυτόν τον λόγο οι υπεύθυνοι επέλεξαν να σταλούν στην Ελβετία, ώστε να εξεταστούν όλα τα ενδεχόμενα.

Υπογραμμίζεται ότι δεν πρόκειται για το μοναδικό περιστατικό, καθώς αποστολή εξετάσεων στο εξωτερικό έχει ξαναγίνει και για άλλες υποθέσεις.

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί πως ο εξοπλισμός εργαστηρίων του εξωτερικού κοστίζει σχεδόν τριπλάσια χρήματα από τον υφιστάμενο του ΑΠΘ και πρόκειται για προηγμένης τεχνολογίας.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα