Βίντεο γονιμότητας: Η Κεραμέως το απέσυρε μετά την κατακραυγή

Βίντεο γονιμότητας: Η Κεραμέως το απέσυρε μετά την κατακραυγή
INTIME NEWS

Ανακαλείται η έγκριση προγράμματος για την "προγγεννητική αγωγή" στα σχολεία, που προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων. Οι ανατριχιαστικές απόψεις που προβάλλονταν σε βίντεο.

Ανακαλείται από το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής το πρόγραμμα του Μη Κερδοσκοπικού Σωματείου «Ελληνική Εταιρεία Προγεννητικής Αγωγής» που εγκρίθηκε από το υπουργείο Παιδείας και προοριζόταν για τα γυμνάσια.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΙΕΠ “Ο Πρόεδρος του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής Γιάννης Αντωνίου ανακοινώνει ότι το Διοικητικό Συμβούλιο του ΙΕΠ αποφάσισε την ανάκληση της έγκρισης του Εκπαιδευτικού Προγράμματος του Mη Kερδοσκοπικού Σωματείου «Ελληνική Εταιρεία Προγεννητικής Αγωγής»”.

Στο υλικό του προγράμματος περιλαμβάνονταν βίντεο με απόψεις όπως οτι  “τα πάντα ξεκινάνε πριν από τη γέννηση του παιδιού και πιο συγκεκριμένα από τη στιγμή της σύλληψής του” και οτι “στην Ανατολική Αφρική μαθαίνουμε ότι ως ημερομηνία γεννήσεως θεωρείται η στιγμή που η μητέρα συλλαμβάνει ως ιδέα να γεννήσει ένα παιδί. Δηλαδή μιλάμε για τη στιγμή που ανθίζει στο νου της αυτή η ιδέα”.

Η έγκριση του προγράμματος από το υπουργείο παιδείας προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων με πολλούς χρήστες των social media να κάνουν λόγο για αναχρονιστικές απόψεις, σκοταδισμό και μισογυνισμό.

Έντονη ήταν και η αντίδραση του εκπροσώπου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Νάσου Ηλιόπουλου ο οποίος σε ανάρτησή του έκανε λόγο για “μίσος για το δικαίωμα των γυναικών στην αυτοδιάθεση του σώματος, μίσος για την ελευθερία στον σεξουαλικό προσανατολισμό και απέχθεια για την επιστήμη”.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα