Βίντεο ντοκουμέντο: Η στιγμή της απογείωσης και συντριβής του ελικοπτέρου στον Πόρο

Βίντεο ντοκουμέντο: Η στιγμή της απογείωσης και συντριβής του ελικοπτέρου στον Πόρο

Το ελικόπτερο ακούμπησε σε καλώδια της ΔΕΗ, με αποτέλεσμα να κάνει μία περιστροφή και να καταλήξει στη θάλασσα. Ανασύρθηκαν οι σοροί και των τριών επιβαινόντων.

Βίντεο από τη στιγμή της συντριβής του ελικοπτέρου στη θαλάσσια περιοχή του διαύλου Πόρου - Γαλατά, το απόγευμα της Τρίτης έδωσε στη δημοσιότητα ο ΑΝΤ1.

Από την πτώση έχασαν τη ζωή τους τρεις άνθρωποι, δύο Ρώσοι και ένας Έλληνας, ο χειριστής του ελικοπτέρου, οι σοροί των οποίων ανασύρθηκαν λίγες ώρες αργότερα από κλιμάκιο της Μονάδας Υποβρυχίων Αποστολών.

ADVERTISING

Όπως έγινε γνωστό, το ελικόπτερο ακούμπησε σε καλώδια της ΔΕΗ και αφού έκανε μία περιστροφή, έπεσε στη θάλασσα.

Από τη σύγκρουση του ελικοπτέρου με τα καλώδια προκλήθηκε μπλακ άουτ και το νησί έχει μείνει χωρίς ρεύμα, ενώ για την άμεση αποκατάσταση της βλάβης ενεργοποιήθηκε ο κρατικός μηχανισμός.

Ακόμη, ο ΣΚΑΪ έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο, στο οποίο φαίνονται η απογείωση του ελικοπτέρου και δευτερόλεπτα μετά οι καπνοί από την πρόσκρουσή του στα καλώδια.

Η "ΤΕΧΝΙΚΗ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ" για την πτώση του ελικοπτέρου

H εταιρεία «ΤΕΧΝΙΚΗ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ ΑΕ», με ανακοίνωσή της στο Χρηματιστήριο Αθηνών, γνωστοποιεί ότι «σήμερα και περί ώρα 15.40 κατέπεσε στη θαλάσσια περιοχή του Πόρου ελικόπτερο τύπου Agusta A 109, ιδιοκτησίας της θυγατρικής της εταιρείας ΠΟΡΤΟ ΚΑΡΡΑΣ ΑΕ, με αποτέλεσμα οι τρεις επιβαίνοντες να χάσουν τη ζωή τους».

Όπως αναφέρεται στην ίδια ανακοίνωση, «το ως άνω ελικόπτερο είχε παραχωρηθεί/εκμισθωθεί ήδη από ετών προς πλήρη διαχείριση και εκμετάλλευση στην εταιρεία με την επωνυμία "I FLY ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΑΕ"». Το ΔΣ της εταιρείας στην ίδια ανακοίνωση εκφράζει τη λύπη του για το ως άνω θλιβερό γεγονός και γνωστοποιεί ότι «θα ενημερώσει άμεσα το επενδυτικό κοινό για κάθε εξέλιξη επί του ανωτέρω θέματος».

Η ανακοίνωση της εταιρείας "I fly"

Η διοίκηση της εταιρείας «Ι fly ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ», σε ανακοίνωσή της, αναφέρει πως σήμερα το ελικόπτερο τύπου Agusta Α 109C με αριθμό νηολογίου SXΗΤΟ, που ανήκει στον στόλο της, κατέπεσε στη θαλάσσια περιοχή ανάμεσα στον Γαλατά και στον Πόρο.

Όπως σημειώνει στην ίδια ανακοίνωση, «το ατύχημα έλαβε χώρα κατά τη διάρκεια πτήσης αεροταξί από τον Γαλατά στον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών Ε. Βενιζέλος, για την οποία είχαν τηρηθεί εκ των προτέρων όλες οι προβλεπόμενες διατυπώσεις. Στο ελικόπτερο επέβαιναν ο Έλληνας χειριστής και δύο αλλοδαποί άνδρες επιβάτες, τα στοιχεία των οποίων είχαν αρμοδίως γνωστοποιηθεί».

 Επίσης, προσθέτει ότι «τα ειδικότερα πραγματικά περιστατικά και τα αίτια του δυστυχήματος διερευνώνται» και για τον σκοπό αυτό παρέχει «στις αρμόδιες αρχές κάθε αναγκαία συνδρομή». «Παραμένουμε στην απόλυτη διάθεση των οικείων των επιβαινόντων για την παροχή κάθε αναγκαίας αρωγής» καταλήγει η ανακοίνωση της εταιρείας «Ι fly».

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Πόρος
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Δήμαρχος Πόρου: Ενδεχομένως από ανθρώπινο λάθος η πτώση του ελικοπτέρου

Πτώση ελικοπτέρου στον Πόρο: Ανασύρθηκαν οι σοροί των τριών επιβαινόντων

Πόρος: Πτώση ελικοπτέρου με 3 επιβαίνοντες ανοιχτά της Πούντας

SHARE:

24Media Network