Βόλος: "Ιερή" απάτη σε βάρος ηλικιωμένου- Του απέσπασαν χρήματα για να θεραπευτεί η εγγονή του

Βόλος: "Ιερή" απάτη σε βάρος ηλικιωμένου- Του απέσπασαν χρήματα για να θεραπευτεί η εγγονή του
SHUTTERSTOCK

Θύμα απάτης ηλικιωμένος στο Βόλο. 53χρονη του απέσπασε χρήματα και κοσμήματα με την υπόσχεση ιερέας να διαβάσει ευχές που θα θεραπεύσουν την εγγονή του.

Θύμα απάτης έπεσε 80χρονος από το Βόλο, ο οποίος θέλησε να βοηθήσει την εγγονή του που πάσχει από χρόνια ασθένεια.

Την απόγνωση του ηλικιωμένου εκμεταλλεύτηκε μία 50χρονη που, σύμφωνα με την κατηγορία, έπεισε τον ηλικιωμένο να της δώσει χρήματα και κοσμήματα προκειμένου οι ευχές ενός (ανύπαρκτου) ιερωμένου που υποτίθεται ότι γνώριζε, να σώσουν την εγγονή του.

ADVERTISING

Τη Δευτέρα 29 Νοεμβρίου, η 53χρονη επρόκειτο να καθίσει στο εδώλιο του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Βόλου, κατηγορούμενη για απάτη κατ’ εξακολούθηση, ωστόσο δεν προσήλθε στο δικαστήριο και καταδικάστηκε ερήμην σε φυλάκιση δύο ετών, με τριετή αναστολή.

Σύμφωνα με την τοπική ιστοσελίδα volosday.gr, η 53χρονη είχε συναντήσει τον 80χρονο το 2018 στο Νοσοκομείο Λαμίας, όπου ο τελευταίος είχε επισκεφθεί τον σύζυγο μιας φίλης του, που νοσηλευόταν εκεί. Μάλιστα φέρεται να τη σύστησε η φίλη του, η οποία και η ίδια φέρεται να έχει πέσει θύμα εξαπάτησης από την ίδια γυναίκα.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, φέρεται να έπεισε τον ηλικιωμένο ότι γνώριζε έναν ιερωμένο από τα Τρίκαλα τον οποίο παρουσίαζε ως «άγιο άνθρωπο», που έκανε ευχές και θεράπευε ανθρώπους. Μπορούσε δηλαδή να διαβάσει μια ευχή για την 22χρονη εγγονή του ηλικιωμένου, που πάσχει από χρόνια ασθένεια και να την θεραπεύσει. Πάνω στην απελπισία του για τον δικό του άνθρωπο ο 80χρονος πείστηκε και συμφώνησε να δίνει χρήματα για κάθε ευχή στην 53χρονη, που τιμολογούνταν προς 120 ευρώ.

Τμηματικά φέρεται να έδωσε στην 53χρονη 1.000 ευρώ για ευχές, από τον Οκτώβριο του 2018 μέχρι τον Ιούνιο του 2019, ενώ η 53χρονη φέρεται να ζήτησε και κοσμήματα, ώστε να τα διαβάσει ο δήθεν ιερωμένος και μετά να τα επιστρέψει. Ειδικότερα, φέρεται να της έδωσε τέσσερα χρυσά δαχτυλίδια, έναν βαφτιστικό σταυρό, μια χρυσή αλυσίδα και άλλα κοσμήματα, συνολικής αξίας 3.000 ευρώ, τα οποία φυσικά και δεν πήρε πίσω μετά τις ευχές.

Παρών στο δικαστήριο ήταν ο παθών Βολιώτης, αλλά απουσίαζε η κατηγορούμενη, που φέρεται να έχει εξαπατήσει κατά τον ίδιο τρόπο και την φίλη του 80χρονου.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Δικαιοσύνη, Βόλος
SHARE:

24Media Network