Βουλή: Ερώτηση βουλευτών ΣΥΡΙΖΑ για τις πρόσφατες συμβάσεις απολύμανσης φυλακών

Φυλακές Κορυδαλλού
Φυλακές Κορυδαλλού EUROKINISSI

Διευκρινίσεις τα ποσά που διατέθηκαν σε ιδιωτικές εταιρίες για την απολύμανση των φυλακών ζήτησαν 51 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, με ερώτησή τους προς τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη.

Διευκρινίσεις για τα ποσά, ύψους 739.388 ευρώ, που «διατέθηκαν με απευθείας ανάθεση από την Γενική Γραμματεία Αντιεγκληματικής Πολιτικής σε ιδιωτικές εταιρίες για την απολύμανση των φυλακών και την προμήθεια ατομικών ειδών υγιεινής» ζητούν 51 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, με ερώτησή τους προς τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη.

Σύμφωνα με τους βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης, «η υπόθεση έχει πολλά σκοτεινά σημεία και προκαλεί πλήθος ερωτημάτων, καθώς η πρώτη εταιρεία τροποποίησε το καταστατικό της ώστε να μπορεί να κάνει απολυμάνσεις, λίγες μέρες προτού αναλάβει το έργο, ενώ μέχρι τότε το αντικείμενο της ήταν δημόσιες σχέσεις, εμπόριο κοσμημάτων, αλλά και γλυκισμάτων. Η δεύτερη εταιρία ιδρύθηκε 4 μέρες πριν αναλάβει την προμήθεια του δημοσίου και ήταν καταγεγραμμένη στο ΓΕΜΗ με υποτυπώδες μετοχικό κεφάλαιο». 

Όπως αναφέρουν, «οι απευθείας συμβάσεις (3 στον αριθμό) στην πρώτη εταιρεία ξεκίνησαν αμέσως μετά την γενική καραντίνα που επέβαλλε η κυβέρνηση και συγκεκριμένα από τις 19 Μαρτίου μέχρι 23 Απριλίου η τελευταία. Το ύψος των τριών συμβάσεων ανήλθε στο ποσό των 506.740 ευρώ. Η άλλη σύμβαση ανάθεσης αφορά μια μονοπρόσωπη εταιρεία η οποία έλαβε 232.648 ευρώ για την προμήθεια υγειονομικού υλικού».

Τέλος, οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ υπογραμμίζουν ότι οι απευθείας αναθέσεις, με τον τρόπο που έγιναν, προκαλούν εύλογα και σοβαρά ερωτηματικά όσον αφορά τον τρόπο επιλογής των συγκεκριμένων εταιρειών, αλλά και την επάρκεια τους όσον αφορά την επιτέλεση των υποχρεώσεων που ανέλαβαν.

Πηγή: 

ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Φυλακές, ΣΥ.ΡΙΖ.Α., Κορονοϊός, Covid-19, Βουλή
SHARE:

24Media Network