Βρέθηκε σε υπολογιστή η προκήρυξη για την επιστολή - βόμβα στα ΕΛΤΑ

ΑΘΗΝΑ-παγιδευμένος φάκελος  ανεφλέγη στο Κέντρο Διαλογής των ΕΛΤΑ στο Κρυονέρι.(EUROKINISSI-ΓΕΩΡΓΙΑ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΥ)
ΑΘΗΝΑ-παγιδευμένος φάκελος ανεφλέγη στο Κέντρο Διαλογής των ΕΛΤΑ στο Κρυονέρι.(EUROKINISSI-ΓΕΩΡΓΙΑ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΥ) EUROKINISSI

Έρευνες σε δύο σπίτια και σε χώρο κατάληψης. Βρέθηκε υπολογιστής με την προκήρυξη για την επιστολή - βόμβα. Σε εξέλιξη οι έρευνες

Οι άνδρες της αντιτρομοκρατικής κατάσχεσαν έναν ηλεκτρονικό υπολογιστή και στη συνέχεια εισέβαλαν στην κατάληψη ΝΑΔΙΡ (εκεί συνελήφθη ο δεύτερος κατηγορούμενος) όπου βρέθηκαν κράνη, ρόπαλα και μπουκάλια μπύρας.  Πρόκειται για τον ηλεκτρονικό υπολογιστή στον οποίο συντάχθηκε η προκήρυξη για τις επιστολές - βόμβα.

Οι δύο 30χρονοι που προσήχθησαν από τη Θεσσαλονίκη, ως ύποπτοι για συμμετοχή στην οργάνωση "Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς" βρίσκονται στην Αντιτρομοκρατική στην Αθήνα.

Οι κατηγορούμενοι αναμένεται να οδηγηθούν το απόγευμα στον εισαγγελέα και στη συνέχεια θα γίνουν επίσημες ανακοινώσεις από την αστυνομία.

Εξετάζονται κυρίως για τις τελευταίες ενέργειες της άτυπης αναρχικής ομοσπονδίας- Διεθνές Επαναστατικό Μέτωπο (FAI-IRF) που έχει αναλάβει την ευθύνη για την αποστολή παγιδευμένου φακέλου που εξουδετερώθηκε στον τέως διευθυντή της Αντιτρομοκρατικής Δημήτρη Χωριανόπουλο, τις βομβιστικές ενέργειες στο αυτοκίνητο της διευθύντριας των φυλακών Κορυδαλλού στη Δάφνη και σωφρονιστικού υπαλλήλου των φυλακών Ναυπλίου στο Άργος καθώς και για εμπρησμό ξενοδοχείου στη Τζακάρτα.

Ποιοι είναι οι δύο προσαχθέντες

Μέχρι στιγμής η αστυνομία δεν έχει κάνει ανακοινώσεις για την υπόθεση. Περιμένει οι δυο νεαροί να οδηγηθούν στον εισαγγελέα και στη συνέχεια να κάνει επίσημη ενημέρωση. Ωστόσο οι πληροφορίες λένε πως ο πρώτος είναι ένας άνδρας ηλικίας 30 χρόνων, γνωστός αντιεξουσιαστής της Θεσσαλονίκης που έχει προσαχθεί αρκετές φορές στο παρελθόν για συμμετοχή σε επεισόδια.

Θεωρείται ιδιαίτερα δραστήριος και εκτιμάται πως θέλησε να αναβαθμίσει τη δράση του και να μπλεχτεί στο αντάρτικο πόλης.

Ο δεύτερος προσαχθείς είναι περίπου 30, όμως ποτέ στο παρελθόν δεν έχει απασχολήσει τις Αρχές. Η προσαγωγή του έγινε από χώρο που βρισκόταν υπό κατάληψη και μάλιστα οι αστυνομικοί βρήκαν και κατέσχεσαν ρόπαλα, μπουκάλια και κράνη. Οι πληροφορίες από την Αντιτρομοκρατική λένε πως αυτοί οι δύο είναι οι άνθρωποι που έστειλαν τον παγιδευμένο δέμα στον απόστρατο αξιωματικό της ΕΛ.ΑΣ.

Υπενθυμίζεται ότι η FAI, είναι η γνωστή ιταλική τρομοκρατική οργάνωση, η οποία φέρεται να είχαν σχέση και να είχαν συνεργαστεί η "Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς".

Στην προκήρυξη που αναρτήθηκε στο διαδίκτυο, η ιταλική τρομοκρατική οργάνωση αναφέρει τους λόγους που έβαλαν στόχο τον πρώην διοικητή της Αντιτρομοκρατικής και στοχοποιεί τον πολιτικό, τον δικαστικό και τον δημοσιογραφικό χώρο.

Αναλυτικά το "σχέδιο Φοίνικας":

Ανάληψη ευθύνης για την αποστολή δέματος σε διοικητή της αντιτρομοκρατικής

FAI/IRF

ΣΧΕΔΙΟ ΦΟΙΝΙΚΑΣ

ΠΡΑΞΗ ΤΕΤΑΡΤΗ

"Να είστε περήφανοι για τη δράση σας, γιατί είναι μέσα από την ανυπακοή και την εξέγερση που γεννιέται μια φωτεινή ακτίνα ανθρώπινης ομορφιάς!

Γεια σας, ω αναρχικοί της πράξης!

Γεια σας, ω αδέλφια!"

Ρέντσο Νοβατόρε

Κάποιοι πίστεψαν πως υψώσαμε λευκή σημαία. Κάποιοι πίστεψαν πως ξεχάσαμε τα φυλακισμένα αδέρφια μας και βουλιάξαμε στον κοινωνικό βούρκο, πλάι στο δίποδο κοπάδι. Τ' αφεντικά, οι μπάτσοι, οι δικαστές, οι δημοσιογράφοι, οι πολιτικοί, η κοινωνία και οι ξεφτιλισμένοι "αναρχικοί" γραφειοκράτες πίστεψαν πως μας ξεφορτώθηκαν.

Για όλους αυτούς, το Σχέδιο Φοίνικας είναι γροθιά στο στομάχι. Γροθιά στο στομάχι γιατί το νέο αναρχικό αντάρτικο πόλης είναι εδώ και γκρεμίζει τους πόθους όλων αυτών των σκουλικιών για τερματισμό της δράσης μας. Παλιές ομάδες ενεργοποιούνται και νέες δημιουργούνται,με την υπόσχεση να δώσουν πνοή στους εφιάλτες της εξουσίας και των υπηκόων της.

Ο σύντροφος Γ. Τσάκαλος βρίσκεται προφυλακισμένος τριανταδύο μήνες ενώ το ανώτερο όριο είναι δεκαοχτώ. Δεν μας ενδιαφέρουν οι διατάξεις του συντάγματος. Δεν επιθυμούμε την κάθαρση των θεσμών, μα πολεμάμε για την καταστροφή τους. Γνωρίζουμε ότι ο νόμος είναι όπλο στα χέρια της κυριαρχίας,όπως γνωρίζουμε πως τα δέκα φυλακισμένα αδέρφια μας δε θα απελευθερωθούν με νόμιμες διαδικασίες.

Πιστεύουμε πως η εξουσία είναι ένα σύνολο αξιών που στον πυρήνα τους βρίσκεται ο πολίτης-μαζάνθρωπος, ο οποίος κείτεται στον μαζοποιημένο κοινωνικό βόρβορο της αποτελμάτωσης, που καθένας ξεχνάει το όνομα και τις ευθύνες του. Όμως ακόμα και μέσα σ'αυτήν την αηδία κάποιοι έχουν ονοματεπώνυμο. Ένας απ' αυτούς είναι ο Δημήτρης Χωριανόπουλος.

Κατά τη διάρκεια της θητείας του σαν πρώην διοικητής της αντιτρομοκρατικής, πραγματοποιήθηκε επιχείρηση εναντίον της ε.ο. Σ.Π.Φ. ".

Και συνεχίζουν αναλαμβάνοντας την ευθύνη:

"Αναλαμβάνουμε την ευθύνη για την αποστολή παγιδευμένου δέματος στον εν λόγο καργιόλη,το οποίο,δυστυχώς εντοπίστηκε.

Αφιερώνουμε την επίθεσή μας στα ΑΜΕΤΑΝΟΗΤΑ και ΠΕΡΗΦΑΝΑ μέλη της Σ.Π.Φ., καθώς καισε όλους τους φυλακισμένους αναρχικούς της πράξης, όπου κι αν βρίσκονται.

Την ΑΓΑΠΗ και το ΣΕΒΑΣΜΟ μας σε όλους τους Αναρχοατομικιστές,τους Μηδενιστές, τους Εικονοκλάστες που ανακάλυψαν την πηγή της ζωής στην επίθεση.

ΔΕΝ ΣΚΥΒΟΥΜΕ ΤΟΚΕΦΑΛΙ ΜΑΣ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑΝ!

Υ.Γ. Ανακοινώθηκε πως το δέμα πυροδοτήθηκε μετά από πτώση στον ταχυδρομικό σταθμό.Το δέμα που στείλαμε ήταν απόλυτα ασφαλές για όποιον δεν αποτελούσε στόχο. Ο μηχανισμός ενεργοποιείται ΜΟΝΟ αν ανοίξει ο φάκελος και όχι από πτώση και κραδασμούς. Δε γνωρίζουμε τι

συνέβη. Το μόνο σίγουρο είναι πως ο φάκελος άνοιξε.

ΑΤΥΠΗ ΑΝΑΡΧΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ

ΔΙΕΘΝΕΣ ΕΠΑΜΑΣΤΑΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ

ΚΟΜΑΝΤΟ MAURICIO MORALES".

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Τρομοκρατία
SHARE:

24Media Network