Βρούτσης: Πάνω από 465.000 συνταξιούχοι θα δουν αυξήσεις στις επικουρικές

Βρούτσης: Πάνω από 465.000 συνταξιούχοι θα δουν αυξήσεις στις επικουρικές
O υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης. Eurokinissi

Περισσότερα από 50 ευρώ μηνιαίως θα αυξηθούν οι συντάξεις, όπως είπε ο υπουργός Εργασίας. Ποιούς αφορά και τι θα γίνει με τα αναδρομικά.

 Συνολικά 465.112 συνταξιούχοι θα δουν αυξήσεις στις αποδοχές τους, όπως προανήγγελε ο υπουργός Εργασίας.

Ο Γιάννης Βρούτσης, σε δηλώσεις του στον ραδιοφωνικό σταθμό ΣΚΑΪ είπε πως με τις πρόσφατες αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας έρχονται αλλαγές και ήδη οι υπηρεσίες του υπουργείου Εργασίας εργάζονται πυρετωδώς, ωστε να “χτίσουν” ένα ασφαλιστικό “πάνω στις αποφάσεις της Δικαιοσύνης”.

Με βάση την απόφαση του ΣτΕ που έκρινε αντισυνταγματικές τις περικοπές στις επικουρικές συντάξεις, “πάνω από το 1/3 των επικουρικών θα δει θετική αλλαγή” είπε ο υπουργός. Συνολικά 465.112 επικουρικές συντάξεις θα αυξηθούν 52,5 ευρώ το μήνα μεσοσταθμικά ή περίπου 630 ευρώ ετησίως, μία αύξηση περίπου της τάξης του 30%.

Κατά τον υπουργό, οι αυξήσεις θα αφορούν τους συνταξιούχους οι οποίοι υπέστησαν περικοπή με βάση το μαθηματικό τύπο του νόμου Κατρούγκαλου.

Όπως είπε ο Γιάννης Βρούτσης, “οι αυξήσεις θα δοθούν την ημέρα που θα φέρουμε στη Βουλή το νέο ασφαλιστικό νόμο και θα ψηφιστεί, ενώ θα αποδοθούν και οι αναδρομικές υποχρεώσεις της πολιτείας προς τους συνταξιούχους”.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι το κόστος των αυξήσεων ανέρχεται σε 292,87 εκατ. ευρώ τον χρόνο και θα καλυφθεί από την περιουσία του ΕΤΕΑΕΠ.

Σε ό,τι αφορά στα αναδρομικά, αυτά θα υπολογιστούν από τις 4 Οκτωβρίου και μετά, ημερομηνία κατά την οποία δημοσιεύθηκε η απόφαση.

Οι δηλώσεις που έκανε ο κ. Βρούτσης στο OPEN σχετικά με το πότε θα δοθούν τα αναδρομικά στους συνταξιούχους:

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα
Exit mobile version