Φόνος ενεχυροδανειστή στη Δάφνη: Ξανά στο εδώλιο η γυναίκα που τον “παγίδεψε” μέσω Facebook

Φόνος ενεχυροδανειστή στη Δάφνη: Ξανά στο εδώλιο η γυναίκα που τον “παγίδεψε” μέσω Facebook
Άντρας χρησιμοποιεί το Facebook (φωτογραφία αρχείου) Shutterstock

Σε δίκη ξανά η γυναίκα που δελέασε το θύμα μέσω Facebook, υποσχόμενη ερωτικό δεσμό, μετά από απόφαση του Αρείου Πάγου να αναιρέσει την προηγούμενη απόφαση. 

Στο εδώλιο του Μεικτού Ορκωτού Εφετείου θα καθίσει ξανά η γυναίκα που έχει καταδικαστεί για τη δολοφονία του 30χρονου ενεχυροδανειστή Γιώργου Κολτσίφη, του 2013 στη Δάφνη. Το έγκλημα, που είχε απασχολήσει την κοινή γνώμη, έρχεται για δεύτερη φορά ενώπιον του δευτεροβάθμιου δικαστηρίου, μετά την απόφαση του Αρείου Πάγου να αναιρέσει την προηγούμενη απόφαση.

Σύμφωνα με το σκεπτικό του ανώτατου δικαστηρίου, η ποινή των τριών κατηγορουμένων πρέπει να επιμετρηθεί εκ νέου με βάσει τις διατάξεις του νέου Ποινικού Κώδικα, οι οποίες είναι επιεικέστερες, ενώ αναφορικά με την τέταρτη κατηγορούμενη, τη γυναίκα που δελέασε το θύμα μέσω Facebook, υποσχόμενη ερωτικό δεσμό, θα δικασθεί ξανά.

Αυτή τη φορά η κατηγορία δεν θα είναι ανθρωποκτονία από πρόθεση κατά συναυτουργία, για την οποία της έχουν επιβληθεί τα ισόβια δεσμά, αλλά απλή συνέργεια σε αυτή. Κι αυτό γιατί σύμφωνα με την κρίση του Αρείου Πάγου, η συνδρομή της συγκεκριμένης κατηγορουμένης στο έγκλημα ήταν «η διευκόλυνση της εισόδου των συγκατηγορουμένων της στο διαμέρισμα του θύματος (άφησε αρχικά ανοικτή την θύρα της κεντρικής εισόδου της οικοδομής, στην οποία διέμενε ο παθών και στη συνέχεια ειδοποίησε τηλεφωνικά τους συγκατηγορούμενούς της να ανέβουν στο διαμέρισμα) και η φυσική παρουσία της κατά τη διενέργεια των πράξεων των αυτουργών (οι οποίοι προέβησαν σε ακινητοποίηση με κτυπήματα, δέσιμο και φίμωση του θύματος, που είχαν ως αποτέλεσμα την επέλευση του θανάτου του)».

Το ιστορικό

Η δολοφονία είχε σημειωθεί το 2013 στο διαμέρισμα του θύματος στη Δάφνη. Εκεί ο 30χρονος ενεχυροδανειστής είχε βρεθεί από την οικογένεια του ημίγυμνος και δεμένος με μονωτική ταινία στο λαιμό, τα χέρια και τα πόδια του. Η έρευνα των αρχών έδειξε πως από το σπίτι έλειπαν περισσότερα από 130.000 ευρώ, αλλά και δύο κιλά χρυσαφικά. Η κατηγορουμένη φέρεται να προσέγγισε το άτυχο θύμα μέσω facebook και με την υπόσχεση της ερωτικής σχέσης μπήκε στο διαμέρισμά του, ανοίγοντας την πόρτα στους τρεις συνεργούς της που τον λήστεψαν και εν συνεχεία τον σκότωσαν,

Η ίδια ενώπιον του δευτεροβάθμιου δικαστηρίου, που την καταδίκασε σε ισόβια κάθειρξη για ανθρωποκτονία και 12 έτη κάθειρξη για την κατηγορία της ληστείας, είπε: “Τα δέχομαι όλα, όμως δεν τον ακούμπησα. Δεν ήθελα να κάνω κάτι τέτοιο, ούτε καν φανταζόμουν ότι μπορεί να γίνει κάτι τέτοιο. Ήμουν εντελώς χαμένη, μπορεί να είχα οικονομική ανάγκη, δε θα αφαιρούσα όμως μια ζωή. Δεν έχω βοηθήσει στο φόνο. Δε ξέρω ποιος τον σκότωσε, δεν ήμουν εκεί. Δεν βγάζω τον εαυτό μου απέξω, σας λέω την αλήθεια, έτσι έχει συμβεί. Όσο ζω μέχρι να πεθάνω θα κουβαλάω αυτές τις τύψεις γιατί πότε αυτοί οι γονείς δε θα με συγχωρήσουν”.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα