Ξεκινά μεγάλο έργο αποχέτευσης σε Τανάγρα - Δήλεσι

Ξεκινά μεγάλο έργο αποχέτευσης σε Τανάγρα - Δήλεσι
EUROKINISSI

Σε 50,9 εκατομμύρια ευρώ ανέρχεται το κόστος της κατασκευής δικτύου αποχέτευσης σε Τανάργα - Δήλεσι. Τι περιλαμβάνει το έργο.

Σε φάση κατασκευής περνά ένα από τα μεγαλύτερα έργα αποχέτευσης της χώρας, στην περιοχή της Βοιωτίας. Στις 7 Απριλίου 2022 υπεγράφη η σύμβαση για την κατασκευή δικτύου αποχέτευσης ακαθάρτων στους οικισμούς Δήλεσι και Πλάκα Δήλεσι του Δήμου Τανάγρας, και επέκταση / αναβάθμιση ΒΙΟ.ΚΑ. Σχηματαρίου - Οινοφύτων Δήμου Τανάγρας. Τα έργα ανέλαβε η εταιρεία Μεσόγειος με ποσό 46,6 εκατ. ευρώ. Αναθέτουσα Αρχή του έργου είναι ο Δήμος Τανάγρας.

Το κόστος του έργου ανέρχεται σε ποσό με ΦΠΑ 50,9 εκατ. ευρώ (ποσό χωρίς ΦΠΑ 41,11 εκατ. ευρώ). Στο έργο περιλαμβάνεται η κατασκευή των εσωτερικών δικτύων αποχέτευσης των οικισμών Δήλεσι και Πλάκα Δήλεσι, και των δικτύων μεταφοράς των λυμάτων στον ΒΙΟ.ΚΑ. Σχηματαρίου - Οινοφύτων και την 4ετη λειτουργία του ΒΙΟΚΑ.

ADVERTISING

Η δημοπράτηση του έργου πραγματοποιήθηκε  στις 15 Ιουλίου 2021 και στις 22 του ίδιου έγινε η αποσφράγιση των προσφορών όπου συμμετείχαν τρία σχήματα. Η διάρκεια του έργου ορίστηκε σε 72 μήνες εκ των οποίων 24 μήνες αφορούν στην κατασκευή και 48 μήνες στην λειτουργία.

Επιπλέον, ο Δήμος Τανάγρας διατηρεί το δικαίωμα μονομερούς ανανέωσης της σύμβασης, κατά το μέρος που αφορά στη λειτουργία, για 4 επιπλέον χρόνια (δικαίωμα προαίρεσης). Σε αυτήν την περίπτωση, ο προϋπολογισμός προεκτιμάται σε 30 000,00 EUR ανά μήνα εφαρμογής του δικαιώματος προαίρεσης ή 1 440 000,00 EUR για τα 4 έτη χωρίς ΦΠΑ.

Το έργο συγχρηματοδοτείται από το Ταμείο Συνοχής, στο πλαίσιο του Άξονα Προτεραιότητας 14 του Ε.Π «Υποδομές Μεταφορών, Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη 2014 - 2020» με κωδικό MIS Πράξης 5045462 και από ιδίους πόρους του Δήμου.

Ταυτότητα του έργου

Το αντικείμενο του έργου αφορά:

α) στην κατασκευή των εσωτερικών δικτύων αποχέτευσης των οικισμών Δήλεσι και Πλάκα Δήλεσι, και των δικτύων μεταφοράς των λυμάτων στον ΒΙΟ.ΚΑ. Σχηματαρίου - Οινοφύτων. Το προτεινόμενο δίκτυο αποτελείται από αγωγούς βαρύτητας μήκους 133,7km, καταθλιπτικούς αγωγούς μήκους 9,2km, 9 αντλιοστάσια ακαθάρτων (6 εσωτερικού δικτύου και 3 μεταφοράς)·

β) στην κατασκευή των έργων που αφορούν στην επέκταση ΒΙΟ.ΚΑ. Σχηματαρίου - Οινοφύτων, για την εξυπηρέτηση των παραπάνω οικισμών και συγκεκριμένα περιλαμβάνονται: η εκπόνηση κατασκευαστικής μελέτης (μελέτη εφαρμογής) και κατασκευαστικών σχεδίων, η κατασκευή των έργων πολιτικού μηχανικού, η προμήθεια και εγκατάσταση του ηλεκτρολογικού και μηχανολογικού εξοπλισμού, η θέση σε αποδοτική λειτουργία, η δοκιμαστική λειτουργία και συντήρηση του έργου για χρονικό διάστημα 6 μηνών·

γ) τέλος, περιλαμβάνεται 4ετής κανονική λειτουργία του ΒΙΟ.ΚΑ. και των αντλιοστασίων, με δικαίωμα προαίρεσης για συνέχιση της λειτουργίας για επιπλέον 4 έτη.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Υποδομές

24Media Network